много пари ли ми взеха

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: много пари ли ми взеха

Мнениеот zfa159 » Чет 06 май 2010 22:40

Не виждам защо да са много парите :roll:
Водна помпа Kolbenschmidt истинска с корпуса е около 85-6лв .Редно е да се сменя така,с целия корпус.Иначе да, Hepu-то без корпус е 40-тина,MeNtelli-то е и още по-евтино.
Един лагер преден зависи от марката и окомплектовката,може да достигне цена от 70-тина лв (за Пасат В3 на FAG с цялата им окомплектовка струваха толкова единия).Нека сега да сметнем - два лагера по средно 55лв + една помпа за около 80лв какво струва - грубо 200лв .Колко са го натоварили - 10лв от части...толкова не им е само горивото,да ги купят.
За цените на частите е безсмислено да се спори,без да се знаят марките...и ние сме сервиз и знам какво е положението и разликите в цените на отделните части (каре за Шкода - от 55лв до 185лв...нека да спорм де... mhihi ).
За труда - не мога да преценя дали е много...нормално е да вземат по 30-40лв на лагер за смяната му,ако свалят шенкела от главината,както обикновенно се прави.За водната помпа е нормално да вземат около 50-тина лв или малко повече,ако колата има климатик и т.н. понеже това усложнява малко нещата.Не съм много добре запознат с цените на ремонтите по ходовата част и то на Голф,но както и да го смятаме малко са прекалили с труда,но за частите,не мисля,че можем да водим адекватен спор,без да се знаят марките на частите.
:beer

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Чет 01 юли 2010 9:52

Колега, зависи от много неща...според мен за частите не са те излъгали, защото те си вземат 20-30% отстъпка от магазина и не ги бърка особено...рядко се срещат идиоти, които да те товарят допълнително за части...за труда зависи, защото водната помпа при тебе ако е както при мене (на ангренажа) даже малко труд са ти взели...а при мен за смяна на лагер заден ми взеха около 30-тина лева...така че смятам цената е нормална...а ти защо не ги попита какви части са ти купили?!? влизаш в първия магазин и проверяваш...аз така се скарах с един мой много добър приятел, при който си правих колата...твареше ме с 5-10 лв на част над цената от магазина...и сега сам си купувам частите с остъпка и плащам само труд...така няма как да ме излъжат...нито за части нито за труд

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 12 сеп 2010 8:54

...нормално е да вземат по 30-40лв на лагер за смяната му,ако свалят шенкела от главината,както обикновенно се прави
Ти шегуваш ли се да ми вземат 70-80лв за смяна на два лагера,работа за 2-3часа.
А и цял ден да се въртиш с тях си спестил една хубава надница.
Еййй не се наядоха. death

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Нед 12 сеп 2010 21:55

Майстори-Министри....150 лева 2 часа труд ....е@аси надника :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 12 сеп 2010 22:30

Трябвало е да питаш предварително, може би цените щяха да са различни. Веднъж ходих при ключар понеже не питах за цената ми взе 5лв за един ключ, след пет дена пак се наложи само, че този път първо попитах за цената -2лв на брой. Много се дразня от подобни тарикати. И частите и труда ми се виждат скъпички, ама те са в правото си да искат и десет пъти повече, стига да има кой да им ги даде. Сумата дето са ти я прибрали не е чак толкова внушителна, ама усещането че са те поизмамили малко е много неприятно, жалко е че в бг за да си сигурен, че няма да те прекарат трябва да питаш на няколко места и за части и за труд. Аз не съм автомонтьор, ама ако има достатъчно голфове, на които да сменям лагерите за по 10 - 20лв веднага бих си сменил занаята. За лагерите и помпата и обурудването е доста символично.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 18 сеп 2010 21:37

Danny boy написа:...нормално е да вземат по 30-40лв на лагер за смяната му,ако свалят шенкела от главината,както обикновенно се прави
Ти шегуваш ли се да ми вземат 70-80лв за смяна на два лагера,работа за 2-3часа.
А и цял ден да се въртиш с тях си спестил една хубава надница.
Еййй не се наядоха. death

Брат, тези лагери се набиват на преса и по принцип само набиването струва 20лв на страна. Ако ти се вижда далавера, купи си преса и почвай. 2-3 часа за да успеят да приключат, значи имат необходимите условия, а това си има цена :deal . Ако са направили всичко качесвено и с читави части, за мен са нормални цените, това че ти е ниска заплатата е друг въпрос (изпроси си го).

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 19 сеп 2010 6:39

Я сега и аз да се умеша у калабалъка и да пусна 2 бързи въпроса.
Имате ли идея как по дяволите се сменя водна помпа комплект със кожуха? Маха се: Генератор(алтернатор),компресор на климатика (ако е със клима),стойката им,термостата се прехвърля в новия корпус, ремъците също се махат и ако има кора под мотора и тя се маха.
Айде сега и другия въпрос а някой сменял ли е преден лагер сам?
Развиват се и се избиват кормилен накрайник и шарнир развиват се голямата гайка на карето и двата болта на амортисьора сваля и спирачния апарат от шенкела. После голия шенкел му се махат зегерките и на хидравлична преса се избива лагера. монтаж по обратния ред и регулиране на сходимост на предните колела.
Е след всичко изброено много ли са му взели на колегата?
Аз мисля че са му взели нормална цена.
На който му се виждат много ми сам да си я направи ако може.
Много е лесно да коментираш отстрани като не различаваш лула от звезда ма това си е Бг манталитет. Половината от хората тук сигурно незнаят къде им стои термостата и не са напълно сигурни кое им е водната помпа ама като им кажеш ми толкова струва и отварят голямата уста :evil: :evil: :evil:
А сещате ли се как се прави всичко изброено за 2 часаи колко добре оборудван трябва да е сервиза? Както се казва от към инструмент трябва да има от птиче мляко в тоя сервиз. Така че цената е нормална като кажеш 150лв за 2ч уууууууууу много ама като удариш чертата се види колко труд за колко време е вложен цената си е нормална.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 19 сеп 2010 18:40

[quote="znainainai"]
Айде сега и другия въпрос а някой сменял ли е преден лагер сам?
Развиват се и се избиват кормилен накрайник и шарнир развиват се голямата гайка на карето и двата болта на амортисьора сваля и спирачния апарат от шенкела. После голия шенкел му се махат зегерките и на хидравлична преса се избива лагера. монтаж по обратния ред и регулиране на сходимост на предните колела.
Аз съм сменял въпросния лагер два пъти и 80% от процедурите дето си ги описал си ги спестих. И въпреки това съм сигурен, че лагерния възел след моята интервенция е в не по-лошо състояние откокото, ако ми го беше сменил и най-големия майстор.
Ако колегата предварително е знаел цената и се е съгласил - всичко е наред, всеки сам определя цената на труда си.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 19 сеп 2010 18:57

Ехеееееееее на място ли го смени mhihi mhihi mhihi
Ти се изкара по-добър от Дейвид Копърфийлд mhihi mhihi mhihi
Щото ако се "икономисат" 80% от "процедурите" излиза че си го сменял на място :shock :shock :shock
Или аз съм зле по математика или ти си завършил "Хогуъртс" заедно със Хари Потър mhihi mhihi mhihi
Сега остана да ми кажеш че и водна помпа сменяш цялата комплект със кожуха без да сваляш нищо и ми ставаш кумир ше те боготворя :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 19 сеп 2010 19:05

Да на място го смених. Нужни са само няколко дорника и подходяща шпилка и доколкото те познавам от мненията ти съм сигурен, че ако имаш желание и ти можеш да го смениш на място.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 19 сеп 2010 22:09

не се хили.
първия ми лагер в живота го сменях на място...
беше ме страх да разкача макферсона, че нямах скоби и мислех че ще излети пружината... mhihi
ауди 80, кокошка (модела преди яйцето-голфър, край на цитата) mhihi
това е определено епизод, който сега с пушка не можеш да ме накараш да гледам... mhihi
но съм го правил! :deal

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 20 сеп 2010 15:09

За цените на труда ,в повечето сервизи си има ценораспис на всяка услуга(не зависи от марката)
Колко си заслужават е друг въпрос.
И аз смених водна помпа(предполагам на 20 г.) пред блока с мобилизация на всички съседи и
цял ден работа(скъсаха се всички болтчета),а в сервиза ми искаха само 35лв(сега бих дал 70).

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 21 сеп 2010 19:19

Според мен майсторите са забравили максимата че пари се правят с клиенти а не с надуването на цените и долно шикалкавене. :012:

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”