Внимание турбо измамници
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Внимание турбо измамници
ами,дорума е пълен с хора които ще ти помогнат с превода.Отделно имаме член в еврозоната(жалко,че не е от форума) занимаващ се с тези въпроси 

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
От къде пък знаеш, може Мегленка да си кара ФВ-то и да си трае...LILO&STICH написа:Отделно имаме член в еврозоната(жалко,че не е от форума) занимаващ се с тези въпроси

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
espace1965 написа:
Не бъди толкова надъхан, защото не знаеш в какво състояние ти е мотора

А това, че е рецикрирана, какво лошо има, ако са използвали от старата турбина само черупките не виждам нищо лошо, а всичко останало е ново. Иначе, ако беше напълно нова цената щеше да е по-соленаи пак щеше да я скапеш.
НЕ се занимавай с КПЗ и т.н. щото, ако ти отварят картера и вътре има стуржки кво правим а?
На много места, ако си рециклирал турбо и се скапе ти казват, че мотора е със стружки и няма читаво мазане и подобни неща, спасение няма.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Нико,и да намерят стружки голяма работа.Продали са му я за НОВА,пък то кво се оказва
Менте,че рециклирано
Нека си ги гони тея,нищо негуби от инспекция на властите,че в тая държава си трябва контрол

Менте,че рециклирано

Нека си ги гони тея,нищо негуби от инспекция на властите,че в тая държава си трябва контрол

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кво значи продали са му я нова на много места продават таквива рециклажи, най-вероятно са му казали имаме за 1600лв и за 2000лв., а и ако cartriga е чисто нов, а са изпозлвани само стари охлюви (черупки) не виждам какъв е проблема.
Не претендирам, че съм в час де?
Другия вариант беше Митко турбото да му вземе 700-800лв. за рециклиране и после пак да се прецака.
Другия вариант беше Митко турбото да му вземе 700-800лв. за рециклиране и после пак да се прецака.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
niikoo_1 написа:Кво значи продали са му я нова ....
espace1965 написа:Имам гаранционна карта на която пише,че купувам ново турбо Гарет с 1 година гаранция.Как да докажа ,че не е оригинално?

-
- Автомобил:
- Двигател:
niikoo_1 написа:Кво значи продали са му я нова на много места продават таквива рециклажи, най-вероятно са му казали имаме за 1600лв и за 2000лв., а и ако cartriga е чисто нов, а са изпозлвани само стари охлюви (черупки) не виждам какъв е проблема.
Погледна ли сайта на STK Turbo Technik. Виж снимките абсолютно едни и същи са.
Чл. 105. (1) Продавачът е длъжен да предаде на потребителя стока, която съответства на договора за продажба.
(2) Продавачът отговаря за всяка липса на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, която съществува при доставянето на стоката и се прояви до две години след доставянето й, дори и да не е знаел за несъответствието.
Чл. 115. (1) Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока.
(2) Срокът по ал. 1 спира да тече през времето, необходимо за поправката или замяната на потребителската стока или за постигане на споразумение между продавача и потребителя за решаване на спора.
(3) Упражняването на правото на потребителя по ал. 1 не е обвързано с никакъв друг срок за предявяване на иск, различен от срока по ал. 1.
Чл. 126. (1) Рекламацията на потребителска стока може да се предяви до две години от доставката на стоката, но не по-късно от два месеца от установяване на несъответствието с договореното. Рекламацията на услуги може да се предяви до 14 дни от откриване на несъответствието на услугата с договореното.
(2) Ако на потребителя е предоставена гаранция и срокът на гаранцията е по-дълъг от сроковете за предявяване на рекламацията по ал. 1, рекламацията може да се предяви до изтичането на срока на гаранцията.
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ходи и си купи Кока Кола в стъклена бутилка 250мл и после ги съди, че са ти продали употребявана кола, защото бутилката не е чисто нова ами рециклаж. 

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Мнението ти няма нищо общо с темата и е пълен сарказъм.niikoo_1 написа:Ходи и си купи Кока Кола в стъклена бутилка 250мл и после ги съди, че са ти продали употребявана кола, защото бутилката не е чисто нова ами рециклаж.
Нарушаваш правилата на форума и получаваш предупреждение за това.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
niikoo_1 написа:Ходи и си купи Кока Кола в стъклена бутилка 250мл и после ги съди, че са ти продали употребявана кола, защото бутилката не е чисто нова ами рециклаж.
Колега някакви пълни глупости пишеш.Според теб е напълно нормално да влезеш в моя магазин да си платиш нови дънки а аз да ти дам малко носени но много добре изпрани.На човека са му продали рециклирана турбина на цена на нова.А тези цени дето ги цитираш 2000лв ако намериш някой да дава по толкова може да ми кажеш.В темата за носачите съм написал че турбо Гарет НОВО за 130кс AVF струва точно 700 долара цена в магазин в Истанбул.На тези турбини едровата цена ако е повече от 700лв аз ще се гръмна.Ясно е че всеки работи за пари но това ми вижда прекалено.
- wizardone
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бих се обърнал към всички възможни институции за помощ. Това тяхното е пълно безхаберие!! Не знам, може и на тях самите да им пуснеш едно писмо, в което казваш, че искаш да ги съдиш, но не съм напълно сигурен, че ще се трогнат. Във всеки случай не оставяй нещата така и пиши докъде си я докарал 

-
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="niikoo_1"]Ходи и си купи Кока Кола в стъклена бутилка 250мл и после ги съди, че са ти продали употребявана кола, защото бутилката не е чисто нова ами рециклаж.
[/quote
Колега на твойте коментари предпочитам да замълча,защото е безмислено да отговарям.Да не би и ти да продаваш такива турбини или съм засегнал някой твой роднина,за да се изказваш толкова неаргументирано и ....?

Колега на твойте коментари предпочитам да замълча,защото е безмислено да отговарям.Да не би и ти да продаваш такива турбини или съм засегнал някой твой роднина,за да се изказваш толкова неаргументирано и ....?
-
- Автомобил:
- Двигател:
niikoo_1 написа:Кво значи продали са му я нова на много места продават таквива рециклажи, най-вероятно са му казали имаме за 1600лв и за 2000лв., а и ако cartriga е чисто нов, а са изпозлвани само стари охлюви (черупки) не виждам какъв е проблема.
Наи вероятно не си имал проблеми и затова се правиш на врачка какво най верояттно са ми казали на мен а не на теб.Кръсти се да не ти кажат и на теб ,че имаш твърди частици някъде си дошли от най вероятно еди къдеси и причината е на 100 процента вероятно и единствено вероятно само в теб.
-
- Автомобил:
- Двигател:
LILO&STICH написа:ами,дорума е пълен с хора които ще ти помогнат с превода.Отделно имаме член в еврозоната(жалко,че не е от форума) занимаващ се с тези въпроси
Моля за помощ.Има ли някой колега владеещ англииския и желание да ми помогне да пусна едно писмо до Гарет.Като въпросите към Гарет мисля да бъдат:
1
Нормално ли е на ново турбо Гарет фабричиния номер да е залепен на табела върху мястото на което би трябвало да е набит този номер? Прилагам снимки на въпросното турбо.
2Турбото от снимката на което се виждат номерата върху залепената табелка дали е произведено от тях и ако е дали е ново или рециклирано?
Даваите съвети какво друго да им пиша.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
само ще допълня 4е от 2години и нещо ГАРЕТ не предлагат рециклирани турбини , а само нови
това е инфо за западна Европа
п.с гони ги до дупка

това е инфо за западна Европа
п.с гони ги до дупка
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”