Колеги,
реших да напиша отзив за този сервиз за да съм полезен ако някой се чуди къде да отиде за смяна на стъкло. Колкото повече мнения толкова по добре може да се ориентира човек :)
Атомобила ми е Passat B7 2011 combi. Тривиалния случай - карайки по околовръстното на София, автомобила пред мен изхвърли камъче и предното ми стъкло се спука. Армеец веднага заведоха щетата и ми казаха да си избера сервиз за автостъкла в който да го сменят. Те нямат такъв доверен и трябваше аз да си платя стъклото, а след това от Армеец да ми възстановят сумата.
Като чуя думата автостъкло - веднага се сещам за "Кобра". Посетих ги, бяха много любезни, но се оказа че въобще не могат да намерят точно такова стъкло като моето. Тук трябва да спомена, че Пасата е купуван от Германия и всичкте му стъкла са със зеленикав оттенък - повечето които се продават в БГ са с лилаво-кафяв оттенък. Конкретно предното е с датчик за дъжд, с подгрев на цялото стъкло, а не само при чистачките и е атермично. От кобра казаха, че всичките им атермични стъкла са с лилав оттенък и ако искам да е с зелен оттенък ще е само соларно, но не и атермично.
Приятел от Армеец ми препоръча сервиз Сим5Сим. Обадих им се и първоначално и те ми казаха, че след като е с зелен оттенък значи е соларно, а не атермично. Изпратих им VIN номера и след кратка проверка установиха че стъколото е на Сейнт Гобейн и наистина е атермично. Обясниха ми, че в самото стъкло има един пласт фолио, който го прави атермично и това фолио придава лилав оттенък. В моя случай стъклото е с два пласта фолио и това му придава зелен оттенък и по добра защита от слънчевите лъчи.
В продължение на няколк дни хората издирваха от къде най-близко могат да доставят стъклото и в крайна сметка го поръчаха от Белгия. Тук може би е мястото да кажа, че категорично ми заявиха, че с турски и китайски не работят.
Преди два дни ми го монтираха, не знам как успяха да доставят точно такова, но стъклото е оригинално на Сейнт Гобейн със знака на VW. Бях си снимал надписите на старото стъкло и ги сравних с това на новото - единствената разлика беше годината на производство.
И друго нещо не успях да разбера как направиха, но съм много доволен - имах само опис на щетата, но не и възлагателно - те сами организираха всичко с Армеец и в крайна сметка не платих дори стотинка, не ми поискаха и възлагателно, казаха че те ще си организират всичко което е необходимо.
В заключение - много съм доволен от сервиз Сим5Сим и бих го препоръчал на всеки, който не иска да прави компромис с турско или китайско стъкло.
Сервиз за автостъкла Сим5Сим
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Сервиз за автостъкла Сим5Сим
Ей това се казва европейска работа.
Чак да не повярва човек,че има и такива сервизи по нашите ширини.
Чак да не повярва човек,че има и такива сервизи по нашите ширини.
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Колега цената на стъклото реално каква е?
Колега "Комшията", честно казано така и не разбрах, но от Армеец ми казаха, че ако искам мога да се дозастраховам, защото са платили за стъклото заедно с монтажа нещо от порядъка 1200 - 1300 лв.
Преди да се обадя на Сим5Сим звънях и в Порше. Те ми казаха, че стъклото е 1500 лв + 200лв монтаж + 200лв консумативи, но беше с лилав оттенък, а и нямам право на официален сервиз, защото съм минал 5 г.
Преди да се обадя на Сим5Сим звънях и в Порше. Те ми казаха, че стъклото е 1500 лв + 200лв монтаж + 200лв консумативи, но беше с лилав оттенък, а и нямам право на официален сервиз, защото съм минал 5 г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Чували ли сте -------------------
Последна промяна от Pichaga на Вто 15 окт 2024 18:11, променено общо 1 път.
Причина: Нали беше сменял на Пасата при тях??? Реклама! Последно предупреждение
Причина: Нали беше сменял на Пасата при тях??? Реклама! Последно предупреждение
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”