Авто център Хеед'91 - МНЕНИЕ

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Авто център Хеед'91 - МНЕНИЕ

Мнениеот hooligan_sk » Пет 14 авг 2009 13:17

Тъкмо идвам от смяна на тампони на заден мост, наложи се да се върна за малко обезвъздушаване допълнително на спирачките, но пък задницата ми която до днес удряше на умряло при всяка неравност и скрибуцаше като за световно, сега вози абсолютно мазно и безшумно! Аз съм доволен ;) :да:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 17 авг 2009 8:48

hooligan_sk написа:Тъкмо идвам от смяна на тампони на заден мост, наложи се да се върна за малко обезвъздушаване допълнително на спирачките, но пък задницата ми която до днес удряше на умряло при всяка неравност и скрибуцаше като за световно, сега вози абсолютно мазно и безшумно! Аз съм доволен ;) :да:

Лееека корекция тук: Когато си взимах колата ръчната ми беше здраво натегната, питах колегата scirocco gt(Христо) нормално ли е, пробва я вика нормално е, те са я настроили като са я скачали. Дотук идиално, имам си ръчна коята заковава колата на първия зъб, пък и повече трудно се вдига :beer Да ама след едно минаване по бързата част на околовръстното колата смърди на заварка и от задните колела ПУШИ :063: Вдигаме колата, задната гума едвам едвам се помръдва на ръка... Нали се сещате колко е трудно на подемника да се провери аджеба тея гуми въртят ли се като се закачи ръчната death

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 11 сеп 2009 10:47

До края на месец Септември, от 8 до 11 часа, 'ХЕЕД-91' на ул. Хан Кубрат №71 Ви предлага безплатна проверка на ходовата част и сходимостта на стенда John Bean.

Заповядайте!

http://www.heed-auto.com/index.php?opti ... &Itemid=65

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 11 сеп 2009 11:05

вярно е ! днеска минах много са точни както винаги

хвала на такива хора :bowdown

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 15 сеп 2009 16:30

Искам да изкажа своето дълбоко възмущение от качеството на съединителите, монтирани в автосервизи Хеед91. За да не бъда необоснован - ето цялата история.
Средата на септември 2007 г. отивам в техния сервиз в кв. "Надежда" с оплаквания, че съединителят ми приплъзва на високите предавки. След много добро отношение от страна на приемчика се разбрахме да оставя колата и те да звъннат, когато отворят и видят какво е положението. Получих обаждане, че съединителят е за смяна и се разбрахме за смяната му с нов такъв - комплект (феродов + притискател). Всичко точно. Тръгнах си доволен и щастлив... До юни 2008 г. Баща ми се оплака, че се чува ужаясно просвирване откъм скоростите. Септември 2008 г. отивам в сервиза в "Надежда" и обяснявам оплакванията. Качихме колата на подемник - монтьорът каза, че е най-добре да се отвори отново и едва тогава да изкаже мнение. Имаше съмнения за скоростна кутия и какво ли още не. Аз се бях приготвил за това. Вечерта получавам обаждане, че колата е готова. Попитах какво е сменено, за да зная какви пари да нося и след известен момент на мълчание чух: "Съединител." Бях направо сразен! Хванах такси и с 350 лв. в джоба отивам към сервиза. Добре, че се сетих да взема и разпечатката от предишната смяна - извършена точно преди година, но без един ден! Несъзнателно съм отишъл в последния ден от гаранцията, която сервиза дава - 1 година.
Поисках обяснение от приемчика - братът на scirocco gt. Той каза: "скъсани нитове на огледалния диск. Дърпал си някой, нали?" Въпросът прозвуча така, сякаш аз съм счупил съединителя - дори да бях теглил някой (което не бе така) - какъв е този съединител, който се чупи на първото препятствие??? След това секретарката каза - дължите 320 лв. (не помня с точност сумата) и аз още по-втрещен :shock :shock :shock Веднага отвърнах, че съединителят е още в гаранция - те дори не поискаха да им покажа документът, с който съм платил преди година. Сигурен съм, че те знаеха, че имам още един ден остатък от гаранцията, но се опитаха да си избият парите за "новия съединител". Пиша нов в кавички, защото това, което монтираха издържа точно... 6 месеца :evil: От септември 2008 г. до март 2009 г. Тогава започна една страна загуба на ускорение при високите предавки. В последствие двама други съфорумци и други мои приятели казаха - съединителят ти боксува. Аз не исках да го възприема, защото "новият" е на по-малко от 5 000 км. и на по-малко от 6 месеца.
Започнах комуникация със scirocco gt. Разбрахме се човешки да закарам колата и да говорим на място. Дадох му да покара колата - качи се и я караше така, както аз никога не съм я карал. Да, тогава нямаше проблем в съединителя - странно, но факт. При приключването на разговора той изказа предположение, че може да съм запалил съединителя и затова да сдава багажа. Уверих го, че не съм карал колата по начин, който е по-различен от маниерите, с които съм карал предните 5 години същата кола с оригиналния за нея съединител. Заминах си с уговорката, че ако се влоши - отивам в сервиза. Но думите му приключваха тук. Да, те изпълниха своите гаранционни условия. Но, аз нямам никаква представа какво са монтирали и защо то е издържало по-малко от половин година.
Лятото на 2009 г. не бях в България. Колата е карана от баща ми. Юни месец на път за провинцията съединителят е отказал до такава степен, че колата едва е изкачила Витиня на 2-ра и 3-та предавки. Пътуването логично е преустановено. Колата е закарана в сервиз, препоръчан от приятел на баща ми и в същия ден съединителят е заменен - още 350 лв. за този детайл. Старият "нов" съединител е бил "свършил" по думите на монтьора.
За да не бъда едностранчив ще кажа само, че в комуникацията ми с един майстор с добро реноме във форума бях предупреден, че и вторият комплект ще издържи толкова. Той е правил вече няколко коли със съединители от Хеед91.
Изводът за мен, а надявам се и за вас, колеги, е: НЕ използвайте услугите на автоасервиз Хеед91, когато става въпрос за съединители National!
П.с. след третата смяна на съединителя написах лично съобщение на scirocco gt, в което му обясних какво е станало. Този път дори не получих отговор :No

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 11 окт 2009 9:48

Ами....
аз за термостата ходих там 2 пъти след смяната му...единия път даже им закарах колата вряща...понеже отново ми изтече антифриза ;) а твърдяха че не тече и си въобразявам.Първия път ми казаха,че не е от термостата теча ми а е от фланеца на главата - смениха ми го срещу не малка сума пари..добре.След няма и час колата отново остана без антифриз.Върнах се пак - след 2 часа ми се обадиха,че колата е работила при тях 2 часа и не е изтекло нищо..взех си я и след няма и час отново "роди"..изтеглих си я до гаража на The_Machine (още не работехме заедно) и разглобих да видя какво се случва...разбира се гумичката беше притисната с капачката и разкъсана...пад 60-70 градуса започваше да лее на поразия.Една нова гумичка и всичко заспа...може би на 10-тия път щяха да я оправят ама дали щях да имам двигател до тогава.
За съединителите - когато сменяха моя на Пасат-а стария беше много зле (така я купих) и ги помолих да свалят маховика и да ми го дадат за да ходя да си го изшлайфам понеже подозирах,че има ръбове от нитовете на стария...той си чегърташе.Да обаче напраов ми се обадиха,че колата е готова да отида да си я взема...ами добре,както и да е,взех си я (този ремонт е заедно с термостата...и други работи за сумарно около 1500лв).Обаче разбира се съединителя имаше вибрации като го отпусках...незнам с какво качество е този съединител,който монтираха ама ужасно лесно се пали ,при всяко тръгване още си имам вибрациите от деругите в маховика и сега е на 15 000км след ремонта и го чакам скоро да грохне понеже се усеща,че му иде края.
Това ми е сигурно 15-тото мнение срещу тях и даже имах лично от Христо да ме попита защо съм толкова крайно недоволен..и му направих списък от 10-тина точки като разместения ангренаж при смяната,нестегнатите скоби по маркучите,дефектните задни спирачни апарати,които изтекоха месец след смяната им,незакачените маркучи за картерна вентилация при смяната на г-рата на капака на клапаните,термостата,съединителя,маншоните на рейката,които се разпаднаха 3 месеца след смяната им и ги сменях пак...някак си като оставиш 1500лв за кола,която струва 3000 в сервиз и то с такова имe и толкова лъскав с не ниски цени за работа не очакваш да си я вземеш в такъв вид и никой да не е*ава да погледне къде ти тече антифриза...при положение,че и сами знаят къде са пипали за последно и да се монтират части с такова ниско качество.
Маслото Motorex 10W40 го излях малко след като го наляха - причината беше,че при загрял двигател налягането му на 2000 оборота беше завидните 1.3 бара :mrgreen: ..което се сещате че е зумери,лампи....лудница.Мотула и то същия 10W40 на същия двигател дори без промивка и т.н. крепи 2.4 при същите условия...иначе ми предложиха да сменим половината двигател и маслената помпа...вече 2 години и нещо карам с този двигател и помпа...отварях го за гарнитура на глава миналото лято - нищичко си му няма и на лагерите на валовете и на помпата.
Тайно се надявам да са си подменили част от персонала за последните 2 години и вече да не внасят това масло,да не внасят от тези маншони,да работят с качествени съединители и Христо да може по-добре да си контролира хората понеже правят глупости и само защото на хора като мен им омръзва да ходят по 200 пъти и нямат такова време никой не понася отговорността от това,че си е оставил ръцете на някоя кола...а съм убеден,че на края на месеца си получава заплатата и му е през ... за това какво се сипе като мнение за сервиза по форумите.
Иначе са много добри в реглажа на предница и с чарковете,които ползват по ходовата част (тампоните и накрайниците са още здрави).

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 04 яну 2010 20:56

Утре влизам в "бокса" на "Стамболийски" за смяна на водна помпа, промивка/нов антифриз и ЕВЕНТУАЛНО термостат.
После ще споделя вЧепетления специално от този клон. :041:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 05 яну 2010 8:10

Ъъъъ, с водна помпа аз си патих при тях. На 20 000 км, едно ходене до пловдив с повечеко газ (да кажем 100км над 4500 оборота) и водната помпа предаде богу дух. Едвам се прибрах после до София - и двата лагера дето държат оста бяха тоталки. Хубаво, че беше Никси да ме светне да не наливам вода на спряна кола, а докато помпата върти - така с наливане на вода през 10км успях от мостовете на Вакарел да стигна до края на магистралата от кадето вече ме издърпаха.

Само да си кажа - никога не съм карал колата с вода, щото знаме за смазващите и антикорозионните свойства на антифриза. А колата си я пазех като писано яице. След смяната на водна помпа също не съм пипал ремъците - както те си ги бяха натегнали, така си изкараха докато се счупи водната помпа. Защо се е счупила - не можахме да разберем.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 05 яну 2010 10:01

Здравей колега. В автосервиза разполагаме с информационна система, която позволява да проверяваме всичко кога, как и кой го е сменил. Възможно е помпата да е била дефектна или някой да не си е свършил работата. За това е тази система. За да можем когато има някакъв проблем със сменена част от нас да дойдете, да видим кога е била сменена, от кой и къде е проблема. Рекламацията може да се направи на място там, където е била сменена частта.

brum

Мнениеот brum » Вто 05 яну 2010 11:14

Пратил съм на Vizor-а информация за проблема с водната помпа. Ще пиша след това какъв е отговора.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 05 яну 2010 12:43

Аз мисля да пиша направо тук. Нямам какво да крия.

brum написа:Заглавие: Авто център Хеед'91 - МНЕНИЕ

Проблема при мен се появи миналата (1999та) година, февруари месец. Регистрационният номер на автомобила е Х*****, голф 3ка, 95та година със АЕК двигател. Смяната е извършена в сервиза в центъра на София. Километрите когато стана проблема бяха около 195 000. Опити за рекламация/гаранционно отстраняване не съм правил, щото мисля, че бяха минали повече от 2 години от както помпата беше сменена. Ще се радвам, ако можеш да ми кажеш, дали такова е било възможно при тези обстоятелства.

Като за начало можеш ли да дадеш номер на поръчката или ЕГН или ако е била издавана фактура Данъчен номер за да можем да проследим поръчката. Миналата година не е 1999-та, а е 2009-та. Рекламация попринцип може да се направи, но трябва колата да е дошла до тук за да можем да видим от къде е бил проблема (дефектна помпа примерно) и да можем да помогнем относно подмяната и. Частите са чисто нови директно от вносителите им. Не слагаме рециклирани (освен ако възложителя на поръчката изрично не е изискал това предварително). Клиента винаги може да избере марка на частите (като масло, ремъци, амортисьори и всичко останало) за което му се обаждаме предварително след като ги проверим като наличности и евентуални доставки.

За жалост компетентно мнение не мога да изкажа докато не видим какъв е проблема и от къде е дошъл той. За това сме интегрирали информационната система. Всеки ремонт може да се види кога е направен, при какви километри, колко пари и кой е извършил ремонта.

Това е моето мнение. Ако отново някой има някакъв проблем със сменена от нас част.. нека дойде на място да видим какъв е проблема. Писането по форумите няма да помогне. Нямам против някой да има негативно мнение.. напротив. Това подобрява работата ни, но нека когато има такъв проблем да дойде на място, да проверим и когато има мнение относно работата да можем да се защитим или този, който е сгрешил, объркал или нещо такова да си понесе последствията.

Надявам се да съм бил максимално изчерпателен. Готов съм да проверя всеки един случай на всеки потърсил помощта ни.

С уважение
Ивелин Марковски

Последна промяна от Vizor на Вто 05 яну 2010 15:02, променено общо 1 път.

brum

Мнениеот brum » Вто 05 яну 2010 13:28

Vizor написа:Аз мисля да пиша направо тук. Нямам какво да крия.

brum написа:[url=http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=2069255#p2069255]...

...

Ok, съгласен съм да пишеш тук, ама не и регистрационен номер на колата. Моля да бъде корегирано това. Личните данни - име и ЕГН ти ги пуснах на лично. Не пазя документ за извършената услуга и затова няма как да дам номер. Частите са закупени от частно лице - от мен. За годината си прав - 2009та, моя грешка.

Относно установяването на повредата - помпата одавна е сменена, старата не я пазя и не ми се и занимава. Просто ми е интересно ако са минали повече от 2 години и около 20 000 км, дали бихте заменили водна помпа? Колата при вас ще дойде без течност, щото изтича за няколко минути на изгасен двигател и после се доливаше вода. Но преди проблема - винаги антифриз и все свястен.

Може и при мен да е случайно. Ама водната помпа е едно. При смяна тампони на заден мост се появи едно скърцане отзад при преминаване през неравности и натоварена отзад кола (примерно 2ма души на задната седалка). Колата я подарих на брат ми септември 2009та с това скърцане. Отзад са сменяни амотрисьори с газови билщаин, всички тампони по амортисьорите, лагери, дискове, накладки (почти всички възможни консумативи) и скърцането си остана. Докато на едно място не ми казаха, че могат да опитат нещо - свалиха колата на земята, разхлабиха два болта някаде по магарето (или между магарето и купето), казаха да пораздрусам колата откъм багажника и ги стегнаха. 2 месеца после нямаше проблем. Но само за 2 месеца...

И нищо не казвате за едно нещо дето го бях писал назад по темата - за съединител. Още бях нов в форума, колата беше и тя от скоро, но съединителя заминаваше. Писахме си с Ицо на лични и ми направи супер добра оферта. Беше нещо около 220лв със труда и новият съединител. Обаче никой не каза, че съединителят който ще ми сложат, ще е рециклиран. Карам супер културно, не "паля" гуми и си пазя колата. Съединителят изкара 50 000км. Разбрах, че е рециклиран при свалянето му. Майсторът дето го сменяше явно знаеше, че е рециклиран, щото на отговора колко може да се очаква, че ще изкара каза всичко друго, но не и някакви примерни километри.

Само да добавя - не искам да кажа, че сервиза е пълна скръб. Има и добре работещи хора. Явно понякога просто изтърват нещо. А мен ме загубиха, защото все на мен изтърват нещо и защото намерих други места с доста по-добри цени на труда.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 05 яну 2010 14:47

Както обещах по-горе:

Най-искрени благодарности към екипа на сервиза на бул. "Стамболийски" и особено големи към майстор Станимир, който се ангажира с моя почти 100% безнадежден случай от пръв поглед.
А случаят е:
Лед във водните магистрали на двигателя НАВСЯКЪДЕ, вместо антифриз/вода и скъсан ремък на водната помпа.
След няколкочасово размразяване с печки-духалки, литри гореща вода и сменен САМО ремък на водната помпа - о, чудо! It's ALIVE!
Нищо не гръмна от никъде, налягането в системата се вдигна и задържа, номиналната температура се закова на 90 градуса.
Двигателят работи нормално.
След източване на пробната вода и наливане на ИСТИНСКИ антифриз, случаят е приключен успешно. Засега...
Невероятен късмет бе, че моторът (е) оцеля(л).
Причината за инцидента няма да коментирам, 90% от вината си е чисто и само моя.

Когато времето се стопли и изсъхне, на следващия контролен преглед при вас, момчета, BUSHMILLS-ът е от мен! :drunk
Благодаря ви!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 05 яну 2010 15:41

brum написа:Ok, съгласен съм да пишеш тук, ама не и регистрационен номер на колата. Моля да бъде корегирано това. Личните данни - име и ЕГН ти ги пуснах на лично. Не пазя документ за извършената услуга и затова няма как да дам номер. Частите са закупени от частно лице - от мен. За годината си прав - 2009та, моя грешка.

Грешката с регистрационния номер на автомобила е оправена и няма да се повтори и моля да приемете извиненията.

brum написа:Относно установяването на повредата - помпата одавна е сменена, старата не я пазя и не ми се и занимава. Просто ми е интересно ако са минали повече от 2 години и около 20 000 км, дали бихте заменили водна помпа? Колата при вас ще дойде без течност, щото изтича за няколко минути на изгасен двигател и после се доливаше вода. Но преди проблема - винаги антифриз и все свястен.

Мисля, че след този срок няма кой да извърши рекламация.

brum написа:Може и при мен да е случайно. Ама водната помпа е едно. При смяна тампони на заден мост се появи едно скърцане отзад при преминаване през неравности и натоварена отзад кола (примерно 2ма души на задната седалка). Колата я подарих на брат ми септември 2009та с това скърцане. Отзад са сменяни амотрисьори с газови билщаин, всички тампони по амортисьорите, лагери, дискове, накладки (почти всички възможни консумативи) и скърцането си остана. Докато на едно място не ми казаха, че могат да опитат нещо - свалиха колата на земята, разхлабиха два болта някаде по магарето (или между магарето и купето), казаха да пораздрусам колата откъм багажника и ги стегнаха. 2 месеца после нямаше проблем. Но само за 2 месеца...

Значи отивате в друг сервиз за рекламация за скърцането и те не ви оправят проблема? Отново няма как да знаем за този проблем след смяната докато не дойдете на място да кажете

brum написа:И нищо не казвате за едно нещо дето го бях писал назад по темата - за съединител. Още бях нов в форума, колата беше и тя от скоро, но съединителя заминаваше. Писахме си с Ицо на лични и ми направи супер добра оферта. Беше нещо около 220лв със труда и новият съединител. Обаче никой не каза, че съединителят който ще ми сложат, ще е рециклиран. Карам супер културно, не "паля" гуми и си пазя колата. Съединителят изкара 50 000км. Разбрах, че е рециклиран при свалянето му. Майсторът дето го сменяше явно знаеше, че е рециклиран, щото на отговора колко може да се очаква, че ще изкара каза всичко друго, но не и някакви примерни километри.

Отново при майстор, който го сменя и казва, че има проблем. Съединителите имат 1 година гаранция ако са монтирани при нас. Не един път сме изпълнявали тази гаранция (също и на колеги от форума, дори и на 355-тия ден от нея...). Предполагам е ясно на всички, че след като минат 50 коли средно на ден, което е 1500 коли средно на месец, с една маса сменени части да има една, две, три, четири или повече дефектни, което не зависи от нас. Вие също можете да попаднете на тази част като си я купувате от магазина. Не мисля, че ако отидеш в някой известен магазин за авточасти и решите да я върнете (след като е сложена.. и след 20 хиляди километра се чупи..?) те ще ви удоволетворят молбата за връщане на стоката и даване на нова или връщане на пари.

Пак казвам.. частите са чисто нови и такова нещо като рециклиране (освен ако клиента изрично не си го е избрал като вариант) няма.. Най-малкото ако има.. ще бъде уведомен колко струва нов, рециклиран, втора ръка, от морга, от Лозово или някое друго близо до Долно Езерово село и клиента ще си избере варианта. Няма как да знам какво е било мога единствено и само да се доверя на колегите си, които просто знам как работят защото седя един стол до тях.

За да можем да сме сигурни, че проблема е бил заради наша грешка, вместо 3 години по-късно да пишете по форумите.. отидете на място при колегите, които са ви го сменили. Това важи за навсякъде.. както тук, така и в Била, Техномаркет, Технополис и навсякъде където има продажба на услуга/техника/авточасти и какваото и да било там, те са длъжни да предоставят това, за което клиента си е платил. И когато има грешка (било то човешка или техническа) и не е спазен срока или качеството на услугата да се върне за рекламация.

Пример мога да ти дам конкретен.. отиваш на бояджия.. той ти усира (с извинение) автомобила на някои места и ти какво правиш? Отиваш при друг да го оправи? Съмнява ме..

Пожелавам ти успех и много безаварийни километри на теб и автомобила ти.

brum

Мнениеот brum » Вто 05 яну 2010 16:01

Vizor написа:...

Пожелавам ти успех и много безаварийни километри на теб и автомобила ти.

Благодаря.

Пак казвам - тези неща ги споделям, не за да плюя по сервиза, а просто защото са станали с мен. И ето - на питането ми отговори - година или две, за съединители - една година. При мен проблемите са все след този срок. Но 20 000км за водна помпа си е малко както и да го погледнеш.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”