Здравейте!
Ще ви разкажа какво ми се случи в разстояние на един месец във въпросния сервиз ХЕЕД 91, с който днес отношенията ми приключиха окончателно.
Имам Пасат В4 и съм го карал многократно да го поправят в автосервиза в жк.Надежда. До сега бях много доволен от тях. Даже и служебния ми джип е влизал там няколрко пъти и винаги хората са били коректни и точни. Да наистина, правило ми е впечатление, че е малко скъпичко, но бързината, отзивчивостта и точната диагноза досега на сервиза, накланяха везните в тяхна полза.
Преди един месец и половина се сдобих с ударен Пасат В6, който беше вкаран от Щатите. Оправих му ламарините, регистрирах го, но задно дясно колело остана криво/и то е поело част от гореописания удар/, въпреки, че смених долния носач. В сервиза, където ми оправяха смениха носача и боядисаха колата казаха, че колелото щяло да се изправи при реглажа на задния мост.
И така.....на 24.02.2010г. сутринта около 9.30 го закарах в ХЕЕД 91 в Надежда за да направят реглаж на предния и задния мостове.Приемчика ме посрещна, запозна се с проблема ми и след ме повика да вляза с колата. Качих колата на подемника и майстора регулира предния мост. При опит за реглаж на задния такъв и при по-обстоен преглед, монтьора забеляза, че е крив шенкела на въпросното колело. Веднага се свързах с една автоморга, откъдето ми казаха, че имат същия шенкел. Отидох да го взема, но се оказа, че шенкела не е същия.....свързах се с друга морга за коли и около 11.30 вече бях отново в ХЕЕД с шенкел,главина и лагер в комплект втора ръка. Попитах приемчика дали колата ще стане готова до 16.00, защото трябваше да взимам малката от детска градина и да я карам на лекар.Приемчика ми отговори положително и изрази мнение, че най-късно 15.30 колата ще е готова дори с уговорката да сменят и маслото и масления филтри, които също бях набавил.В 16.15 ч отидох в сервиза и се оказа, че колата не е готова и има още около "половин час-четирдесет минутки" работа/по думите на приемчика/. Както и да е......всички мои планове бяха провалени......звънях на жена ми спешно да излиза от работа и да кара тя малката на лекар, а аз зачаках в работата ми/тя е наблизо до сервиза/ да си взема Пасата. След още един час, откакто ходих до автосервиза звъннах на телефона и ми отговориха, че колата влизала за реглаж на преден и заден мостове след ремонта.......След дълго чакане около 18.30ч ми звънна човек от сервиза и ми каза, че автомобила ми е готов. Фактурата която съставиха,когато отидох там беше на стойност 180 лв. за труд- 3 човекочаса труд за смяна на шенкела /по 20 лв/, половин човекочас труд за смяна на маслото на мотора/10 лв./ и два пъти реглаж на преден и заден мостове/два пъти по два човекочаса, по 20лв./. Сумата на тези цени плюс ДДС прави точно 180 лв, които заплатих. Наистина бях много обиден от неспазената уговорка и просрочването на времето и т.н, но преглътнах това с мисълта, че все пак извършения ремонт е труден и трябва да се отдели необходимото време и внимание. Но след днешния случай чашата преля!
Около 9.30ч. бях с колата си в сервиза. Приемчика веднага ме посрещна и ме попита какъв е проблема. Отговорих му, че се чува някакво ручене откъм мотора, по точно около алтернатора......и според мен проблема е в ролката на обтегача. Приемчика веднага освободи един подемник и аз вкарах Пасата вътре. След 10 минутки дойдоха двама майстори. Единия отвори предния капак, взе гаечен ключ, натегна/или по-скоро освободи/ обтегача с ролката и "рученето" затихна......диагнозата беше на 100% ОБТЕГАЧ. Отидох до приемната при едно от момчетата на копютър все пак да видя колко струва въпросния обтегач. Оказа се, че го имат в наличност/не в сервиза/ и цената е около 100 лв.....Съгласих се с цената, върнах се при колата и казах на майстора да "действа" с ремонта. През това време дойде приемчика и се заговорихме с него, че искам да поставя чиптунинг на Пасата и той ме заваде при едно момче, което ми обясни всичко около евентуалното поставяне на чипа. Десет минути по-късно се върнах отново при колата и видях че майстора беше вече свалил стария обтегач и каза, че чака новия такъв. На въпроса ми след колко време горе-долу колата ще е готова, приемчика каза, че след 10 минутки частта ще е в сервиза и ако изчакам най-много след половин час ще си взема Пасата. Аз го помолих да прегледа ходовата част, защото има някакво почукване отпред вдясно.......и реших да ходя да свърша малко служебна работа с уговорката че след час ще бъда в серзиза да си взема колата.
Но така се завъртяха ангажиментите ми, че следобяд към 15.00 ч. отидох да си взема колата. Бях много изумен, когато на касата момичето ми каза, че дължа общо 176 лв. Без да задавам въпроси заплатих исканата сума и като получих фактурата си видях, че смяната на ОБТЕГАЧА е траела цели 3/три/ човекочаса/по 20 лв./.....половин час бе отделен/10лв/ за преглед на ходовата част и стойността на самия обтегач беше 76.69 лв.......като всичките цени са без ДДС.
И така......оказва се, че смяната на обтегач на пистовия ремък и смяната на шенкела отзад, са еднакво трудоемки и за тях се изисква еднакво време........по 3 човекочаса.......!!!
Никога вече ХЕЕД 91 !
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Re: Никога вече ХЕЕД 91 !
Колега, много кофти така. Ама ей тва са майсторите, хубаво, хубаво, хубаво и накрая се ....... на метеното. За тва прави като мен. Вкарваш колата и седиш там! Аз болнични взимах като трябваше да сменям карбуратора, щото ми казаха че ставало за 5 часа (пак така по 20лв), та за малко да ми вземат 100 лв за смяна на един карбуратор. Всъщност смяната се случи точно за 1 час.
ПП. И винаги когато можеш си набавяай частите сам. Аз например в Пловдив за части ползвам само една автоморга и за консумативи ползвам SNT - малко скъпичко идват, но поне знам че са с немско качество и че тва made in Germany не е написано в някой Турски/Китайски гараж.
ПП. И винаги когато можеш си набавяай частите сам. Аз например в Пловдив за части ползвам само една автоморга и за консумативи ползвам SNT - малко скъпичко идват, но поне знам че са с немско качество и че тва made in Germany не е написано в някой Турски/Китайски гараж.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Колега, мойто уважение към теб, преживяното и проблемите, но.....
Първо да отбележа, че нямам нищо общо с Хеед, понеже знам за цени и т.н. и не си сервизирам колата там. Смятам, че има къде - къде по-свестни майсори и така....., но това е друга тема!
Изписал си повече от необходимото за подобен проблем!
Дълго време съм се занимавал с всякакви маркови и гаражни сервизи и честно да ти кажа твойта случка е направо в реда на нормалното.
Така от контекста разбирам, че си свикнал на европейско или щатско обслужване, но come back to reality - this is BG.
Първо да отбележа, че нямам нищо общо с Хеед, понеже знам за цени и т.н. и не си сервизирам колата там. Смятам, че има къде - къде по-свестни майсори и така....., но това е друга тема!
Изписал си повече от необходимото за подобен проблем!
Дълго време съм се занимавал с всякакви маркови и гаражни сервизи и честно да ти кажа твойта случка е направо в реда на нормалното.
Така от контекста разбирам, че си свикнал на европейско или щатско обслужване, но come back to reality - this is BG.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пьрво, тема за отзиви за този сервиз има.
Второ, прочети пак внимателно какво си написал и прецени колко трябва да струва ремонта на последен модел автомобил.
Второ, прочети пак внимателно какво си написал и прецени колко трябва да струва ремонта на последен модел автомобил.
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”