много ми е интересно, адли може да се сложат еднивременно и двата вида газови уредби и мотора да се кара на 3 различни вида гориво...
има ли някой идея?
газ/метан
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
-
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да сложиш за секо гориво смесителна плочка и да издуеш капака че няма да се събере кутията на въздушния филтър отгоре. А най-интересното ще е когато някой те пита:
-Колега що ти е издут капака? Кво има отдолу, турбо ли? Колко коня е колата?
А ти му кажеш:
-Ами не знам сега карам на метан и мощността пада наполовина.
Хаххаахах

-Колега що ти е издут капака? Кво има отдолу, турбо ли? Колко коня е колата?
А ти му кажеш:
-Ами не знам сега карам на метан и мощността пада наполовина.
Хаххаахах

- Aylan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
питах принципно
това си е супер щом може принципно.
мислил съм си, защо като ще се кара на газ, не монтират бутилките на мястото на резервоара за бензин, пък него да го заменят с по-малък, 15-20л примерно...
а за метан/газ еми ако сложиш по една малка бутилка една в/у друга що да не става, вместо 60/80л и за метана най-малката:)
и мен ме дразни че отива половината багажник
ама ако не товариш много, си заслужава
бая пари ще спестиш
особено ако караш много
мислил съм си, защо като ще се кара на газ, не монтират бутилките на мястото на резервоара за бензин, пък него да го заменят с по-малък, 15-20л примерно...
а за метан/газ еми ако сложиш по една малка бутилка една в/у друга що да не става, вместо 60/80л и за метана най-малката:)
и мен ме дразни че отива половината багажник

ама ако не товариш много, си заслужава

бая пари ще спестиш

особено ако караш много
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: питах принципно
Aylan написа:...
Аз лично съм виждал метанова уредба която може да работи и с пропан бутан. Само забравих да питам човека дали има оделна бутилка за пропан-бутана.
Що се отнася за махането на резервуара и слагането на това място на бутилки някой някъде беше писал че в Холандия Белгия ги правят именно така.
За мене метана си заслужава ако автомобилат се кара много.Иначе вложението е много голямо и ще си в печалба чак когато спестиш парите дадени за уредба от икономия с каране на метан.
- milkinis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам един приятел, който кара на бензин, пропан-бутан и метан една бавария. Като сложи бутилките за метана колата доста легна, но му падна и разхода/на пари де
/. Спомням си как се кефеше, че вече не можел да закъса никога и един ден от много проби му беше думнал дебитомера
голям смях падна.
И всеки път като вдигне капака му се чудя де ги събира толкова неща

И всеки път като вдигне капака му се чудя де ги събира толкова неща

- redOne
- Автомобил:
- Двигател:
Има и още един вариант. Махате оригиналният резервоар и там слагате бутилките за метана. Малък проблем е бензиновата помпа в самия резервоар. Като резервоар за бензина използвате една 10л туба от минерална вода нейде из ъглите на багажника. При сегашното разположение на метан-станции в страната, количеството е достатъчно. (решението е приложено на Варшава 204 с която си теглим Пасата и Хюндая при нужда или щурмуваме баири и дерета, нещо като шаситата от Т-34 при военните
))
На който му се занимава може да си направи и нещо по-добро на мястото на резервната гума (при извънградско винаги може да си сложи резервната в багажника, на градско може да звънне на приятел
или роднина да му я докара спешно).
ПП. Няма нещо дето някой го е измислил, а ние да не можем да развалим

На който му се занимава може да си направи и нещо по-добро на мястото на резервната гума (при извънградско винаги може да си сложи резервната в багажника, на градско може да звънне на приятел

ПП. Няма нещо дето някой го е измислил, а ние да не можем да развалим

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”