http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_3401_0.html
chenka
Ентусиаст
Местожителство: София, Лом
Пуснато на: Вто Юли 11, 2006 8:38 pm
Изключително съм разочарован от услугите на този сервиз.
Цялата история започна с една протекла хидравлична рейка.Закарах колата в сервиза им, горещо препоръчан ми от двама мои приятели, собственици на Голф2 .
Приемчика ми обясни, че това е работа за 2 дни, и ремонта струва 170 лева.
Отивам на уречената дата, да си взема колата.Видях я пред едно хале, чакаше само реглаж.Забелязах червено масълце под колата, и казах на майстора( около 25-26 годишно момче), че пак тече.Той ми заяви, че бил сипал повече масло, и било преляло.
Както и да е, колата влезе за реглаж, и аз наблюдавам какво прави човекът с реглажа.Оказа се, че лошо са зацепили рейката, и трябва да се демонтира волана, и да се монтира наново.Такова демонтиране не бях виждал.Жестоки удари по волана, при които потрепервах, но не се обадих, защото мислех, че за разлика от мен, човека има опит в тази работа.Е, свърши работа, но оттогава има някакво скърцане (като метал в гума, или гума в гума) в основата на кормилната ос.
Най-голямата изненада обаче предстоеше.Леко изнервен от реглажа, отивам да платя и да се изнасям по най- бързия начин оттам.И попадам на една цифра от 377 лева
Оказа се, че приемчика е пропуснал да спомене, че 170 лева е единствено рециклирането на рейката.
120 лева е нейния монтаж/демонтаж.36 лева- реглаж преден и заден мост(което е нормално), и 24 лева за тези изпълнения с волана, за което единствено вина имат монтъорите на рейката.
Освен всичко това, ми заявиха, че маслото в двигателя ми било под минимума, и са долели 2!!! литра.
Аз изгубих дар слово.Без нищичко да им кажа, платих и си заминах.
Обаче хидравличното масло продължаваше да изчезва.Редовно виждах локви под колата.Но се бях зарекъл, че повече там кракът ми няма да стъпи, и отидох в друг сервиз.Оказа се, че казанчето за маслото за сервото е спукано.Смея да твърдя, че преди ремонта на рейката си беше здраво.Понеже не намерих такова казанче, залепиха старото.И досега така карах.....до тази събота.В един момент нещо изпуши под двигателя, и изгубих всички токове.И познайте къде стана това.Точно пред същия сервиз!Беше рано, и бързах за работа.Зарязах колата там.После се обадих на приятел, и понеже не мога да го занимавам с това да ми тегли колата из София, му казах да я вкара в сервиза.Същия сервиз!
Днес е вторник, а още не са открили какъв е проблема.Дано не ме одерат пак.