Преди година и половина след зареждане на "качествена" нафта от Лук Ойл нафтовата помпа предаде фронта

Тогава я закарах във
ДИЗЕЛ-РУСЕ-ООД
Ремонт на Гориво-Нагнетателни помпи
със управител Цанко Лазаров
http://www.diesel.ruse.bg/
за ремонт понеже управителят им се славеше като добър "майстор" на ГНП даже прякорът му е "Цанко Помпата". Преди ремонта помпата течеше и гореше 10/100 поне така казаха че имало теч и затова е горяла толкова.
След ремонта пораженията са:
Заоблена гайка на зъбното колело на ГНП
Неправилно зацепен ремък за газоразпределение т.нар. Ангренажен ремък със Два зъба разлика спрямо разпределителен вал. Коляновият и помпата бяха на белег а разпределителният не. Все едно не са виждали пасат

Та след като помпата беше "ремонтирана" разхода си остана 10/100 градско.
При първата жега тази година колата почна да не пали. Закарах я при човек който наистина е професионалист и даде точна и ясна диагноза която в последствие се оказа и вярната. Износена глава на ГНП беше диагнозата.
Главата е била износена и тогава обаче "майсторите" във въпросният сервиз предпочетоха да вземат парите. Защото можеха и тогава да ми кажат че помпата не става и че е за смяна а вместо това ми взеха 120лв за една осова семерина и един "О" пръстен на главата който не съм сигурен даже дали е сменен ама ще проверя. Защото отгоре беше правена и там нямаха работа за което ги бях предупредил.
Въпросната семерина може да се смени дори на място само трябва да се махне зъбното колело на помпата. Във това съм 100% сигурен защото съм го виждал със очите си. Въпреки това са сваляли помпата и там са из@кали още едно л..но. Водното съединение което отива от главата към водната помпа е махано понеже пречи да се извади ГНП ( ако си тъп и упорит като мене не пречи ) и по точно пречи да се развие един болт който я застопорява отзад. Та на това водно съединение скобата беше така сложена че съм някакъв див късметлия че не е избило. Него го видях при смяната на ГНП която извърших собственоръчно понеже вече ме е страх да ходя на сервиз.
Така че колеги ако искате да имате коли и да ги карате безаварийно НЕ ХОДЕТЕ във ДИЗЕЛ-РУСЕ-ООД