Взех едни задни , но има още малко "хляб" в старите . И затова все още не са сложени . Отворих кутията, изглеждат различно от "другите" които досега съм слагал. Признавам, за пръв път виждам наживо този тип накладки. Ще ги видим в действие . Ако са наистина добри- супер, ще преминем на такива.

Какви спирачки ползвате?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Re: Какви спирачки ползвате?
И аз си взех от тия боклуци ATE (оригинал). Трябваха ми с един ден доставка, нямах време, така се бях разбрал с майстора... Другите трябваше да ги чакам 2 дни.
От магазина викаха, че били висок клас, ала-бала, немски дискове, чешки накладки. Със 100 лв и канче над другите, които си бях харесал. Еб...
ти и високия клас, на всяко спиране на кръстовище свирят. Веднъж така чувам някакво свирене зад мен... Викам си, я и друг се е прецакал с тия боклуци. Днес пак го чух, още един прее
.

- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Важно е да цапат джантата и да не ядат дисковете. Не се ядосвай толкова за свиренето. Виж дали еднакво се износват от двете страни на диска.
- samo_pechka
Почти всички вече свирят/скърцат на моменти. Прочети мнението на колегата zfa159 в темата на втора страница защо.
П.п. м/у другото на стария ни работен жип чероки взех едни на текстар произведени нам кога си. Специално съм ги търсил да са "стари", т.е. стара партида. Бяха единствена бройка в цяла Бг
( уж, според думите на доставчика ми)
Машината продължи да си спира перфе и без никакво скърцане. Предните купени преди 4 години бяха абс.същите като марка и модел.
П.п. м/у другото на стария ни работен жип чероки взех едни на текстар произведени нам кога си. Специално съм ги търсил да са "стари", т.е. стара партида. Бяха единствена бройка в цяла Бг

Машината продължи да си спира перфе и без никакво скърцане. Предните купени преди 4 години бяха абс.същите като марка и модел.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Август сложих предни накладки Брембо екстра и задни Ате керамик. За спиране нямам забележки, но брембото тук там прискърцва.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Те Брембо си свирят от край време, аз човек който да ми каже,че не свирят не съм срещал.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Ate ceramic спират много но цената е х2
и на мен ми предстои смяна на Октавията, може би ще рискувам с textar миналата година сменях на няколко коли и на никоя не са се разсвирили
гледам Руснаците по техните форуми хвалят доста и накладки Zimmerman но като че ли не ми се рискува
и на мен ми предстои смяна на Октавията, може би ще рискувам с textar миналата година сменях на няколко коли и на никоя не са се разсвирили
гледам Руснаците по техните форуми хвалят доста и накладки Zimmerman но като че ли не ми се рискува
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
valka написа:И аз си взех от тия боклуци ATE (оригинал). Трябваха ми с един ден доставка, нямах време, така се бях разбрал с майстора... Другите трябваше да ги чакам 2 дни.От магазина викаха, че били висок клас, ала-бала, немски дискове, чешки накладки. Със 100 лв и канче над другите, които си бях харесал. Еб...
ти и високия клас, на всяко спиране на кръстовище свирят. Веднъж така чувам някакво свирене зад мен... Викам си, я и друг се е прецакал с тия боклуци. Днес пак го чух, още един прее
.
Не знам дали съм с оригинал, но съм с Ате и не скърцат.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
tdi fen написа:Ate ceramic спират много но цената е х2
Цената на Брембо екстра e на нивото на нормално АТЕ, а на керамика ~+50%
Преди около 2 месеца сложих чисто нови дискове и накладки Textar отпред и отзад - спират си, не са се разсвирили досега.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
това което се предлага сега са накладки "дискояди" с коефициент GG ,GF бързо свършват дисковете с тях, а те остават като нови, ако преди правилото беше с едни дискове можеше да изкараш два комплекта накладки сега е обратното
разглеждах различни марки ами няма такива с коефициент златната среда : EE ,FF,EF
разглеждах различни марки ами няма такива с коефициент златната среда : EE ,FF,EF
- samo_pechka
На текстар новите скърцат грозно на моменти . Значи да поясня пак, не свирят, а скърцат .
Звукът наподобява на голяма дъска , суркана в асвалта.
Кофти звук, когато го чух за пръв път помислих, че на новите ми накладки им е паднало феродото и търка желязо в желязо.
Имам ги ( дори ги бях оплюл , мнението ми на втора страница) .
В момента не скърцат, но минава малко време и пак...после спира и т.н.
Виж, старите им партиди бяха добре. Спираха, няма свирки/скърцане, износваха се сравнително бързо и цапаха жансите . Бях много доволен. Сегашните... все едно някакъв ментак са.
Звукът наподобява на голяма дъска , суркана в асвалта.
Кофти звук, когато го чух за пръв път помислих, че на новите ми накладки им е паднало феродото и търка желязо в желязо.
Имам ги ( дори ги бях оплюл , мнението ми на втора страница) .
В момента не скърцат, но минава малко време и пак...после спира и т.н.
Виж, старите им партиди бяха добре. Спираха, няма свирки/скърцане, износваха се сравнително бързо и цапаха жансите . Бях много доволен. Сегашните... все едно някакъв ментак са.
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Liminat написа:Не знам дали съм с оригинал, но съм с Ате и не скърцат.
Честито. И аз преди бях с нескърцащи. Но бяха Meyle. Викам си пак немски, тоя път АТЕ и бам дедовия. Никога повече няма да си взема такива. Днес ходих до Пловдив, никакви проблеми на магистралата. Но на кръстовищата там и в София - скръц.

Дискове и накладки EBC ползвам от доста време на всичките си автомобили . Не съм имал проблем до този момент .
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”