Сервиз Шкода в Надежда - обирджии!!!

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Сервиз Шкода в Надежда - обирджии!!!

Мнениеот radi_nrj » Сря 05 май 2010 22:10

Не ме плашите хич. В Порше ни поискаха само за маслото, филтър и труд на Мултиван 2.5TDI 600лв. И естествено теглихме една майна на гаранцията и го сменихме за 250лв в неоторизиран сервиз. Но преди това когато колата още се поддържаше при тях никога не ни се е случвало да ни кажат една цена и да стане двойно.

Последна промяна от radi_nrj на Сря 05 май 2010 22:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Сря 05 май 2010 22:11

информацията вече достигна до шкода форума!
Очаквам отзиви!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 05 май 2010 22:17

micyri написа:информацията вече достигна до шкода форума!
Очаквам отзиви!

:bowdown :bowdown :bowdown

А колегата по горе , абе колега , туй е една скопена шкода , дето няма и клима , няма нищо , само ел. стъкла (предни) и халогени , таз мастия като тръгвам да изпреварвам ... колоездач , отварям вратата за да побутвам с крак , че иначе няма изпреварване ... 600лв за таз кола ок , ама за моята кочина :?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 05 май 2010 22:27

hooligans написа:
micyri написа:информацията вече достигна до шкода форума!
Очаквам отзиви!

:bowdown :bowdown :bowdown

А колегата по горе , абе колега , туй е една скопена шкода , дето няма и клима , няма нищо , само ел. стъкла (предни) и халогени , таз мастия като тръгвам да изпреварвам ... колоездач , отварям вратата за да побутвам с крак , че иначе няма изпреварване ... 600лв за таз кола ок , ама за моята кочина :?

Абе аз после ти хванах идеята и въпроса е по скоро принципен. Говорим за техническо обслужване при, което се сменят точно определени неща и цената на такова обслужване се знае предварително. Това да ти кажат 700лв и цената да скочи почти двойно е пълна дивотия. Поддържал съм служебни коли в Тойота където са не по-малко кожодери, но винаги ако е имало нещо странично от консумативите се обаждат и казват - Има такъв проблем и трябва да сменим и тези неща... И ти не, че имаш много избор ама знаеш и може да откажеш. Тук са те поставили пред свършен факт, което не знам дали и колко е законно.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 05 май 2010 22:35

Хулигане, ако искаш мога да отмъстя и да оспама нета с този сервиз mhihi

Това че си платил тази сума не говори хубаво :012:

Потребителски аватар
luky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luky » Сря 05 май 2010 22:44

martineli написа
колега
тва е оторизиран сериз за къв фленор и даико говориш там частите са шкода и цената е минимум двойна (макар че даико може да произежда ремъци за шкода).не искам да ги оправдавам даже обратното като са ти казали предварително една цена за всичко и не е изкочило нищо допълнително след тва да ти вдигат цената двойно не става.просто искам да кажа-не си мислете че в оторизираните сервизи е като другите гаражчета от към части ай боцкаш му едно фленорче за 20лв и един сасик накрайник за 30 и за 100лв е готов.просто много добре знам как е(не зпециално за шкода но...)[/color]

Колега от 5 години се занимавам с авточасти мога само да ти кажа че на пежата оргинално вграждат дайко и гейтс.Не знам дали си запознат за кви злоупотреби става с частите по оторизираните сервизи примерно -опресняване на маслото место смяна източат два литра старо айде ново филтара го поизчисти и после при мене 2литра на половин цена ,ма кат ти дигне пръчката то изглежда бистро .Ходете още по представителтвата да ви мамат кат сте баровци. heavy metal zork

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Чет 06 май 2010 0:05

много съм наясно как е .и не само на пежо се слагат дайко и гейтс.само че дайко и гейтс в вашия магазин струват 50лв а в шкода 300 щот са произведени за шкода.а за качество на труда и магарии по предсавителствата не говоря.но все пак дали тряа си баровец за да ходиш незнам ама ако искаш да ти важи гаранцията ше ходиш.тва че се спекулира с части е така.и все пак аз съм стигнал до извода в гаранция ли е колата в представителството после няма значение.
ама тва е една мнооого дълга тема...

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Чет 06 май 2010 1:21

Аз си купих миналата седмица спирачен цилиндър от Фолксваген в Кел за 248 евро. Да, това са цените. Само дето труда тука е няколко пъти по-скъп. Това вече идва от стандарта.
Който го е страх от мечки да не ходи в гората :wink:

Ka6iKa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колега в шкода в надежда (сервиз) Спешно

Мнениеот Ka6iKa » Чет 06 май 2010 6:03

hooligans написа:Благодаря на отзовалите
и аз помня че имаше , но не му помня ника , но няма проблеми , този сервиз мина към местата които каквото и да става няма да стъпя там :banghead:
Вчера когато оставяхме колата за обслужване цената беше 700лв.
Сутринта когато се чух с мухъла от сервиза вече беше 1000лв.
А привечер точно преди да пусна темата , свлачището което ми звънна ми обяви цена от 1300лв , но като лоялен клиент ми прави отстъпка - 1200 лв :banghead: :banghead: :banghead:
Не колата не е извънземна октавия , а съвсем простичка Шкода фабия (старите) SDI матор - 60к.с

ПП: За справка , за джипа досега най-много за обслужване съм дал 900лв

Колега извади фактурата и прегледай какво са ти сменили.
Ангренажен ремък.
Ролки 2 броя.
Водна помпа.
Маслен филтър.
Въздушен филтър.
Горивен филтър.
Масло-4литра.
Пистов ремък.
Ролка за пистовия.
Тези консумативи са горе долу 800-900лева.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 06 май 2010 6:30

О леле майко :horror: :horror: :horror: Какви са тия 1300 лв бре, тия луди ли са :?: Знаят ли тия как се изкарват тия пари, и как се дават за смена на масло. Измислям си цени, понеже не ги знам какви са, но примерно :
-масло - 100 лв /не го знам колко бере двигателя, но това за ориентир/
-мас. филтър - 40 лв
-горивен ф-р - 40 лв
-въздушен филтър - 40 лв.
За това нещо за смяната му се полага около 1-1,2 часа. Разценка 50 лв/ч , тва прави приметно 60 лв труд до тук. Това е нормално според мен, ама до тук са 280 лв. Останалите 1000 не знам какво трябва да си измисля, че да ги допиша. Смяната на тая кормилна щанга без да я гледам е около час, след това реглаж на предницата/и там около час/. До тук 400 лв + цената на въпросната щанга. :horror: Е то бива тия да си дописват дейности, обаче лично според мен са се престарали. Със сигурност са направили преглед на ходовата част , и цялостен оглед на колата, но няма как в мойте очи да я оправдаят тая сума :не:
Повече от година съм бил приемчик в оторизиран сервиз, ма нарка дет няма да я цитирам да не ми скачате. И точно с това се занимавах, да определям реда на ремонтите, части, цени. С ръка на сърцето мога да кажа че винаги съм гледал да намалям каквото е възможно. Но пак лично според мен, е трябвало да събереш двама-трима Хулигана дето чуват петлите и да отидеш да ти дадат обяснение тия от Шкода защо са променили цената няколко пъти.
П.С. Имам приятелчета с Шкодилаци любители на тоя сервиз, известявам сектата им.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 06 май 2010 7:18

Аз не бих стъпил там - ще прежаля гаранцията Жорка

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 06 май 2010 7:20

Виктор написа:Аз си купих миналата седмица спирачен цилиндър от Фолксваген в Кел за 248 евро. Да, това са цените. Само дето труда тука е няколко пъти по-скъп. Това вече идва от стандарта.
Който го е страх от мечки да не ходи в гората :wink:

Няма база за сравнение ;) Много смело се изказваш :screwy Работи в БГ на "нормална" работа и да видим дали ще можеш да си позволиш "оригинален" спирачен цилиндър...
Няма шанс да дам 250 евро за спирачен цилиндър :063: Ако ще златен да е ;)
Т.е. прекарал си се :Mr Green Fun

Колега hooligans, а защо колата е била за обслужване в такъв сервиз? Няма ли достатъчно доказали се майстори във форума?
И аз да ида в Порше БГ с 3-ката, със сигурност ще ми вземат за обслужване 4-цифрена сума :horror:

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Чет 06 май 2010 7:24

Двама колеги от Шкода клуб споменаха че е изключено да ти променят крайната цена без да ти се обадят.Винаги когато излезе нещо допълнително или трябва да се сменя някъква друга част са се обаждали да питат дали да я сменят.Така че и те се учудиха на горе написаното,а че частите са скъпи,така е! Но имат консумативи който са по-евтини от други магазини за авто части.
И аз карам октавия ,но там не бих отишъл. Както се казва "За всеки влак си има пътници"

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Чет 06 май 2010 8:29

И аз нещо тея цени не ги разбирам. На баща ми Шкодата 1,9 турбодизел се спря на 10 км от Търново и в сервиза казали че е турбокомпресора, а цената 4500 лева. Всъщност не че съм на ти с турбокомпресорите, но доста ми се видя цената.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Чет 06 май 2010 8:34

Колега, покажи фактурата. Само така ще коментираме обективно. Но 1.300лв? Че това е двумесечна заплата!

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”