VW сервиз Плевен

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
nonatm
Автомобил:
Двигател:

VW сервиз Плевен

Мнениеот nonatm » Нед 17 фев 2008 19:17

Здравейте на всички от форума,
Ще ви копирам един mail, който изпратих до собствениците на официалните сервизи на VW в страната.
Извиниавам се, че е на "маймуница" :), но предпочитам така да пиша mail-и, че никога не знам как са с кирилизацията на компютрите си от отсрещната страна.
Според вас издребнявам ви в случая или така трябва да се реагира в подобна ситуациа? Вие сблъсквали ли сте се с такова дразнещо отношение?
А вие плевенчани- кажете някой добър майстор, за да не прибягвам повече до този сервиз, моля.
Ето за какво иде реч:

Zdraveite na vsichki svyrzani s markata VW v rodnata ni Bulgaria.
Kazvam se Nona Mihtieva, jiveia i rabotia v Pleven, syotvetno si karam 10 godishnoto Polo i si bera grijite po problemite mu sama :)
Ta... za kakvo ide rech- obryshtam se kym vsichki vas, za da vi opisha kak spored men ne e redno da se dyrjat horata, koito mi opraviat kolata kym men kato tehen klient, koito si PLASHTA! Stava vypros za serviza na VW v Pleven, no uvajaemi sobstvenici: sledete horata koito naemate kak si vyrshat rabotata, zashtoto inache spored men niama smisyl ot vashite specializirani servizi...
Eto i cialata istoria na etapi, podtiknala me da vi pisha:
1. Edna sybota (prez sedmicata sym na rabota ot 8 do 18 chasa) otivam kym 10:30 chasa v serviza, za da poiskam diagnostika na kolichkata si, slujitelia mi otgovaria, che e SAM i ne moje da prieme kolata, triabva da se zapisha za prez sedmicata kolkoto i da mi e neudobno;
2. Zapisvam se, otivam v urechenia chas kato otsystvam ot rabota, preglejdat mi kolata, zamervat akumulatora, smeniat sveshti, palec, chistqt klapa i edin nadpis ot bordovia kompiutyr- vsichko za 150 lv.... abe ne e malko :)
3. Sled niakolko dni si otvariam kapaka na kolata i vijdam, che mi niama kapachkata na akumulatora deto zakriva poliusite- kolata ne e pipana ot serviza i mi e qsno kyde ne mi e slojena kapachkata;
4. Iasno mi e, che edva li shte mi otkriqt moqta kapachka i moga i taka da si karam, obache nali sym si uporita- reshavam da zvynna... po- skoro mi e interesno dali pyk toia pyt shte sreshtna razbirane v bylgarski slujitel;
5. Po telefona momcheto e liubezno i mi kazva da doida sledvashtata sybota, shte napraviat vsichko vyzmojno... ia vij ti :)
6. V sybota sym tam- ne zabraviam az :) popadam na syshtia toia slujitel deto pyrvia pyt beshe sam i me otprati, toia pyt pak mi otgovaria, che e sam i che ne moje da mi tyrsi kapachkata, che moga da si karam taka i che vyobshte ne e siguren dali te ne sa q slojili, kakyv mi bil problema...!!! V syshtoto vreme obache priema kola za serviza kakto e sam...
Obiasnih mu, che kapaka na kolata ne e otvarian sled tova i e iasno kyde ne mi e slojena kapachkata, che sym se obajdala prez sedmicata i mi e kazano da doida. Toi mi otgovori, che sym razgovariala s negovia kolega!?!?!?
7. Zapalih si Polo-to i bez kapachka i otidoh na shoping da se raztovaria ot taia prostotia :)
Nadiavam se razbirate, che ne mi e do glupavata kapachka, a sym protiv razkatavane, razmotavane i neumestno otnoshenie. Dyrja dostatychno na sebe si, za da ostavia neshto, koeto mi pravi losho vpechatlenie bez da go opovestia. Az sym otishla tam sys spechelenite si chrez rabota pari, za da opraviat kolata mi i ochakvam otnoshenie na nivo!

Pozdravi: Nona :)

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Пон 18 фев 2008 9:53

Мое мнение: определено издребняваш ... не е нещо непоправимо :)
Колкото до чакането ... навсякъде се чака, не само в този сервиз.

nonatm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nonatm » Пон 18 фев 2008 12:42

Мдааа... типично мнение на плевенчанин :))

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Вто 19 фев 2008 9:34

Щом си взела колата от сервиза/ без да си направиш труда да погледнеш под капака/ и на место не си констатирала тази липса- сърди се на себе си. Нека ти е обеца! Нищо лично, но по добре тази капачка, а не нещо друго....И не забравяй все пак къде живеем!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 19 фев 2008 10:08

VALKOV написа:Щом си взела колата от сервиза/ без да си направиш труда да погледнеш под капака/ и на место не си констатирала тази липса- сърди се на себе си. Нека ти е обеца! Нищо лично, но по добре тази капачка, а не нещо друго....И не забравяй все пак къде живеем!

да... всеки е длъжен да прономерова и прошнурова всички агрегати в колата.. и да вкарва колата с примопредавателен протокол, че колата влиза с 23 845 съставни части...

аа.....
23846 (заради тунинга на свинската опащка крепяща ауспуха...)

и после при изписване да ги преброи набързо...

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Вто 19 фев 2008 14:08

Аз лично бих погледнал какво ми е правено по колата. Има много писано за забравени стегнати детайли и разни такива.И все пак колега ПРОЧЕТЕ ли за каква липса става въпрос?? И това ако е агрегат......

nonatm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nonatm » Вто 19 фев 2008 18:36

Е да, да- аз съм на жена на 28, излизам от работа облякана и натокана :) и ще си вдигам капака на колата да се правя на разбирачка :)) смехория :)) че за какво съм ги давала тогава тия 150 лв. :)
Да си бях прочела тогава Autodata 2007 как да си сменя свещите :)))
Само да уточня, че не ми е за "АГРЕГАТА" :)), а държа да ми бяха замазали еУегаУтно очичките, че са посгафили и едно "извинете" по телефона щеше да свърши идеална работа, а не "сам съм, оставете ме на мира".
Не е ли така? :)

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Вто 19 фев 2008 20:02

Ако си направиш труда да потърсиш в"сервизи" за Юнитред има доста написано т.е. или лошо или нищо....Това и имах предвид, иначе много безавариини и не мой се коси!!

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 26 мар 2008 12:14

А защо реши да ходиш точно във фирмения сервиз на VW?
Има достатъчно други сервизи, със не по лоши майстори, и за това което си изброила че са ти свършили нямаше да излезе 150лв.
Можеше да поразпиташ тук там някой градски от форума.

Иии..... :evil: идвай на сбирки
:D

:welcome_to_group

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 26 мар 2008 12:50

Ето го мнението транслирано автоматично на кирилица :

Здравейте на всички свързани с марката ВВ в родната ни България.

Казвам се Нона Михтиева, живея и работя в Плевен, съответно си карам
10 годишното Поло и си бера грижите по проблемите му сама Smile

Та... за какво иде реч- обръщам се към всички вас, за да ви опиша
как според мен не е редно да се държат хората, които ми оправят колата
към мен като техен клиент, които си ПЛАЩА! Става въпрос за сервиза на
ВВ в Плевен, но уважаеми собственици: следете хората които наемате как
си вършат работата, защото иначе според мен няма смисъл от вашите
специализирани сервизи...

Ето и цялата история на етапи, подтикнала ме да ви пиша:

1. Една събота (през седмицата съм на работа от 8 до 18 часа)
отивам към 10:30 часа в сервиза, за да поискам диагностика на
количката си, служителя ми отговаря, че е САМ и не може да приеме
колата, трябва да се запиша за през седмицата колкото и да ми е
неудобно;

2. Записвам се, отивам в уречения час като отсъствам от работа,
преглеждат ми колата, замерват акумулатора, сменят свещи, палец,
чистят клапа и един надпис от бордовя компютър- всичко за 150
лв.... абе не е малко Smile

3. След няколко дни си отварям капака на колата и виждам, че ми
няма капачката на акумулатора дето закрива полюсите- колата не е
пипана от сервиза и ми е ясно къде не ми е сложена капачката;

4. Ясно ми е, че едва ли ще ми открият моята капачка и мога и
така да си карам, обаче нали съм си упорита- решавам да звънна... по-
скоро ми е интересно дали пък тоя път ще срещна разбиране в
български служител;

5. По телефона момчето е любезно и ми казва да дойда следващата събота, ще направят всичко възможно... я виж ти Smile

6. В събота съм там- не забравям аз Smile
попадам на същия тоя служител дето първия път беше сам и ме
отпрати, тоя път пак ми отговаря, че е сам и че не може да ми търси
капачката, че мога да си карам така и че въобще не е сигурен дали
те не са я сложили, какъв ми бил проблема...!!! В същото време обаче
приема кола за сервиза както е сам...

Обясних му, че капака на колата не е отварян след това и е
ясно къде не ми е сложена капачката, че съм се обаждала през
седмицата и ми е казано да дойда. Той ми отговори, че съм разговаряла
с неговия колега!?!?!?

7. Запалих си Поло-то и без капачка и отидох на шопинг да се разтоваря от тая простотия Smile

Надявам се разбирате, че не ми е до глупавата капачка, а съм
против разкатаване, размотаване и неуместно отношение. Държа
достатъчно на себе си, за да оставя нещо, което ми прави лошо
впечатление без да го оповестя. Аз съм отишла там със спечелените
си чрез работа пари, за да оправят колата ми и очаквам отношение на
ниво!

Поздрави: Нона Smile

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Сря 26 мар 2008 14:41

Мисля, че колежката е права от все.
Като си свърши някой майстор "работата" не му плащаш с половин банкнота или с пари излезли от обръщение :idea:
Плащаш си кеш с истински пари, за което може да получиш какви ли не л..на ....в този раздел поне са описани доста случаи.
Не виждам нищо нередно в това човек да бъде взискателен щом си плаща.
nonatm- една обеца повече :wink:
Хубаво , че е нещо дребно. Много безаварийни и не ги мисли мърлячите.
П.С. Искам да отбележа, че има много хора (мъже и жени), които и след стотици километри и също толкова отваряния на предния капак не биха забелязали , че имат или нямат капачка на акумулатора :wink:

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”