Лазерно рязане

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Re: Лазерно рязане

Мнениеот Petrolhead » Пон 19 сеп 2011 19:50

Така, сега ще дам малко разяснения относно лазерното рязане.

Лазерното рязане се използва, поне при нас, за обработка само и единствено на листови, с други думи равни и плоски материали. Всичко което е поне малко изпъкнало, вдлъбнато, по-високо от 5-6 сантиметра, не може да бъде рязано.

За да станат нещата бързо и хубаво ми трябва чертеж с всички размери на детайла.
Чертежите могат да бъдат направени на листче, нарисувани на салфетка, в Paint или където и да било другаде, но трябва да имат всички размери.
За да си направят хората живота по-лесен са измислили векторните графики, и АутоКад. Ако ми предоставите електронен чертеж направен в АутоКад, ще ми спестите много време и работа.
Мога да бъда полезен и с изработката на детайли по други детайли или шаблони, но процеса и дълъг и трудоемък, така че не може да стане за по-малко от седмица /ако имате късмет да няма много преди вас/. Колегата алпин може да потвърди, колко добре се справят колегите с точната изработка на детайли по шаблон :)

ако има нещо друго питайте, но най-важното е че лазерното рязане не е проста работа и си трябва малко инженерни знания, ако вие ги нямате това не е проблем, просто нещата ще станат по-бавничко.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Re: Лазерно рязане

Мнениеот Asen_D » Пет 23 сеп 2011 15:51

Пусни ми цени...занимавам се с външна реклама... :D

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”