Сервиз Шкода в Надежда - обирджии!!!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Сервиз Шкода в Надежда - обирджии!!!
Не ме плашите хич. В Порше ни поискаха само за маслото, филтър и труд на Мултиван 2.5TDI 600лв. И естествено теглихме една майна на гаранцията и го сменихме за 250лв в неоторизиран сервиз. Но преди това когато колата още се поддържаше при тях никога не ни се е случвало да ни кажат една цена и да стане двойно.
Последна промяна от radi_nrj на Сря 05 май 2010 22:16, променено общо 1 път.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
micyri написа:информацията вече достигна до шкода форума!
Очаквам отзиви!

А колегата по горе , абе колега , туй е една скопена шкода , дето няма и клима , няма нищо , само ел. стъкла (предни) и халогени , таз мастия като тръгвам да изпреварвам ... колоездач , отварям вратата за да побутвам с крак , че иначе няма изпреварване ... 600лв за таз кола ок , ама за моята кочина

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
hooligans написа:micyri написа:информацията вече достигна до шкода форума!
Очаквам отзиви!
![]()
![]()
![]()
А колегата по горе , абе колега , туй е една скопена шкода , дето няма и клима , няма нищо , само ел. стъкла (предни) и халогени , таз мастия като тръгвам да изпреварвам ... колоездач , отварям вратата за да побутвам с крак , че иначе няма изпреварване ... 600лв за таз кола ок , ама за моята кочина
Абе аз после ти хванах идеята и въпроса е по скоро принципен. Говорим за техническо обслужване при, което се сменят точно определени неща и цената на такова обслужване се знае предварително. Това да ти кажат 700лв и цената да скочи почти двойно е пълна дивотия. Поддържал съм служебни коли в Тойота където са не по-малко кожодери, но винаги ако е имало нещо странично от консумативите се обаждат и казват - Има такъв проблем и трябва да сменим и тези неща... И ти не, че имаш много избор ама знаеш и може да откажеш. Тук са те поставили пред свършен факт, което не знам дали и колко е законно.
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Хулигане, ако искаш мога да отмъстя и да оспама нета с този сервиз
Това че си платил тази сума не говори хубаво

Това че си платил тази сума не говори хубаво

martineli написа
колега
тва е оторизиран сериз за къв фленор и даико говориш там частите са шкода и цената е минимум двойна (макар че даико може да произежда ремъци за шкода).не искам да ги оправдавам даже обратното като са ти казали предварително една цена за всичко и не е изкочило нищо допълнително след тва да ти вдигат цената двойно не става.просто искам да кажа-не си мислете че в оторизираните сервизи е като другите гаражчета от към части ай боцкаш му едно фленорче за 20лв и един сасик накрайник за 30 и за 100лв е готов.просто много добре знам как е(не зпециално за шкода но...)[/color]
Колега от 5 години се занимавам с авточасти мога само да ти кажа че на пежата оргинално вграждат дайко и гейтс.Не знам дали си запознат за кви злоупотреби става с частите по оторизираните сервизи примерно -опресняване на маслото место смяна източат два литра старо айде ново филтара го поизчисти и после при мене 2литра на половин цена ,ма кат ти дигне пръчката то изглежда бистро .Ходете още по представителтвата да ви мамат кат сте баровци.
колега
тва е оторизиран сериз за къв фленор и даико говориш там частите са шкода и цената е минимум двойна (макар че даико може да произежда ремъци за шкода).не искам да ги оправдавам даже обратното като са ти казали предварително една цена за всичко и не е изкочило нищо допълнително след тва да ти вдигат цената двойно не става.просто искам да кажа-не си мислете че в оторизираните сервизи е като другите гаражчета от към части ай боцкаш му едно фленорче за 20лв и един сасик накрайник за 30 и за 100лв е готов.просто много добре знам как е(не зпециално за шкода но...)[/color]
Колега от 5 години се занимавам с авточасти мога само да ти кажа че на пежата оргинално вграждат дайко и гейтс.Не знам дали си запознат за кви злоупотреби става с частите по оторизираните сервизи примерно -опресняване на маслото место смяна източат два литра старо айде ново филтара го поизчисти и после при мене 2литра на половин цена ,ма кат ти дигне пръчката то изглежда бистро .Ходете още по представителтвата да ви мамат кат сте баровци.

- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
много съм наясно как е .и не само на пежо се слагат дайко и гейтс.само че дайко и гейтс в вашия магазин струват 50лв а в шкода 300 щот са произведени за шкода.а за качество на труда и магарии по предсавителствата не говоря.но все пак дали тряа си баровец за да ходиш незнам ама ако искаш да ти важи гаранцията ше ходиш.тва че се спекулира с части е така.и все пак аз съм стигнал до извода в гаранция ли е колата в представителството после няма значение.
ама тва е една мнооого дълга тема...
ама тва е една мнооого дълга тема...
Аз си купих миналата седмица спирачен цилиндър от Фолксваген в Кел за 248 евро. Да, това са цените. Само дето труда тука е няколко пъти по-скъп. Това вече идва от стандарта.
Който го е страх от мечки да не ходи в гората

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Колега в шкода в надежда (сервиз) Спешно
hooligans написа:Благодаря на отзовалите
и аз помня че имаше , но не му помня ника , но няма проблеми , този сервиз мина към местата които каквото и да става няма да стъпя там![]()
Вчера когато оставяхме колата за обслужване цената беше 700лв.
Сутринта когато се чух с мухъла от сервиза вече беше 1000лв.
А привечер точно преди да пусна темата , свлачището което ми звънна ми обяви цена от 1300лв , но като лоялен клиент ми прави отстъпка - 1200 лв![]()
![]()
![]()
Не колата не е извънземна октавия , а съвсем простичка Шкода фабия (старите) SDI матор - 60к.с
ПП: За справка , за джипа досега най-много за обслужване съм дал 900лв
Колега извади фактурата и прегледай какво са ти сменили.
Ангренажен ремък.
Ролки 2 броя.
Водна помпа.
Маслен филтър.
Въздушен филтър.
Горивен филтър.
Масло-4литра.
Пистов ремък.
Ролка за пистовия.
Тези консумативи са горе долу 800-900лева.
О леле майко
Какви са тия 1300 лв бре, тия луди ли са
Знаят ли тия как се изкарват тия пари, и как се дават за смена на масло. Измислям си цени, понеже не ги знам какви са, но примерно :
-масло - 100 лв /не го знам колко бере двигателя, но това за ориентир/
-мас. филтър - 40 лв
-горивен ф-р - 40 лв
-въздушен филтър - 40 лв.
За това нещо за смяната му се полага около 1-1,2 часа. Разценка 50 лв/ч , тва прави приметно 60 лв труд до тук. Това е нормално според мен, ама до тук са 280 лв. Останалите 1000 не знам какво трябва да си измисля, че да ги допиша. Смяната на тая кормилна щанга без да я гледам е около час, след това реглаж на предницата/и там около час/. До тук 400 лв + цената на въпросната щанга.
Е то бива тия да си дописват дейности, обаче лично според мен са се престарали. Със сигурност са направили преглед на ходовата част , и цялостен оглед на колата, но няма как в мойте очи да я оправдаят тая сума
Повече от година съм бил приемчик в оторизиран сервиз, ма нарка дет няма да я цитирам да не ми скачате. И точно с това се занимавах, да определям реда на ремонтите, части, цени. С ръка на сърцето мога да кажа че винаги съм гледал да намалям каквото е възможно. Но пак лично според мен, е трябвало да събереш двама-трима Хулигана дето чуват петлите и да отидеш да ти дадат обяснение тия от Шкода защо са променили цената няколко пъти.
П.С. Имам приятелчета с Шкодилаци любители на тоя сервиз, известявам сектата им.

-масло - 100 лв /не го знам колко бере двигателя, но това за ориентир/
-мас. филтър - 40 лв
-горивен ф-р - 40 лв
-въздушен филтър - 40 лв.
За това нещо за смяната му се полага около 1-1,2 часа. Разценка 50 лв/ч , тва прави приметно 60 лв труд до тук. Това е нормално според мен, ама до тук са 280 лв. Останалите 1000 не знам какво трябва да си измисля, че да ги допиша. Смяната на тая кормилна щанга без да я гледам е около час, след това реглаж на предницата/и там около час/. До тук 400 лв + цената на въпросната щанга.

Повече от година съм бил приемчик в оторизиран сервиз, ма нарка дет няма да я цитирам да не ми скачате. И точно с това се занимавах, да определям реда на ремонтите, части, цени. С ръка на сърцето мога да кажа че винаги съм гледал да намалям каквото е възможно. Но пак лично според мен, е трябвало да събереш двама-трима Хулигана дето чуват петлите и да отидеш да ти дадат обяснение тия от Шкода защо са променили цената няколко пъти.
П.С. Имам приятелчета с Шкодилаци любители на тоя сервиз, известявам сектата им.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Аз не бих стъпил там - ще прежаля гаранцията Жорка
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Виктор написа:Аз си купих миналата седмица спирачен цилиндър от Фолксваген в Кел за 248 евро. Да, това са цените. Само дето труда тука е няколко пъти по-скъп. Това вече идва от стандарта.
Няма база за сравнение

Няма шанс да дам 250 евро за спирачен цилиндър

Т.е. прекарал си се

Колега hooligans, а защо колата е била за обслужване в такъв сервиз? Няма ли достатъчно доказали се майстори във форума?
И аз да ида в Порше БГ с 3-ката, със сигурност ще ми вземат за обслужване 4-цифрена сума

Двама колеги от Шкода клуб споменаха че е изключено да ти променят крайната цена без да ти се обадят.Винаги когато излезе нещо допълнително или трябва да се сменя някъква друга част са се обаждали да питат дали да я сменят.Така че и те се учудиха на горе написаното,а че частите са скъпи,така е! Но имат консумативи който са по-евтини от други магазини за авто части.
И аз карам октавия ,но там не бих отишъл. Както се казва "За всеки влак си има пътници"
И аз карам октавия ,но там не бих отишъл. Както се казва "За всеки влак си има пътници"
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
И аз нещо тея цени не ги разбирам. На баща ми Шкодата 1,9 турбодизел се спря на 10 км от Търново и в сервиза казали че е турбокомпресора, а цената 4500 лева. Всъщност не че съм на ти с турбокомпресорите, но доста ми се видя цената.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, покажи фактурата. Само така ще коментираме обективно. Но 1.300лв? Че това е двумесечна заплата!
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”