:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

сервиз скоростна кутия???

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

сервиз скоростна кутия???

Мнениеот evgenyh » Нед 03 апр 2005 12:21

някой може ли да ме посъветва къде може да ми прегледат скоростите/Г3/,че нещо май-работите не са на добре?

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Нед 03 апр 2005 12:58

Кажи какъв е проблема може и да успеем да го решим :)

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Вто 05 апр 2005 3:25

ами проблема е,че като включа задна и тръгна се чува странен силен шум при движение,дори и съвсем леко,дори и при натиснат съединител.Всичко това е гарнирано/засега/ с това,че понякога/по-скоро рядко/не влизат докрай 1-ва,3-та и задна.ходих на майстор на който имам доверие защото от години ни прави колите - мнението му е,че стърженето или каквото е там идва от скростите и препоръчва смяна,смята също че при всяко движение назад в скростите падат стружки.иначе като карам/напред/ няма проблем засега :cry: .смятам на първо време да сменя маслото и да сложа добавка/една руска-казва се "Хадо",от собствен опит знам че е направо страхотна-на скорости които много трудно влизаха и излизаха след като сипах станаха като нови и вече 6мес. са ОК/и ако няма подобрение ще изчакам да се дочупят и направо ги сменям....Но ако може нещо да се направи :?: :?:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 05 апр 2005 16:25

Братле, препоръчвам ти да спреш да караш докато не решиш проблема...
Аз миналото лято бях 2 месеца в бокса! май начина е разглобяване и събиране... Ама тва по-скъпо излиза от нова кутия (нова стара).
Сменял ли си маслото скоро?

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Сря 06 апр 2005 23:55

първо ще сменя маслото и ще сложа добавка,ако няма ефект ще карам докато може и после направо я сменям цялата. един приятел с Г3 1.4 днес си е потрошил скоростите ама маи ще мине тънко - отворили са му я и частите са за около 60 лв. Но май-отваряне и правене се връзва по-скъпо от смяна?!?Абе не знам, засега докато карам/с изкл. на зад/ всичко е ОК, е понякога не влизат 1 и 3 докрай ама много рядко и от втория път става веднага

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Пет 15 апр 2005 10:31

Та да споделя,какъв беше проблема - при движение на заден ход се чуваше странен шум, и кво? - зъбчатката за задна скорост имаше 4,5 ама яко изронени зъба Mr Green Fun цена? - 250/нова/, 30/втора ръка/+някава преебана тапа - 12кинта/юнитр./+масло и готово, вече няааама шум Drive .....не го пожелавам на никой ама ако все пак се случи да знае. Всъшност не знам кой вариант е по добър - да се отваря ск.кутия или директно да се сменя?Но все пак май по добре първо да се отвори и после ако е много дебело - смяна :dontknow:

knt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот knt » Пет 22 апр 2005 13:22

кажи в кой сервиз ти я оправяха pls

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Пет 22 апр 2005 13:47

ами не беше в сервиз, пратиха ме при един майстор на който явно му се занимава щото почти всички други предпочитат направо да ги сменят, но то ако положението е по зле смяната е за предпочитане - идва м/у 300 и 400 кинта с работата

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”