Сервиз Elbatron-Автоклиматици и парно,VCDS,Ремонти

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Re: Сервиз The_Machine - Автоклиматици,Диагностика,Ремонти

Мнениеот kn9453 » Чет 30 юни 2011 13:41

rostislav1998 написа:Имам въпрос относно маслото което се сипва в системата.Трябва ли да отговаря на някаква спецификация понеже в аутодата го дават за G052 3OO A2 DENSO COMPRESOR ,или се сипва някакво "универсално". :)

Може и това:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 30 юни 2011 19:53

Ами делят се според свойствата си при различните температури,също като двигателните масла.Стандартизирани са по ISO на основно 3 вида,които се използват в системите за автомобилни климатици - 46,100 и 150 . ISO 32,което е показано на картинката не се използва от никой производител,както и 68,което също се среща на пазара,те се използват за хладилни системи с фреон 134,но не и за автомобилни климатици.Не е толкова голяма драма какво точно масло ще има вътре,защото повечето системи в България кретат без никакво и по-добре да има някакво,макар и не точно предвиденото,от колкото всичко да е сухо на барут,за това дори да е 32 или 68,няма да се счупи нищо,просто се намалява живота на триещите се части,но не кой знае колко сериозно.
Иначе има универсално масло,което излезе в началото на тази година и доста бързо стъпи на пазара много сериозно.Предимството му е,че не се смесва с фреона,а си седи основно в компресора (някъде между 3 и 10 % от цялото масло се смесва с фреона и пътува по системата,колкото да поддържа гумичките свежи,останлото си седи,където му е мястото).То няма ISO стандарт и се води Universal PAG Oil ,цената му общо взето е дори малко по-евтина от стандартните масла на Mobil,като показаното на снимката (туба 5L Mobil Eal Arctic 46 вървеше по около 200лв,това масло е 31лв за литър,призводство на Errecom,Италя).Като качество е доста добро и аз вече използвам само него.
:beer

Потребителски аватар
arni 74
Автомобил: Audi S3
Двигател: 1.8T

Мнениеот arni 74 » Пет 08 юли 2011 21:39

Дойде ред и аз да се разпиша в тази тема на колегите Стефан и Милен,които съживиха и моя климатик ,и от 2дни от студ не се седи вътре :bowdown .Още от миналото лято имах телефона на адаша ,и по една,или друга причина не му звъннах,защото бях предубеден че няма да стане лесно,и малко хора биха се захванали ,(всеки предпочита Easy money :Mr Green Fun ,)и така до първата ни среща пред сервиза им преди 10дни,и от първият ни разговор ми беше ясно че голфа ще е с работещ климатик,другото хубаво беше че ме предупреди от самото начало ,че няма да излезе много евтино(аз си го знаех де :Mr Green Fun ),но факт е че работата им е на ниво,за всяко нещо ме държеше в течение,и най важното за мен ,че пазеха колата,нямаше мазнотии по боята,нито каса бира на покрива :Mr Green Fun .Огромни благодарности :bowdown ,и ви пожелавам все по-доволни клиенти :applause:

Потребителски аватар
StariaPassat
Автомобил: Passat b3
Двигател: 9A 1992

Мнениеот StariaPassat » Съб 09 юли 2011 18:56

Здравейте, мислех си да питам лично, но мисля, че не само аз се интересувам, та въпроса ми е към хората със "златните ръце": вие ще ходите ли на море? Не съм се загрижил за вас ами за себе си... Дали има период в който няма да сте на разположение или заради професията ходите само на ски? :)

П.С. то иначе на моя климатрон нищо му няма... няма работещи клапи... няма работеща перка на купето... доскоро нямаше и фреон... като го гледам, все е дно гедам пари(money) на снимка :( абе.. скоро ще ви търся лично.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 09 юли 2011 23:30

Аз ще ходя от 23-ти до края на месеца.Колегата за сега не е казал дали ще работи тогава или не и заради това не сме изнасяли информация в публичното пространство (как модерно го написах само :D ).В началото на тази седмица няма да ни има понеделник и вторник,защото ще сме извън София и двамата,сряда ще сме там само до 16:00 ,после ще си работим с нормалното раб. време до 23-ти :)
За Пасат-а ти,звучи ми като финансово убииство,ама трябва да видим какво е положението,за да можем да се произнесем по въпроса :)

Потребителски аватар
StariaPassat
Автомобил: Passat b3
Двигател: 9A 1992

Мнениеот StariaPassat » Нед 10 юли 2011 19:23

Чудя се дали е за хвалба, но кажи дали тези като мен, дето системата вкарва в купето минусова температура(при работеща перка разбира се), трабва да се кефят или не е добре (изключваме риска от настинка на задкормилното устройство). :roll:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 12 юли 2011 20:49

Ами ако е под + 2 до 3 градуса,си е проблем.Принципно има един датчик,който трябва да спре компресора,когато температурата стане толкова ниска.

edgecrusher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edgecrusher » Пет 15 юли 2011 22:39

Още един доволен от услугите на момчетата! Много коректни, с много внимание към клиента, разбират си от работата. Така трябва да се работи! Отивайте там без да се замисляте, ако имате проблем с климатика!
В колата сега е зверски студ. :)

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Сря 03 авг 2011 18:47

и аз съм повече от доволен и двете коли си закарах там наложи ли се пак там ще ходя :да:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 01 сеп 2011 16:47

Евала пичове, страхотни сте :bowdown
Ето каква беше драмата:
viewtopic.php?f=24&t=282647
Цял ден им досаждах на пичовете в сервиза, оправиха проблема, смениха масло и филтри, всичко за отрицателно време.
Препоръчвам ги с две ръце, супер са :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Мнениеот Shakez » Пет 09 сеп 2011 14:28

Готини хора, знаят как да пипат.

Ходих при тях в края на Юли. Доста се мъчих с разни познати и приятели, правиха разни магарии, с които няма нужда да ви отегчавам.

Проблема беше, че като си взех колата климатроника работеше. След 2-3 месеца, по време на пътуване до морето установих, че климатроника работи само докато се движи автомобила, т.е. в задръстванията или на място климатроника спираше да работи. После започна да работи само в определени ситуации, докато не загрее колата, или докато не поработи 2 минути самия компресор. През всякакви диагнози минах и накарая отидох при Докторите (не го казвам случайно).

Закарах я при Милен, момчето за няма и 3 минути ми каза какъв е проблема /електомагнита беше свършил/. Разбрахме се с него да я закарам на следващия ден, за да оправи нещата. Момчето смени електромагнита, смени и лагера, след като ме попита дали да го сменя, тъй като беше тръгнал и за цялата работа ми взеха почти никакви пари.

След това се наложи да ходя и при Стефан, тъй като имаше някои неща за донастройване, но той ме прие веднага, независимо, че имаше друга работа.

Мога да изкажа само големи благодарности, много и читави клиенти и да знаят, че освен доволен клиент ще им пратя, когото мога. ЕВАЛА!!!

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 09 сеп 2011 14:36

:bowdown :bowdown :bowdown

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alexandar_yordanov » Пет 09 сеп 2011 15:13

Поправих си климатика при тях преди 4 месеца. Не бързах да се радвам, за да не излезне някой проблем. Но до днешна дата всичко е наред! :drunk Доволен съм.

sashko123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashko123 » Пет 07 окт 2011 23:01

Доволен!
Много точни момчета..
Само нагоре !

:да:

ceco1965
Автомобил: passat B4 TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот ceco1965 » Пон 10 окт 2011 16:17

Днес се наложи да ги посетя за пореден път заради проблем на бензиновата помпа.
Както винаги отзивчиви и взели присърце проблема колата вече е наред.
Просто нямам думи за жеста който ми направиха и се покланям доземи :bowdown :bowdown :bowdown .
Да сте живи и здрави момци :да:

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”