Можем ли да вярваме на оторизираните сервизи

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Можем ли да вярваме на оторизираните сервизи

Мнениеот eos » Съб 07 мар 2009 15:45

Старата ми кола /едно бмв/ стоя в Камор 40дни.А бях отишъл само да я прегледат,че нещо ми шумеше в двигателя.След 1 час чакане,дойде приемчика-дебил с един маркуч в ръка и ми вика:"Ето от това ти е проблема,но нямаме налични в момента,а този го скъсахме докато го сваляхме" :banghead: умрях.. :lol: 40дни
Дано имаш успехв твоя случай пич.Всичко е до късмет на какъв майстор ще попаднеш.Не може всички оторизирани сервизи да ги поставяме под един знаменател,че за нищо не стават.Има и много кадърни и разбиращи :beer

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Съб 07 мар 2009 17:35

toschomacher написа:"добре това исках да знам само"

Откъде знаеш, че става въпрос за теб или за твоята кола в този случай?
Може да са говорили за нещо съвсем различно. Аз по принцип при смяна на челно стъкло държа колата около 6 часа в сервиза.
Ето какъв е разговора примерно:
Приемчик: - колко време е нужно да седи колата в сервиза за смяна на стъклото?
Монтьор: - 24 часа... или 8 часа; или 30 часа
Приемчик: - добре само това исках да знам.

Потребителски аватар
redOne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот redOne » Съб 07 мар 2009 18:46

Като е тръгнало да се оплакваме :) да споделя и аз: бащата закара пасата (Б5) в оторизирания сервиз на VW в Пловдив за смяна на агренажен ремък. Нормално се сменя и водната помпа, ок. Взимаме колата но не ни дават старата помпа!? Били сме получили "намаление" в цената!? Гледаме, обаче не виждаме такова "намаление" в платежните документи. Както и да е, няма да се избиваме за 10-20 лв, обаче друго ми прави впечатление. Колата загряваше много добре зимата. След посещението в сервиза вече не е така. Днес я карам от единия край на града до другия и тя не стига до стандартните 90 градуса!! При това температурата вън далеч не е под нулата вече! При такива ситуации човек почва да се изнервя и да става мнителен, което ми е крайно отвратно защото предпочитам да имам вяра на хората и да не се налага да следя някого в ръцете, какво бара.

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Вто 10 мар 2009 15:52

Ами чисто теоретично може да си имал проблеми с старата помпа, оронени лопатки едно друго (случвало ми се е на старата шкода, бяха начупени и изядени, установи се при рутинна проверка покрай смяна на верига), което сещаш се води до по-бавно въртене на водата, съответно датчика отпред в радиатора отчита по-високи стойности.... след смяната изведнъж водата хуква да се върти кат изтървана и така

Ма тва предположения де :)

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 10 мар 2009 17:08

И аз преди време ми направиха този номер - даваш старата помпа и ти слагат друга с намаление. Това някаква практика ли е? И за какво го правят, рециклират старите помпи ли :roll:

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Вто 10 мар 2009 17:55

Uneek написа:Това някаква практика ли е? И за какво го правят, рециклират старите помпи ли :roll:

Да.
Познай колко нова е новата. И как въобще не е рециклирана.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Вто 10 мар 2009 19:34

Не връщат старата помпа защото я прекарват през програмата Austausch.Старата помпа отива в завода производител там им правят рециклиране и я връщат отново в търговската мрежа.
На външен вид по никакъв начин не може да се различи рециклираната от чисто новата.Може би само по това, че рециклираната я продават в магазина без опаковка (картонена или там някаква си друга) и по номера които задължително завършва с буква Х.
Друго което не e маловажно - цената. На нова водна помпа поне за моя двигател е 242лв., а рециклираната 114.71лв.Всеки може да си направи сметка какво и колко са му чупили от цената и т.н.

Потребителски аватар
toschomacher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toschomacher » Сря 11 мар 2009 18:29

да се върна на моя случай по темата със стъклото.
Днес си взех колата, стъклото сменено с оригинално поръчано такова и за сега всичко е ок без сериозни забележки. Накрая са ми ударили и автомивка вънка/вътре, тъй като било част от тенекиждийските услуги след това. Понеже ми е бял салона малко са останали черни пръсти по страничните ейрбези отпред, но това бял кахър и интересно в единия (шофьорския) нещо взе да дрънка, ще кажеш че някакви топченца има вътре в кората на еърбега. Не знам какво е станало но се надявам да се наместят и да спрар да дрънкат. Иначе стъклото е супер и хората си свършиха работата отлично. Колата ми стоя 2 дена и не съм платил нищо друго, освен 14,40 за автомивка, останалото каското (стъклото и монтажа), дори не знам колко е. Само преди това бях разпитал по магазините за стъклото ми някъде към 560 лв е. Старото ми стъкло не ми го дадоха, явно като вашите водни помпи го рецеклирват и айде пак на пазара. Мислех да питам да си го взема, но не ми се занимава излишно. Все пак аз просто си исках да ми оправят колата и това е.
Като цяло останах доволен от услугите и отношението им към мен като клиент. Сервизът за който става въпрос се намира в Сливен (Auto-DG оторизиран сервиз на VW-"Банско шосе" 8 Е) :applause:

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”