:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Автоаларма - Помощ

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Автоаларма - Помощ

Мнениеот vaskoto1 » Чет 30 юни 2011 22:11

автомобилната електроника е отделен раздел електроника и няма почти нищо общо с конвенционалната. тука се намесват фактори, които са смърт за конвенционалната електроника. прах, влага, вибрации, температури-все неща, от които обикновената (така да я наречем условно) електроника умира.
затова, ако ще ми се налага да слагам една чепка диоди, за да разделя всяка врата поотделно, за да може и комфорт модула да бачка и да не се спича, за да може алармата да изпълни тая функция, то най малкото съм длъжен да предупредя клиента че тези диоди никой не може да му обещае колко ще работят (предвид написаното по горе) и че като последствие от това, никой не може да му каже какво ще се случи, когато престанат да работят... как ще се чуства комфорт модула, до какво може да доведе опъването на простори из цялата кола на диагонал (приемаме, че няма как да се излъже модула досами него, ами трябва да се опъват простори-но всичко е частен случай все пак...)и всякакви веселби...
защото утре ще се върне човека с рохко препечен комфорт да ме пита къде ми е бил акъла, след като това ми е професията (за момента) и защо не съм си-не само свършил работата-ами съм му докарал още триста чуда на главата, за едната дивотия...
чертая в момента някакви абсурдни ситуации, но не са невъзможни.
така че всичко се свежда до избор на по малкото зло...
и още-запомни колега от мене-нито едно добро дело не остава ненаказано! ако някой иска да свърши нещо специално то в повечето случаи така се омазват нещата че става верно много "специално" нещото...
личен опит... :beer

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”