Малко ме е срам да разказвам тази история, но все пак искам да споделя, за да няма и други потърпевши.
Всичко започна на втория ден откакто си купих голфето (тройка, ABD). Естествено, бързах много да сключа каско, защото колата още с митническите номера, знаете как е. Та, пича който всъщност ми съдейства с купуването на колата, ми препоръча едно негово момче, което прави застраховки. Няма да му споменавам името, нито за коя фирма работи, защото няма вина човека (или поне на мен така ми се иска, леле колко съм наивен). Застрахователя ми направи гражданска, направихме на другия ден и каското, но за да я маркират колата нали трябва да има аларма, задължително. И ме пита той: "Имаш ли къде да си сложиш аларма, ако не, имам един човек тука, майсторче, за 100 лева ще ти сложи аларма".
Уточнявам, това ми е първа кола, демек, можеш да ме лъжеш и меташ в тръстиката колко искаш.
Естествено, съгласявам се.
Същия ден. Взел съм си 1 ден отпуска, сменям масла, филтри и други такива. Уговорили сме се към 5 да слагаме алармата с "алармаджията". Тва всичко става в най-големия студ, началото на февруари. В 5:15 ми звъни застрахователя, ела, вика пред моя блок, да ти слагаме алармата. Отивам. Запознавам се с "майсторчето". Асен се казва, в сервиз Изток работи. Супер, викам си, майстор...
След 4 часа на студа пред блока. Вече не издържам. Аре бе Асене, какво направи... Ами сложих я алармата, вика, ама не мога да я вържа към централното... Между другото, вече маркировачите отдавна са затворили...
Решавам и му казвам: добре, ето ти сега 70 лева, до края на тази седмица ще ми се обадиш да вържеш и централното и ти давам останалите пари. Въртя се, сука... но учудващо бързо се съгласи.
Днес сме 17.04. Оттогава са минали над 2 месеца. Нито той ми се е обадил, нито си вдига телефона гадината мръсна.
Тази събота реших и отидох при представителите на МАК (фирма РЕНИ, www.makreni.hit.bg). Идеята ми беше срещу 20-30 лева да ми вържат централното към алармата. ДА, ама НЕ! Още като отвори корите майстора почна да се смее - алармата, която са ти сложили, вика, сигурно струва 20 лева на Илиянци и освен това, ВЪОБЩЕ НЯМА ОПЦИЯ ДА СЕ ВЪРЖЕ КЪМ ЦЕНТРАЛНОТО!!! На всичкото отгоре, така ти я е вързал, че можеш да се радваш, че не си се запалил досега.
и така... платих си 130 лв за хубава аларма и съм щастлив. обаче АСЕН от сервиз ИЗТОК да му мисли... Не го знам какво точно прави в Изток, но дано да не е аларми.
Мислете и вие, преди да се доверявате на "приятели"!
Рядко некадърен "майстор-алармаджия"
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
Рядко некадърен "майстор-алармаджия"
Последна промяна от Bob.Baev на Сря 19 апр 2006 14:49, променено общо 1 път.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам какъв е случая ама като знаеш че всеки може да те мята в тръстиката как реши че пичовете от МАК са ти казали истината а не са те метнали за да те изтръскат още веднъж. Междувпрочем една тяхна аларма струва около 50лв. А качествен монтаж е около 35лв. Така че пак са те метнали в тръстиката. А иначе на Асенчо му е помиярска историята с това криене.
Аз също имах проблем с един алармаджия в Пловдив.Трябваше да ми сложи идно бутонче на вратата. Алармата се включваше за щяло и нещяло. Ходих 3 пъти до го оправя - каза че работело.Накрая си реших проблема със залепянето на една гумичка върху бутончето.Просто се оказа по късо. От тогава слава богу нямам проблеми, но все пак той трябваше да си свърши работата.Може някой друг да е доволен но аз лично не съм.Намира се на ул."ген.Г.Кюркчиев"
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”