След като в петък останах тотално без спирачки ( спирачната помпа беше тръгнала да си ходи.. и изненадващо реши да си тръгне по-рано от очакваното ) трябваше да реша проблема по възможно най-бързия начин. Още същия ден купих спирачна помпа ( ЦИФАМ.. и идея си нямам каква е като качество но само такава имаше ) от Ауто Плюса в квартала. Петък 18 часа никой сервиз в квартала на се нави да ми я смени. Както и да е.. днес запретнах ръкави и точно за 1 час си я смених. Понеже за обезвъздушаването трябват двама човека или специални приспособления, отидох във VIP SERVISE ( запазен е оригиналният правопис ) за смяна на спирачна течност ( а и да обезвъздушат системата. 15 часа, неделя.. веднага ме приеха.. дотук добре. Майсторът свали задните гуми и качи колата на стенда.. отвори щуцерите и остави спирачната система да се източва... след 10-на минути капане от задните два щуцера на този му светна че така няма да стане.. вика качвай се и помпай.. качих се и започнах да помпам.. 40 минути седя в колата ( която е качена на стенда ) и помпам спирачката. Майсторът явно не беше особено запознат с голфовете защото поне 3 пъти се върна на задните колела ( незнам какво точно правеше на тях.. все пак бях на 2 метра във въздуха и не виждах какво правеше. След 40 минути помпане най-накрая педалът започна да се втвърдява.
Точно след час и половина бях пред сервиза. Час и половина за смяна на спирачна течност!!!
За сравнение ще кажа че Ваското преди месец-два ми смени течността за цифром и словом 15 минути!
Искрено се надявам че спирачната система е добре обезвъздушена защото просто дори не искам и да се приближавам до въпросния сервиз!
VIP SERVIcE Младост ( - )
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
VIP SERVIcE Младост ( - )
Последна промяна от Muncho на Сря 13 дек 2006 20:16, променено общо 1 път.
- bomini
- Автомобил: Audi A4 Quattro
- Двигател: AVF
- Контакти:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=1857
Това е за същия сервиз, почти го бях забравил
Това е за същия сервиз, почти го бях забравил

Пуснато на: Пет Окт 29, 2004 - bomini написа:Ами хора, ходих да ми сменят дисковете и накладките на колата... в сервиз, който се намира в Младост 1, точно на отбивката, която се пада срещу бензиностанция Темпо.., където завиват 413, 313.... Е НЕ ХОДЕТЕ ТАМ
1. Нямаха представа какъв размер точно са дисковете, оказа се, че са гледали не за ГТИ, какъвто е моят(разлика 30лв.)
2. СЧУПИХА МИ ЛАГЕРИТЕ ОТЗАД!!! (под предлог, че не могло да се размине без тази интервенция).
Е скъсаха ми нервите честно и това за 7 часа работа
П.С. Е и капачките на главината дето са отстрани, за да не влиза прах.. - липсват...
Това удоволствие ми коства много нерви и 500лв
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Ако се поразтърся из темите ще намеря и мое мнение за този сервиз ( пак негативно ). За съжаление обаче този сервиз ми е най-близкия до нас... а когато нямаш спирачки мисля че разстоянието е най-решаващия фактор. Петък вечерта си позволих да отида на работа без спирачка ( за да хване трябваше да се напомпа няколко пъти педала ) и използвах за спиране ръчната и двигателя. Всичко беше ОК до момента в който стигнах на 20 метра от офиса и трябваше да влеза в пряката.. но там имаше баничарка чакаща да се включи в движението... движех се с не повече от 15-20 км.. и едвам спрях.. на 20 см от шофьорската врата на баничарката... направих всичко възможно - помпах, дръпнах ръчната ( задните колела блокираха - от мъглата мътя беше мокър ).. след този случай реших да не си правя повече експерименти и да отида на най-близкото място.
Естествено ако имах избор този сервиз щеше да бъде последното място където щеше да се дотъркаля голфът ми!
Естествено ако имах избор този сервиз щеше да бъде последното място където щеше да се дотъркаля голфът ми!
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Бтв.. видях значи че все пак името им е VIP SERVICE ( тоест правилно изписано ). Подлъгах се да го написа с S защото видях че на един компютрите им в сервиза са го написали по грешния начин ( все пак близо час висях във вуздуха та запях насам-натам
).
Но това не променя отрицателното ми мнение за тях... също така .. май пропуснах да кажа че бая надуват цените ( и на труд и на мат'риали ).

Но това не променя отрицателното ми мнение за тях... също така .. май пропуснах да кажа че бая надуват цените ( и на труд и на мат'риали ).
- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”