Отидох там в 9.15 сутринта заради хлопане отпред вдясно (без представа какво може да е),виене отпред вляво (съмнение за лагер) и регулиране на предницата (колата дърпаше малко надясно). Поради ранния час ме приеха веднага, за 10ина минути проблемите бяха компетентно открити (лагер, малък луфт на спирачния апарат и предни тампони на носачите за смяна).
Уговорката беше следната: 70 лв работа (регулиране на предницата плюс смяна на частите) и 60 лв за 4 нови втулки на носачите плюс новия лагер, колата щяла да бъде готова за около 2 часа.
Какво ми хареса:
Много приятно отношение към клиента както от страна на механиците, така и лично от шефа. За неразбиращи (като мен) обясняват на разбираем език. Работата им не мога да преценя, но се надявам славата им да не е случайна.
Какво НЕ ми хареса:
При ремонта механика скъсал една биалетка (случва се, разбирам), която ми струва 30 лева допълнително. Монтирането на биалетката ми струваше още 10 лв, въпреки че според мен тази работа така и така трябваше да е в цената, защото биалетката така и така би трябвало да се свали, за да се сложат новите тампони.
Резбата на болта в главината (не съм сигурен дали така се казва) се изяла при развиването (гайката била завита накриво), така че нова гайка и нова резба при стругар още 8 лв.
При плащането диагностиката ми беше сметната отделно, въпреки че беше договорена в 70те лева за работа.
В крайна сметка от началната уговорка от 130 лв. станаха 180 лв (30 лв за нова биалетка са вътре).
Като цяло въпреки изброените негативни неща давам +, защото отношеието с клиента е така, както си го представям. Разходите в повече естествено не ми харесаха, но се надявам да са били коректни в сметките