Ръчните манипулации за пускане на фаровете за мен лично не са вариант. Аз паля и тръгвам по много пъти на ден, разменям 2 коли понякога, така че само пълно автоматизиране на процеса ми върши работа. Пък и не искам да си затормозявам главата с рутинни повтарящи се по много пъти на ден манипулации.
Лично мое мнение е че вариантите с ръчно пускане на фаровете са за хора които карат рядко - 3-4 пъти седмично.

Дневни светлини - съвет
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- armario
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Дневни светлини - съвет
Всички знаем, че "акция светлина" или както го наричат, е да вземат повече пари и то "законно".
След като се прие и в държавен вестник - няма мърдане, то е ясно.
Аз реших въпроса по следния начин:
Понеже на мен не ми се занимава,а и съм на принципа - / "когато имаш нужда от бръснар - отиваш в бръснарницата, макар и ти да можеш, бръснаря по - добре ще се справи" /...
Та... - отидох при един майстор, / който ще го споделя само на лични, защото не искам да бъде като реклама тук /, сложихме устройство за автоматично включване на светлините. Исках къси и габарити, защото на някой "многоумен празнодумковец" скоро ще му хрумне, че трябва да светим и отзад, "за да се предотвратят катастрофите по пътя", та включихме и габаритите, които смених с диоди. В момента не пипам нищо - качвам се , паля колата и веднага се включват къси и габарити и отпред и отзад. Гасят се , когато колата угасне.
Не знам колко ще изкарат, но засега се държат.
П.С.
Не мога да се съглася, че го правят заради спасяването на някой човешки живот. Фарове през деня ! Кого заблуждават?!! Моите уважения, но ако през светлата част на деня не можеш да видиш кола на 100м. пред и зад теб, нямаш място на пътя...Както ме дразни, че ни глобяват и задължават да правим нещо, което ние като водачи сами трябва да решим кога да го използваме. Фаровете и чистачките би трябвало да се ползват по осмотрение на водача - когато са ти нужни. По същия начин - могат да ни накарат чистачките да се пускат през дъждовните периоди, защото все някога би могло да завали и ако чистачките ти са включени - ще си подготвен и ще спасиш може би един човешки живот....Дрън - дрън.
Разпених се много...Край на проповедта. 
След като се прие и в държавен вестник - няма мърдане, то е ясно.
Аз реших въпроса по следния начин:
Понеже на мен не ми се занимава,а и съм на принципа - / "когато имаш нужда от бръснар - отиваш в бръснарницата, макар и ти да можеш, бръснаря по - добре ще се справи" /...
Та... - отидох при един майстор, / който ще го споделя само на лични, защото не искам да бъде като реклама тук /, сложихме устройство за автоматично включване на светлините. Исках къси и габарити, защото на някой "многоумен празнодумковец" скоро ще му хрумне, че трябва да светим и отзад, "за да се предотвратят катастрофите по пътя", та включихме и габаритите, които смених с диоди. В момента не пипам нищо - качвам се , паля колата и веднага се включват къси и габарити и отпред и отзад. Гасят се , когато колата угасне.
Не знам колко ще изкарат, но засега се държат.
П.С.

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Re: Дневни светлини - съвет
armario написа:Всички знаем, че "акция светлина" или както го наричат, е да вземат повече пари и то "законно".
П.С.Не мога да се съглася, че го правят заради спасяването на някой човешки живот. Фарове през деня ! Кого заблуждават?!! Моите уважения, но ако през светлата част на деня не можеш да видиш кола на 100м. пред и зад теб, нямаш място на пътя...Както ме дразни, че ни глобяват и задължават да правим нещо, което ние като водачи сами трябва да решим кога да го използваме. Фаровете и чистачките би трябвало да се ползват по осмотрение на водача - когато са ти нужни. По същия начин - могат да ни накарат чистачките да се пускат през дъждовните периоди, защото все някога би могло да завали и ако чистачките ти са включени - ще си подготвен и ще спасиш може би един човешки живот....Дрън - дрън.
Разпених се много...Край на проповедта.

Това тяхното не прилича на нищо.
Аз вече не си гася лампите във вкъщи и през деня,за да не се спъне някой член от семейството.
Същата работа.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”