кадърен тенекеджия - по-особен проблем

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
Metodi
Автомобил:
Двигател:

кадърен тенекеджия - по-особен проблем

Мнениеот Metodi » Вто 13 апр 2010 8:42

здравейте колеги, пиша ви тази тема защото моят проблем е малко по-особен. Под капака на ботуша имам едно ръждясало, точно където се намира чашката на макферсона, предполагам, че се казва ботуш това, та там ми е ръждясало и искам да го оправя, че доста е зле положението, има ли някой който може да се справи с това и да го направи кадърно с акъла си, и да ми препоръчате някой добър майстор който е правил такива неща, защото предполагам, че това не е за всеки и ако не се направи като хората, кой знае колата може да се раз колачи на път и да ме утрепе някъде. Неда й си Боже.

Потребителски аватар
Metodi
Автомобил:
Двигател:

Re: кадърен тенекеджия - по-особен проблем

Мнениеот Metodi » Сря 14 апр 2010 19:24

някой няма ли да ме посъветва нещо, че имам нужда от тенекеджия и то който може да ми реши проблема :roll:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 14 апр 2010 19:36

Не знам, колко е зле, но имаш две опции, за които се сещам:
- ако е толкова много, че да те е страх от 'разколачване' - рязане на нов ботуш, заваряване, напасване, ала бала - филм за маняци. А и цената ще е ....
- ако е дребна дупчица нещо малко - всеки майстор тенекиджия може да я закърпи, намаца с грунд, и малко някаква боица.

Дай снимки, ако можеш. Или ако ти е удобно Дианабад ми се обади (има ми телефоните в една тема под твоята) и мини да я погледна за да ти дам безплатен съвет ;)

Последна промяна от group® на Сря 14 апр 2010 21:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 14 апр 2010 19:56

Колега, няма да е лошо да качиш една снимка, та да видим за какво става на въпрос, че направо да налиташ на майстори, няма да ти излезе евтино..
Ако не е толкова лошо положението ще ти кажем какво да направиш, туко виш и сам си го направиш вместо да даваш 100 лева за нещо елементарно..
Ако не е голяма дупката можеш да я почистиш хубаво със шкурка после да я намажиш със боди, и когато изсъхне боди-то, малко КИТ, и си готов.. Но без да видим само можем да си лафиме.. :talk:

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Сря 14 апр 2010 20:19

На старата ми кола почти се беше отпрал десния ботуш от коша. Това, че за 5 години не съм видял че е поддал е друга тема, но накрая колата съвсем беше полегнала на една страна, че и предния капак почна да се повдига чак, та тогава видях за какво иде реч - ботуша се крепеше към коша на има няма 5 см заварка, всичко друго отпрано, веднага на репатрак при един познат тенекиджия, не знам какво е правил, не съм му висял на главата, каза ми че някакви разпънки е слагал и не помня какво още, общо взето не усетих разлика в поведението на автомобила. Колата я направи за два дена и струваше малко под 100 лева, но не помня колко, дали 80 или 90.

Потребителски аватар
Metodi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Metodi » Сря 14 апр 2010 21:32

ще снимам и ще ви покажа ,ама май положението е доста ... ,но нека да снимам утре и ще ви я кача да кажете ,че направо незнам ....

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 15 апр 2010 8:37

Metodi написа:някой няма ли да ме посъветва нещо, че имам нужда от тенекеджия и то който може да ми реши проблема :roll:

такива мнения са силно нежелателни и водят до заключване на темата.
имай си го предвид. :idea:

topceto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topceto » Чет 15 апр 2010 8:55

колега имам си идея за какво става въпрос търси тенекеджия дето работи с калибри
това са едни железа и тръбички които се закрепат на мястото на амортисъора и по разни други дупки и не дават при заваряне да се получава изкривявания по купето
знам майстор който работи с такива работи но е в харманли и ги поръчва под-наем от софия та разпитай при вас

Потребителски аватар
Metodi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Metodi » Чет 15 апр 2010 9:04

topceto написа:колега имам си идея за какво става въпрос търси тенекеджия дето работи с калибри
това са едни железа и тръбички които се закрепат на мястото на амортисъора и по разни други дупки и не дават при заваряне да се получава изкривявания по купето
знам майстор който работи с такива работи но е в харманли и ги поръчва под-наем от софия та разпитай при вас

ще го имам в предвид, благодаря ти колега :)

и извинявайте по начина по-който повдигнах темата, няма да се повтори :)

Потребителски аватар
Metodi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Metodi » Чет 15 апр 2010 10:28

колеги, ето ви малко снимки, за да стане по-ясен проблема и по-точно да може да ми помогнете, дано са от полза Благодаря :cry:
Прикачени файлове
15042010(002).jpg
15042010.jpg

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 15 апр 2010 10:33

Колега, проблема ти е че трябва да се закърпи изгнилото като се изреже... но ще трябва се простиш със 100 лева.

п.п Иначе вземи една шкурка и поизтъркай ръждата, докато не се покаже метала отдоло! Но ще трябва да се закърпи, иначе става и със кит като отдоло сложиш ламаринка. Поне ако не си толкова вманиачен в колата си!
Другият вариант е да напълниш дупката със пяна и после да поизтъркаш пяната и после пак със кит, но тва са варианти който могат да ти закрепят временно работата докато намериш пари!

Потребителски аватар
Metodi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Metodi » Чет 15 апр 2010 10:44

IceHeart написа:Колега, проблема ти е че трябва да се закърпи изгнилото като се изреже... но ще трябва се простиш със 100 лева.

п.п Иначе вземи една шкурка и поизтъркай ръждата, докато не се покаже метала отдоло! Но ще трябва да се закърпи, иначе става и със кит като отдоло сложиш ламаринка. Поне ако не си толкова вманиачен в колата си!
Другият вариант е да напълниш дупката със пяна и после да поизтъркаш пяната и после пак със кит, но тва са варианти който могат да ти закрепят временно работата докато намериш пари!

аз ще се простя с тези пари колега, но това не ми е работа взе пак съм строителен инженер не тенекеджия, искам да оправя нещата защото ме е страх да я карам така. И търся някой който може да го направи с акъла си.

П.П. Не знам дали тук е мястото за да кажа, че за капак крадци са ми откраднали декоративната решетка, да са живи и здрави полицаите, че са ги хванали, но решетката е за веществено доказателство и кой знай кога ще си я взема от прокуратурата. Само проблеми и разправии .

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”