VW Centrum Русе-Или вижте ни :(
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: VW Centrum Русе-Или вижте ни :(
Stoi написа:Не съм съгласен с мнението над мен. Ние не караме кисели млека, а коли ! Аз към ходил в Пловдив в сервиза на VW с двойката и не са ме връщали. Даже съм питал за нов карб (става въпрос за 87-ма година кола) и хората казаха, че имат в Germany (цена 2000 лв) Тове не е DANON , а VW !
Ето добър пример даваш и ти - колко карбуратора за 87 кола ще си купи някой? Никога няма да продадат нито един в България, защото колите, за които е този карбуратор са под 2000 лева вече. Може да питаш и за 67 година чаркалак и пак ще ти кажат, че има в Германия и цената ще е още по-нагоре. Това са задължения на производителя да поддържа определена наличност на резервни части до определен период. А това грубо се приближава до примера, който ви дадох с накладките на Phaeton-а.
Не се обиждай, просто това е бизнес като всеки останал. Дадох за пример киселото мляко, защото там, както и при автомобилите целта е една - правенето на пари. На края на месеца някой трябва да плати осигуровки, заплати, ток (и той не е 92 лв.), кредити, реклама ... дълга върволица от изваждания. Та като трябва да го направиш започваш да мислиш по друг начин. Не те интересува чичо Веско с ръждивия дъргел, от който ще загубиш време и ще спечелиш малко, а ще гледаш селяка с гривните дето ще му набиеш 5 микробуса и една кошница с кожен салон. Криво е, но е така. Това, че ние не сме ентусиасти на тема кисело мляко, а на коли ни кара да гледаме през различна призма.
znainainai написа:Работата е такава правя услуга да огледаме един Sharan TDI сутринта сме при колата преди собственика (автокъща) пали добре обаче пуши ( при леко подаване на газ пропушва леко:до 1200об/мин.) и примигва лампата на подгревните свещи (около 3 мин след като е запален двигателя) което е признак за някакъв проблем![]()
търсете просто друг Sharan .. този явно е магьосван прилично.

Stivi написа:Sir T написа:Нека обясня този вид бизнес, защото работя в него - ...
Мисля че по-нататъшни коментари са излишни след така изнесената лекция !
Ами така е ... и на мен ми беше странно преди 5 години в оторизиран сервиз на друга марка като се събраха около едно застаряващо превозно средство, което беше вкарано за смяна на масло и "майсторите" му смъкнаха капака на клапаните ... да видят какво има вътре. А шефа на сервиза ми обясняваше как Pug 306 S16 имало антилаг система и рафта, който собственоръчно счупих, докато сглобявах "фирмените" витринки по 2500 евро едната, не бил счупен, а това било "шведска връзка" .. Косата ми побеля, докато науча много истини отвътре. Сега се занимавам и с продуктово обучение към един глобален бранд на различни точки по света и продължавам да виждам какви ли не неща отзад .. в кухнята. Не казвам, че това поведение е правилното, просто се опитвам да ви спестя нервите. Ако си мислите, че и в Германия не играят по схемата с гаранциите като тук .. жестоко се лъжете. Навсякъде е едно и също - малко или много. Вярвате ли, че бях свидетел на скандал с блъснат доста скъп автомобил, обслужван само във въпросния сервиз, а дилемата беше защо не са се отворили въздушните възглавници ... И знаете ли отговора? Ами защото ги нямаше! Някой тарикат ги е извадил и ги е продал на друг на цената на нови (най-вероятно) ... с идеята, че шанса да се блъсне първия е малък, защото беше някакъв баровец и го возели бавно. И това не беше в България ...

-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Трябва да те приемат ако ще да си с Фолксваген "костенурка"! Никой не знае можеш ли да си позволиш ремонта само по външния вид! Влизаш- диагностицират- плащаш за диагностика и ако има нещо за ремонт ти съобщават колко би ти струвало! Ако искаш го правиш! Аз съм вкарвал моята кошница в "Юнитрейд" преди 4г. (не че се хваля или пък нещо свършиха, но това е др. тема). Т.е. Тогава колата ми е била на 14години, но никой не ме върна! "Диагностицираха" ми проблема, който им казах какъв е, демек ми повториха това което им казах, платих си 67лв. за удоволствието и ми предложиха ново табло с уредите за 800лв!! Ако исках щаха да ми го доставят!
Ама никой не ми е казал: "Махай се с тоя курник. Ти си измекяр и няма да си поръчаш табло за 800лв., така че не ме занимавай с глупости!" ако нямах друг изход щях да платя и 800лв. за да ми работи таблото. Е сега какво - като карам Голф 2 съм дал 280лв. за предни накладки, а познавам хора с S-clas, които нещат да си сменят накладките, щото "ше карат още"! А не са по-скъпи определено! А за цената на колата ....... не говорим, нали?
Ама никой не ми е казал: "Махай се с тоя курник. Ти си измекяр и няма да си поръчаш табло за 800лв., така че не ме занимавай с глупости!" ако нямах друг изход щях да платя и 800лв. за да ми работи таблото. Е сега какво - като карам Голф 2 съм дал 280лв. за предни накладки, а познавам хора с S-clas, които нещат да си сменят накладките, щото "ше карат още"! А не са по-скъпи определено! А за цената на колата ....... не говорим, нали?
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
neon написа: Аз съм вкарвал моята кошница в "Юнитрейд" преди 4г. (не че се хваля или пък нещо свършиха, но това е др. тема). Т.е. Тогава колата ми е била на 14години, но никой не ме върна! "Диагностицираха" ми проблема, който им казах какъв е, демек ми повториха това което им казах, платих си 67лв. за удоволствието и ми предложиха ново табло с уредите за 800лв!! Ако исках щаха да ми го доставят!
SirT ти каза, че този Phaeton-a няма да се замисли дали да даде 800 за накадки, докато ти се знамисляш да дадеш толкова за табло по ясни причини(не че нямаш толкова, а че не си заслужава). И проблема е в това, че като е препълнен сервиза от тебе ще вземат кириливи 70 лв, а за същото време ще изкарат по-дебела сума. Правят го това, не защото не те харесват, а защото са пари.Предпочитат да поемат хората, от който ще вземат повече пари.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
това е подигравка с човека ако не искаха да го обслужат можеха да му кажат че имат работа и да доиде примерно по другата седмица или че ще му струва 300 лв тои сам ще се откаже ама че колата му е стара е гавра
Аз харесвам стари коли и ще си карам само стари коли а които ме върне защото е стара (имам и стар ключ за джанти-тежък дълъг и удобен)нова прашка и стари гаики 10мм
да проверим кои стъкла са по здрави старите или новите
Аз харесвам стари коли и ще си карам само стари коли а които ме върне защото е стара (имам и стар ключ за джанти-тежък дълъг и удобен)нова прашка и стари гаики 10мм
да проверим кои стъкла са по здрави старите или новите
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Dan4ote написа:neon написа: Аз съм вкарвал моята кошница в "Юнитрейд" преди 4г. (не че се хваля или пък нещо свършиха, но това е др. тема). Т.е. Тогава колата ми е била на 14години, но никой не ме върна! "Диагностицираха" ми проблема, който им казах какъв е, демек ми повториха това което им казах, платих си 67лв. за удоволствието и ми предложиха ново табло с уредите за 800лв!! Ако исках щаха да ми го доставят!
SirT ти каза, че този Phaeton-a няма да се замисли дали да даде 800 за накадки, докато ти се знамисляш да дадеш толкова за табло по ясни причини(не че нямаш толкова, а че не си заслужава). И проблема е в това, че като е препълнен сервиза от тебе ще вземат кириливи 70 лв, а за същото време ще изкарат по-дебела сума. Правят го това, не защото не те харесват, а защото са пари.Предпочитат да поемат хората, от който ще вземат повече пари.
Е вие к'во мислите - че там клиентите се прескачат и отвън има 5км. опашка ли?

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
neon написа:Dan4ote написа:neon написа: Аз съм вкарвал моята кошница в "Юнитрейд" преди 4г. (не че се хваля или пък нещо свършиха, но това е др. тема). Т.е. Тогава колата ми е била на 14години, но никой не ме върна! "Диагностицираха" ми проблема, който им казах какъв е, демек ми повториха това което им казах, платих си 67лв. за удоволствието и ми предложиха ново табло с уредите за 800лв!! Ако исках щаха да ми го доставят!
Е вие к'во мислите - че там клиентите се прескачат и отвън има 5км. опашка ли?
Не знам дали си ходил в такива сервизи скоро, но се обади да ти запишат час и ще види, че най-рано ще бъде другата седмица.
Опашка има, но не е отвънка!
Миналата седмица бях в Тойота и гледам отзад в сериза само една кола има качена и си викам - може и да ни приемат днес. Оп, минаха няколко минути и всички стендове догоре пълни. Бяхме за нещо дребно, но ни казах най-рано след седмица, защото са претрупани. Е нямаше 5 км опашки, но не вярвам да нямат работа и да отлагат.
Последна промяна от Dan4ote на Пет 26 сеп 2008 16:27, променено общо 1 път.
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
znainainai написа:Sir T написа:^ е не ядат семки отвън повярвай ми .. Няма фирмен сервиз в момента, на която и да било марка, където и да било, който да не е засипан с работа!
Не е точно така щото като изключим реанимобила на ЦСМП и нас други НЯМАШЕ
Е ти искаш колона ли да има, като запишеш час не я оставяш да виси там няколко дена, докато ти дойде ред и не става да кесиш докато ти правят колата и ти да гледаш отзад в сервиза. Ако беше така, щеше да е като на митницата за товарните автомобили.
Сигурен съм, че ако са нямали работа, са щели да ти вземат парите.
Това, че са те отбичили така не го приемам, но може би и ти си настоявал веднага да я видят, предполагам. Съгласен съм, че са могли да ти кажат за друг ден, а не по този начин.
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”