Привет на всички.
От известно време (година/две) периодично излизат (по-точно излитат) дунапрени и други боклуци като си пусна вентилатора и парното става все по-слабо и по-слабо, като в момента топли колкото да не е без хич.
Поразрових се из темите тук и видях, че вероятно са се разпаднали дунапрените по клапите. Пробвах се да стигна до тях и да ги оправя, но ситуацията под таблото при мен изглежда коренно различно от снимките които видях тук във форума тъй като има климатик (подозирам не фабричен, а допълнително поставен в братска Италия). Отказах се, и пробвах нещо, което позакрепи положението - обвих със стреч фолио поленовият филтър - изглежда така не влиза въздух от вън, а се върти само този в купето и парното беше приемливо, т.е. топлеше.
Сега обаче спряха да работят степените от 1 до 3 на вентилатора (работи само на 4) и като се поразрових пак тук из форума, разбрах че вероятно са изгорели някави съпротивления и/или някакъв тиристор, като едно от предположенията за причината беше твърде замърсен филтър което тормози двигателя. Та покрай това се замислих, че е лоша идея да блокирам отново поленовият филтър (още не съм го направил тази зима, но се канех).
Като цяло мисля, че е време проблема да се реши както трябва, та си търся майстор във Варна който има опит с тази процедура по разглобяване на таблото, поправка на клапите и т.н.
Ако можете да ми препоръчате някого, ще съм много благодарен.

Търся майстор във Варна за ремонт на клапи парно Голф 3
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Търся майстор във Варна за ремонт на клапи парно Голф 3
Колега не знам за клапите но врътките за степените са на ламаринки ако са замърсени няма да дава контакт и за това не сработват или са изкривени и не може да прави контакт свали врътките и ги почисти.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Търся майстор във Варна за ремонт на клапи парно Голф 3
"та си търся майстор във Варна който има опит с тази процедура по разглобяване на таблото, поправка на клапите и т.н."
Дунав 10 - Стефан , но е в Германия в момента.Ще се върне скоро
Дунав 10 - Стефан , но е в Германия в момента.Ще се върне скоро
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”