Вальо Вентоман или орландовския Шменти Капели!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Re: Вальо Вентоман или орландовския Шменти Капели!
Искам и аз да кажа нещичко, защото съм ходил при Вальо и е правил някой неща по колата - дребни. Първо той има дизелова бегачка и за нейното поддържане и подготовка си трябват пари.Също така опела му харчи доста бензин и за там си трябват парички.Така че опареният колега да не му се сърди на майстора - трябвали са му пари и си избива от клиентите. Аз съм доволен от свършеното по моята каруца от Вальо, но не смятам, че подобно отношение към клиенти ( става въпрос за колегата от Видин) е нормално, защото мразим такива изпълнения и цигански истории. Виждам, че и Niksi е писал и мога да кажа, че е един от малкото честни майстори в днешно време и си върши работата отлично. И поради тази причина си ходя към сервиза им, когато нещо има да се прави. Но нека и Вальо ако чете да каже нещо в своя защита.
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Че утре може да иска самолет...не ми се мисли каква ще трябва да е тарифата
А това с карането на клиентски коли-нямам думи!За съжеление станаха тарикати и се изучиха да ни кордисват и да не им висим на главите,а и няма как понякога...
После ме гледат криво като им кажа "Днес нямам работа,тук ще чакам"
Големи мАстери се навъдиха...

А това с карането на клиентски коли-нямам думи!За съжеление станаха тарикати и се изучиха да ни кордисват и да не им висим на главите,а и няма как понякога...

Големи мАстери се навъдиха...

brum написа:Частта за помпата което споделяш за 200лв ако е авансатора - може да е моят. От мен е вземал един и го продаде на клиент, но не помня какви пари ми даде. Но авансатора който му занесох е свален от 100% работеща помпа от моята кола и е седял по спомени един-два месеца в гаража в кашонче с части от друга помпа. Причината да сваля помпата от моята кола беше с цел подмяна на ротора с по-голям и с ротора подменихме всичко което е удачно от донора, включително и авансатора.
Моя авансатор никога не е правел проблеми за което мога да гарантирам, защото често се занимавах с колата и следих доста неща с VAG-COM-а. Ако този авансатор не работи или не е моят, или се е счупил в последствие. А и силно ме съмнява Вальо да сложи счупен авансатор, да види, че е счупен през VAG-COM-а и да остави нещата така.
Мисля, че се сещам кой си, защото си приказва точно с мен относно софтуера ти и проблемите който правел. Аз съм го писал, но тези неща ги разбрах като се видяхме в сервиза и като поговори с мен. Тогава не ти обърнах внимание, защото бях там по друга работа и наистина нямах време да се занимавам с нищо странично. Надявам се това, че не ти обърнах много внимание тогава да не те е засегнало.
Значи явно този авансатор е наистина твой, той си беше изправен и сега е изправен, въпросът е, че втория път като ходих при Вальо, защото проблема отново се появи, майстора на помпите я занесе при свой приятел - шеф на оторозиран сервиз, но на друга марка (френска), та в този сервиз след като са разглобили помпата са й сложили моят авансатор, като са казали, че нищо му няма и т.н. Значи повтарям, твоят авансатор е работещ, не е повреден, но и моят не е бил повреден, но Вальо ми каза още в началото, че моят не работи и трябва да го сменим,платих му 200 лв. и сега ми стои за украшение в къщи, нали разбираш тънкия момент, да ти се смени работеща част, като за това удоволствие да ти вземат 200 лв. Както писах вече повредата се оказаха някакви миниатурни стружки, които задръствали помпата, явно авансатора и тя не може да работи както трябва. И аз се сещам, че говорих с тебе по моят проблем със срива на оборотите,но тогава ти си имаше работа по твоята кола, но ние нямахме уговорка с теб, така че няма за какво да съм се засегнал. Тогава ти казах, че ми писна от това иди ми - дойди ми и ще търся друг майстор, като ще му платя отново за да ми оправи явно грешния софтуер на Вальо. Така и направих, след една седмица отидох при Дани в Монтана и нещата се оправиха, но да не се повтарям. Колата продължава да си работи на 903 оборота, няма никакъв срив на оборотите, топлия старт е оправен, за което много съм доволен, проблемите вече ги няма, но остана горчивината от срещите си с Вентоман! Пари се изкарват, така и ли иначе не съм се осиромашил с тия излишни някъде около 500-600 лв, които съм дал на Вальо, но този човек ако си мисли, че ще забогатее с тия крадени пари, много се лъже. Ако искаш да печелиш, трябва да работиш честно и почтено, иначе си аут от пейзажа!
-
- Автомобил:
- Двигател:
бора получи ли си парите за авансатора?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Не е защото не съм проверил през Владо неговата история. Като я проверя - офертата да си взема авансатора ще е пак валидна.
Повече детаили за случката има в viewtopic.php?f=24&t=340843&start=105. Който му се четат романи - да чете. Аз това което можах да разбера със сигурност е, че този ремонт няма как да е 130лв, защото приказвах с човека извършил го (разиграх цирк за да не стане ясно точно защо питам) и цената за най-оптимистичният случай на тоя ремонт приближава или подминава 200 лева. Това е само бутало, гарнитури и труд.
Вальо пък казва, че сценарият с ремонта не е бил най-оптимистичният. И също, че е предупредил, че ще е скъп ремонта и е предложил на клиента да си намери помпа втора ръка. Но клиента си е избрал да правят неговата помпа.
В крайна сметка е факт, че помпата след второто сваляне е заработила без проблеми.
Каква точно е била историята по ремонтите не мога да кажа, защото това което говорят и двамата се разминава. Аз няма да разпитвам 3ти лица за проблемите им с изключение на това дали онзи авансатор си е моят и дали е работещ.
А проблемният софтуер е мой, в онази тема има повече информация за историята с него. Вальо не е слагал проблемен софтуер за да може клинета да се връща с различни проблеми и да се опитва да му взема още пари. Най-малкото защото той от софтуер не е наясно. Софтуера е в резултат на това да се пребори проблем с пропадане на обороти който явно не сме преборили, а задълбочили. Предполагам при по-добра комуникация щях да реша и този проблем, но за съжаление тоа не се получи. Дани от Монтана в последствие бил корегирал нещата.
И на последно за сега място - към момента има върнати 200лв на Bora99. До колкото разбрах за софтуер.
Повече детаили за случката има в viewtopic.php?f=24&t=340843&start=105. Който му се четат романи - да чете. Аз това което можах да разбера със сигурност е, че този ремонт няма как да е 130лв, защото приказвах с човека извършил го (разиграх цирк за да не стане ясно точно защо питам) и цената за най-оптимистичният случай на тоя ремонт приближава или подминава 200 лева. Това е само бутало, гарнитури и труд.
Вальо пък казва, че сценарият с ремонта не е бил най-оптимистичният. И също, че е предупредил, че ще е скъп ремонта и е предложил на клиента да си намери помпа втора ръка. Но клиента си е избрал да правят неговата помпа.
В крайна сметка е факт, че помпата след второто сваляне е заработила без проблеми.
Каква точно е била историята по ремонтите не мога да кажа, защото това което говорят и двамата се разминава. Аз няма да разпитвам 3ти лица за проблемите им с изключение на това дали онзи авансатор си е моят и дали е работещ.
А проблемният софтуер е мой, в онази тема има повече информация за историята с него. Вальо не е слагал проблемен софтуер за да може клинета да се връща с различни проблеми и да се опитва да му взема още пари. Най-малкото защото той от софтуер не е наясно. Софтуера е в резултат на това да се пребори проблем с пропадане на обороти който явно не сме преборили, а задълбочили. Предполагам при по-добра комуникация щях да реша и този проблем, но за съжаление тоа не се получи. Дани от Монтана в последствие бил корегирал нещата.
И на последно за сега място - към момента има върнати 200лв на Bora99. До колкото разбрах за софтуер.
Здравейте колеги.От години чета този форум и чак сега се регистрирах защото ме е яд на Вальо за неговата
добрина от която си пати.Аз като съм ходил в сервизи не дават да прекрача вътре а при него не е така.Защо никъде не спомена какви са някой от нас клиентите като го лишиха от един работен лаптоп? Защо пак не каза,че клиентски радиатор и той зачезнал по същият начин като трябва да бъдат възстановени? Обяснява на дълго и широко като губи ценно време но пък клиентите са доволни.Наблюдавал съм неговото професионално
израстване и с какъв хъс се захваща за трудните неща като предизвикателство.Видях очите и лицето на човек
който повтаряше..не мога да повярвам къде ли не ходих не можаха,а Вальо ми оправи колата.Не ползвам много неговите услуги защото съм малко стиснат, а ми излиза по скъпо. Някога съм бил монтьор но сега са други колите
и каквото мога правя сам.Скоро свалих рейка и дадох за рециклиране в известен сервиз на който имам доверие.Спестявам 100 лв.сваляне и качване. Направиха реглаж предница и отново протече.Свалям нося е пак спестявам още 100лв. Монтирайки я изкара още 5км. и отново теч.На 40 градуса свалям трети път и в сервиза
всички се мобилизираха като се оказа,че е слаган в главата грешен семеринг. За съединителя за по евтино
отидох в сервиз дето си оставиха ръцете.Резултата бе счупен пиньон и скъсано жило на километраж не откачени при сваляне,бой по главините при разглобяване след което смених и тях.
Тук колегата потърпевш до колкото разбрах,че е ДОКТОР. И в тази насока имам спомен. Насрочиха ми операция за следващият ден като ми казаха ,че в къщи ще ми се обадят за инструктаж.Какво ми казаха..да се обръсна на мястото и да НОСЯ еди каква си сума,че имало много работа да се почерпят.
Много си изкефих когато Вальо спечели първото място в Кондофрей с неговият личен проект разработка и му пожелавам да все така упорит да бъде.Винаги е имало недоволни от майстори и на мен не се е разминало.
Но аз не се сърдя иначе да съм опискал все живо. Поздрави.
добрина от която си пати.Аз като съм ходил в сервизи не дават да прекрача вътре а при него не е така.Защо никъде не спомена какви са някой от нас клиентите като го лишиха от един работен лаптоп? Защо пак не каза,че клиентски радиатор и той зачезнал по същият начин като трябва да бъдат възстановени? Обяснява на дълго и широко като губи ценно време но пък клиентите са доволни.Наблюдавал съм неговото професионално
израстване и с какъв хъс се захваща за трудните неща като предизвикателство.Видях очите и лицето на човек
който повтаряше..не мога да повярвам къде ли не ходих не можаха,а Вальо ми оправи колата.Не ползвам много неговите услуги защото съм малко стиснат, а ми излиза по скъпо. Някога съм бил монтьор но сега са други колите
и каквото мога правя сам.Скоро свалих рейка и дадох за рециклиране в известен сервиз на който имам доверие.Спестявам 100 лв.сваляне и качване. Направиха реглаж предница и отново протече.Свалям нося е пак спестявам още 100лв. Монтирайки я изкара още 5км. и отново теч.На 40 градуса свалям трети път и в сервиза
всички се мобилизираха като се оказа,че е слаган в главата грешен семеринг. За съединителя за по евтино
отидох в сервиз дето си оставиха ръцете.Резултата бе счупен пиньон и скъсано жило на километраж не откачени при сваляне,бой по главините при разглобяване след което смених и тях.
Тук колегата потърпевш до колкото разбрах,че е ДОКТОР. И в тази насока имам спомен. Насрочиха ми операция за следващият ден като ми казаха ,че в къщи ще ми се обадят за инструктаж.Какво ми казаха..да се обръсна на мястото и да НОСЯ еди каква си сума,че имало много работа да се почерпят.
Много си изкефих когато Вальо спечели първото място в Кондофрей с неговият личен проект разработка и му пожелавам да все така упорит да бъде.Винаги е имало недоволни от майстори и на мен не се е разминало.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хей Bora99,не те знам пич ти доктор ли си или набор 99г ама вече всички разбрахме че въпросният Дани от Монтана е останал без клиенти. Хайде пич стига си пускал глупави теми и си ревал като някоя дрисла, а си направи сам равносметка ти през колко майстори мина докато ходеше и при Вальо и честен ли си в това което си писал вече на три отделни теми. Колега тука има много хора които познават Вальо , наистина са му били и са му клиенти в момента а не като тия момченца тука дето ги агитираш да го плюят, карал бил Венто ама други му го ремонтирали, карал бегачка карал това или онова. Ами ще кара негова си работа ти Бората с 400лв докторска заплата ли си я купил, аре да не захващаме други теми макар че това заслужават хора като теб. Ако тук има истински клиенти на Вальо ще потвърдят следното: от миналата година август месец незнам точна дата до тази година към края на юни началото на юли Вальо се придвижваше в една бяла Корса стар дизелак който е бил клиент на Вальо със сигурност я е видял дори много от нас знаят чия е та незнам кви са тия глупости за карани клиентски коли и т.н И кой от нас доволните или недоволните може да определиме кой е мйстор и кой не е . Ако искате да почнеме всички да откриваме топлата вода и започнеме да си оправяме колите сами а кво ще кажете нали като го плюете Вальо и после Дани се насере с някое ремонтче не остава много избор на майстори. А сериозните ремонти както всички знаеме Вальо ги прави. Чака ли били много пич и аз съм чакал и съм бил търпелив и съм се съобразявал щом съм искал да ми свършат работа а не съм дразнел майстора, щото то е същото като при вас докторите, зависим си нали ще лягаш под ножа. Да ти кажа ли кви майстори има преди доста години закарах един стар дизелак при Каприел сина на Агоп, пусто не палеше 2 зими, като преди това обиколих всички светила, даже и до майстора от Железница дето в МБР-то е бачкал и в Бош сервиза е колата не пали.Та карам я при Каприел след 2 часа ми се обажда намерил съм проблема ще ти срува 360лв ако те устройва утре на обяд ще е готова. Пич минали са сигурно 5 години от тогава и до ден днешен нямам идея какво и е било на колата и кое точно струваше 360лв. ама съм зависим и плащам. А Ваьло пича обяснява и за всяко нещо звъни и осведомява после мошеник бил. И ето аз доволен и от Вальо за новите дизелаци и от Каприел за старите, но се запознавам преди месец с един пич заговаряме се и хоп кво ми казва той абе нито Каприел нито баща му стават за нещо нищо вика не разбират. Е това е едни доволни други не тия форуми са за статистика доволен съм не съм а не да бълвате мильон глупости нали много хора като нямат друг избор пак ще опрат до Вальо и ще видят че тия ваши писаници са глупости тогава ще станете яко смешни.
-
- Автомобил:
- Двигател:
dimiga написа:Здравейте колеги.От години чета този форум и чак сега се регистрирах защото ме е яд на Вальо за неговата
от нищото се появи защитник на хората не и дреме какви си писал защото знаят автора на темата що за стока е и как ще обедиш хора та да си остават колите за ремонт при него кат ще има

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=340843&start=105
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
По кадърен майстор от ВАЛЬО аз не съм срещал, а съм се сблъсквал с много смея да твърдя.Евала на такива майстори а такива единици случаи винаги са възможни.Но болшинството от хората са на моето мнение. Дано се срещат повече майстори като ВЕНТОМАНА...
- shoko_boy
- Автомобил:
- Двигател:
аз не знам за какво драскате на сам на там глупости
той искал да го вземат от тех да не чака
специално за него червен килим да сложат и тн и карал каруца ама не вървела като самолет
сама се разцентровала ти гледай да не се разпадне
и аз имах една такава каруца сама си вдигаше оборотите и намаляваше но като я стисна пресата стана 1х1х1 и се оправи

и аз имах една такава каруца сама си вдигаше оборотите и намаляваше но като я стисна пресата стана 1х1х1 и се оправи
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
dimiga написа:Здравейте колеги.От години чета този форум и чак сега се регистрирах защото ме е яд на Вальо за неговата
Евала колега, винаги има две страни в даден конфликт и винаги ще има доволни и недоволни.Но доволните са в пъти повече, така че сами може да си правят хората изводи

shoko_boy написа:аз не знам за какво драскате на сам на там глупоститой искал да го вземат от тех да не чака
специално за него червен килим да сложат и тн и карал каруца ама не вървела като самолет
сама се разцентровала ти гледай да не се разпадне
Какво общо има твоята каруца с всичките тия неприятности и разправии, които имах с този Вентоман и които повече приличат на сигански истории, все едно, че гаража му се намираше във Факултета.

- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Не виждам какво значение има къде се намира даден сервиз, стига майстора да е кадърен а Вентомана е такъв.Такива единични случаи мисля, че са пренебрежими, а на който не му харесва гаража да ходи в Оторизираните сервизи на порше и юнитрейд....
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Организирана атака от доволните 'клиенти' на вентомен, ех ако не беше тъжно щеше да е смешно.
Ремонта на помпата излизал 250 лева ама на Валчо малко му са видели и айде 500 че звучи по-добре
Той и турбини рециклира, сигурно цената е по 2 на Митко турбото, само не ходете до митко турбото да не си намерите там турбината докато в същия момент Вальо я 'рециклира'. Смях на парцали
Бръм му подарявал софтуер пък Вальо по 200 лева си го цани еййй тоя Леон много гори бе
Колега Бора99 евала за търпението както каза работника зверски нерви се изискват, някой кибритлия като мен да му е светил маслото още след 2-рото сваляне на помпата
Ремонта на помпата излизал 250 лева ама на Валчо малко му са видели и айде 500 че звучи по-добре

Той и турбини рециклира, сигурно цената е по 2 на Митко турбото, само не ходете до митко турбото да не си намерите там турбината докато в същия момент Вальо я 'рециклира'. Смях на парцали

Бръм му подарявал софтуер пък Вальо по 200 лева си го цани еййй тоя Леон много гори бе

Колега Бора99 евала за търпението както каза работника зверски нерви се изискват, някой кибритлия като мен да му е светил маслото още след 2-рото сваляне на помпата

Присъединявам се напълно към доволните клиенти на Вальо!Преди една седмица ми направи диагностика и ремонт на горивна помпа.Нямах всички пари които трябваше да платя,Вальо ми каза:"Нищо по натам ще ми дадеш".Мисля ги всеки ден,но работата е в това,че наистина е един от малкото свестни майстори и ХОРА!Който не го познава не трябва СЛЯПО да прави изводи и заключения от написаното от един или двама,което се случва тук за съжаление.Моят съвет към всички оплюващи е да подлагате на съмнение и да проверявате фактите преди да застанете на нечия страна!Още веднъж голямо благодаря Вальо,скоро ще се видим!
P.S. А по въпроса за чакането и че скъпо взимал,не мисля че някой ни кара насила да ходим в сервиза му.Отидете при други майстори при които,не се чака и работят евтино!
P.S. А по въпроса за чакането и че скъпо взимал,не мисля че някой ни кара насила да ходим в сервиза му.Отидете при други майстори при които,не се чака и работят евтино!
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”