Затъмнени предни прозорци
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
Re: Затъмнени предни прозорци
Спиране от движение,отнемане на талона за технически неизправен автомобил,и минаване годишен технически преглед.!!!
Аз си мажа предното стъкло с Turtle wax и като се погледне отпреде нищо не се разбира има ли човек няма ли. Особено като е слънчето. Един познат вика аз на ченгетата им давам по 10лв да си купуват чорапи, ама му намериха цаката и го накараха да махне фолиата.
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Ако се усетят може и да се правят.Все пак си сложил не най-светлото фолио на предните стъкла и ще се забелязва.Ако е от най-светлото няма да бие толкова на очи.
Мен ме спираха за превишена скорост на влизане в Пловдив(беше вечерта към 10:30) и полицая вика:
-Ама тия предните стъкла нещо ми се виждат тъмнички?Нещо МУТРЕЕМЕ,А?Да не би да си има слагал фолио?
Аз -Да,има фолио,но е най-светлото колкото да не пече много слънцето,все пак не е като на тия дето са им затъмнени нищо да не се вижда вътре.Все пак с тая кола няма как да сме Мутри
Той -Ама нали е забранено,не може така
Аз- Е нали се вижда вътре какво има,мисля че не е проблем?
Той- Проблема е,че са затъмнени
Аз- Все пак не съм попречил на видимостта ,нито отвътре,нито отвън.Само колкото да спира жегата,че много пече
Той- Ама то на всички им пече
Аз- Ами да си слагат фолио,през което да не им пече,и вие като виждате да не им правите проблеми,все пак е много светло и обира само вредните лъчи и жегата ,а в същото време не е тъмно и се вижда през него
Той- Е да,така е.Имаш ли други нарушения?
Аз- Не.Само един АКТ за ПТП преди 7 години
Той- Еее,той е минал,няма проблеми за него
Все пак се разминах без никакви последици,защото имах точно тогава Рожден ден и бяха благосклонни(подарък от тях),макар че искаше гоподина да ми взима книжката за 1 месец и 150 лв АКТ,за което им правя едно голямо ЕВАЛА
!Нали все пак и те са хора,та влизат в положение.
Въпроса май е,че всичко зависи как ще подходиш към тях!
И запомнете
:АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ВИ СПИРА КОЛАТА ОТ ДВИЖЕНИЕ,ПОНЕЖЕ СА ЗАТЪМНЕНИ ПРЕДНИТЕ СТЪКЛА(е все пак поне според мен,не трябва да се пракалява с това колко да са тъмни):
1.Той самия,няма как да го направи,защото той не е опълномощен за тази операция и трябва да дойде неговият Началник да извърши процедурата
2.Нама член и алинея,по която да спрат колата от двтижение за затъмнени стъкла(няма го написано в закона)
3.Няма определена глоба,по която да Ви глобят за затъмнените предни стъкла
4.Следователно,всичко пада в съда при заведено оспорване на Наказателно постановление от Ваша страна,за неоснователно спиране на автомобил от движение!Защото те пишат в АКТ-а:чл.180 от ЗДвП,за технически неизправно Пътно Превозно Средсво (а то в същото време е минало преглед и е изправно),защото не застрашава живота на хората возещи се в него и на тези които минават покрай него и самото затъмняване не е техническа неизправност!
Ето и линк за повече информация,към постановление на Съда,за затъмнени стъкла.Мисля,че ще Ви бъде доста от полза,а има и още такива в интернет,като се поразтърси човек http://www.rs-elhovo.org/spr/00704509/49720210.htm
Дано да съм бил полезен с информацията!
Позадрави на всички!
Мен ме спираха за превишена скорост на влизане в Пловдив(беше вечерта към 10:30) и полицая вика:
-Ама тия предните стъкла нещо ми се виждат тъмнички?Нещо МУТРЕЕМЕ,А?Да не би да си има слагал фолио?
Аз -Да,има фолио,но е най-светлото колкото да не пече много слънцето,все пак не е като на тия дето са им затъмнени нищо да не се вижда вътре.Все пак с тая кола няма как да сме Мутри
Той -Ама нали е забранено,не може така
Аз- Е нали се вижда вътре какво има,мисля че не е проблем?
Той- Проблема е,че са затъмнени
Аз- Все пак не съм попречил на видимостта ,нито отвътре,нито отвън.Само колкото да спира жегата,че много пече
Той- Ама то на всички им пече
Аз- Ами да си слагат фолио,през което да не им пече,и вие като виждате да не им правите проблеми,все пак е много светло и обира само вредните лъчи и жегата ,а в същото време не е тъмно и се вижда през него
Той- Е да,така е.Имаш ли други нарушения?
Аз- Не.Само един АКТ за ПТП преди 7 години
Той- Еее,той е минал,няма проблеми за него
Все пак се разминах без никакви последици,защото имах точно тогава Рожден ден и бяха благосклонни(подарък от тях),макар че искаше гоподина да ми взима книжката за 1 месец и 150 лв АКТ,за което им правя едно голямо ЕВАЛА

Въпроса май е,че всичко зависи как ще подходиш към тях!
И запомнете

1.Той самия,няма как да го направи,защото той не е опълномощен за тази операция и трябва да дойде неговият Началник да извърши процедурата
2.Нама член и алинея,по която да спрат колата от двтижение за затъмнени стъкла(няма го написано в закона)
3.Няма определена глоба,по която да Ви глобят за затъмнените предни стъкла
4.Следователно,всичко пада в съда при заведено оспорване на Наказателно постановление от Ваша страна,за неоснователно спиране на автомобил от движение!Защото те пишат в АКТ-а:чл.180 от ЗДвП,за технически неизправно Пътно Превозно Средсво (а то в същото време е минало преглед и е изправно),защото не застрашава живота на хората возещи се в него и на тези които минават покрай него и самото затъмняване не е техническа неизправност!
Ето и линк за повече информация,към постановление на Съда,за затъмнени стъкла.Мисля,че ще Ви бъде доста от полза,а има и още такива в интернет,като се поразтърси човек http://www.rs-elhovo.org/spr/00704509/49720210.htm
Дано да съм бил полезен с информацията!
Позадрави на всички!

Последна промяна от bulaki на Пон 02 авг 2010 23:18, променено общо 1 път.
- passat_b5
- Автомобил: Vw Passat b5 - Audi a4 b7
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Колега bulaki благодаря много за полезната информация.
А да те питам от 40% процента по-светло фолио имали, тука в града има 2 3 места където затъмняват и навсякаде е 40% най светлото.

- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Има и по светло фолио,но вече е от качествените(професионалните),които са с гаранция.Съответно цената е по-висока,но пък поне знаеш,че ще те пази от слънцето,а не само да се заблуждаваш.
П.П.Ако в района(региона) ти се чудиш при кой може да се извърши тази процедура,свържи се с колегата tenchoh(той е в Свиленград).Той ще ти свърши работа със сигурност
П.П.Ако в района(региона) ти се чудиш при кой може да се извърши тази процедура,свържи се с колегата tenchoh(той е в Свиленград).Той ще ти свърши работа със сигурност
- passat_b5
- Контакти:
Колеги днес чух че някаде във Варна където затъмнявали прозорци и вадели някакви сертификати, имали нещо като уред за измерване на светлината колко влиза вътре. Моля колегите от Варна ако са чували за подобно нещо да пишат в темата или на лично. 10х предварително.
Добре де, от какъв зор ги затъмнявате и предните? Вечер като паркирате не ви ли е тегаво? Аз затъмнявам само на задните врати за да не се вижда какво оставям на седалката и лятото да не напича чак толкова много. Убеждават ме да затъмнявам и задното стъкло, но ще стане ад като се почне паркиране в тъмното.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
passat_b5 написа:Колеги днес чух че някаде във Варна където затъмнявали прозорци и вадели някакви сертификати, имали нещо като уред за измерване на светлината колко влиза вътре. Моля колегите от Варна ако са чували за подобно нещо да пишат в темата или на лично. 10х предварително.
няма такъв филм после тоя сертификат може да ти служи само за едно нещо

- passat_b5
- Контакти:
Колега Тони1 като ти се закелеши само те кара да го свалиш, или и ти пиши няква глоба и каква е тя ако пишат нещо, че съм чувал че можели да спрат колата от движение вярно ли е 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Тони1 написа:passat_b5 написа:Колеги днес чух че някаде във Варна където затъмнявали прозорци и вадели някакви сертификати, имали нещо като уред за измерване на светлината колко влиза вътре.
няма такъв филм после тоя сертификат може да ти служи само за едно нещо ...
Да се върнеш в "акредитирания"

P.S.Ta по темата:лекарят който търсиш е очен,а не кожен.Не ми се рови в ДВ,Здвп да търся проценти позволено затъмнение..с такова медицинско с-во.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
колегата е прав само техностеста е варианта аз се скъсах да разпитвам и до там стигнах...иначе глобата във варна е практика да те спират от движение...
Технотест написа:На предните странични стъкла светлопропускливостта трябва да е по-голяма от 70%.
На челното стъкло по-голяма от 75%.
Според Закона за Движение по Пътищата е забранено намаляването на светлопропускливостта на челното и предните странични стъкла, независимо с колко. Просто е забранен.
Ако след измерване всичко е в допустимите граници издаваме протокол и той важи пред органите на Пътна Полиция.
Истината е някъде там...
Цена на измерване на светлопропускливост - 78лв.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
батка не разбра ли ,че не живееш в америка и с тоя протокол ,всяко едно ченге ако рече ще ти го посочи 

Тони1 написа:батка не разбра ли ,че не живееш в америка и с тоя протокол ,всяко едно ченге ако рече ще ти го посочи
Батка, много добре знам къде живея... И по пътя на логиката с тоя протокол всеки един съдия може да ти отмени акта...
Тони1 написа:колегата е прав само техностеста е варианта...
Ако се загледаш по-внимателно ще забележиш, че цитираното от мен е отговор от Технотест.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
не съм си ъпнал темата,говорих с шеф на кат от провинциален достатъчно голям град,.
за да имаш затъмнени стъкла трябва да го пише в талона това става при прегледа за регистрация или друг вариант,който няма да споменавам,защото е безсмислен.
техностеста -хубаво,мен знаеш ли колко пъти са ми сваляли прозорците и за колко други неща съм стигал до съд?
не благодаря нямам намерение всеки път да съм при съдията и да размахвам протоколи,ако за теб това е варианта ,успех
за да имаш затъмнени стъкла трябва да го пише в талона това става при прегледа за регистрация или друг вариант,който няма да споменавам,защото е безсмислен.
техностеста -хубаво,мен знаеш ли колко пъти са ми сваляли прозорците и за колко други неща съм стигал до съд?
не благодаря нямам намерение всеки път да съм при съдията и да размахвам протоколи,ако за теб това е варианта ,успех

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”