Как се ремонтират дребни повреди по боята?

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Как се ремонтират дребни повреди по боята?

Мнениеот megatone » Нед 23 мар 2008 16:45

Имам по автомобилчето дребни удари от камъче или тук там тръгнала ръжда, удачно ли е да почистя мястото до чист метал и да го боядисам с четчица :roll: Става дума за скрити места а не за явно видима част от купето

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Нед 23 мар 2008 16:56

Ми аз мойта е намазох с грес.Направо върху ръждата.Ама при мен е тръгнала стабилно.

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Нед 23 мар 2008 17:01

може да звучи малко смешно ама ,аз си имам един перманентен фулмастер и с него си запълвам драскотините от камъчета по предния капак.върши перфектна работа и пачти не си личи -от далече :D наи интересното е, че като ги мина с този фулмастер ламарината не избива ръжда .а сега идва наи хубавото , като застраховаш колата тия кадето правят оглед на колата не обращат внимание ,но после спокоино си менаваш на щета :wink:

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boko* » Нед 23 мар 2008 17:14

Не занаех че застрахователите покриват ръжди !!!![/url][/list][/list][/code][/quote]

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 23 мар 2008 17:39

Братле, има си начини. Можеш да олепиш около драскотинката с тиксо, да си купиш флакон със същата боя и да ги мацваш лекичко с отверта, на която е овит дунапрен. Обаче не го търкай, защото ще стане по-зле. Така стои малко като кръпка, но пак е по-добре от дупка. А застрахователите не покриват ръжда. До колкото знам после ако пастираш колата тая кръпка почти няма да личи. Иначе са гадни тия дупчици...... Успех!

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Нед 23 мар 2008 18:09

mania написа:Братле, има си начини. Можеш да олепиш около драскотинката с тиксо, да си купиш флакон със същата боя и да ги мацваш лекичко с отверта, на която е овит дунапрен. Обаче не го търкай, защото ще стане по-зле. Така стои малко като кръпка, но пак е по-добре от дупка. А застрахователите не покриват ръжда. До колкото знам после ако пастираш колата тая кръпка почти няма да личи. Иначе са гадни тия дупчици...... Успех!
добре ама ако замажа с боя върху ръждата все ми се струва че тя ще продължи да работи отдолу. А и става дума за съвсем малки и повърхностни наранявания

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 23 мар 2008 18:12

с клечки за уши и ръждопреобразувател.лекичко цъкваш само на точиците да не оакаш още повече боята . той ще се просмуче и ще си свърши ралтата

Потребителски аватар
kabelista
Автомобил: Skoda Octavia RS
Двигател: AUQ

Мнениеот kabelista » Нед 23 мар 2008 19:19

Почистваш ръждата до метал и третираш с Зинга или Вюрт има един препарат, ама е 60 лева литъра :?

Потребителски аватар
George_131
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот George_131 » Нед 23 мар 2008 19:33

За такива малки дупчици от камъчета или драскотини има едни коректори се водят (като червило са) минаваш с това после забърсвах и полираш, оня ден гледах на марката Turtle комплект коректор и шише паста струваше 20лв.

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пон 24 мар 2008 9:47

George_131 написа:За такива малки дупчици от камъчета или драскотини има едни коректори се водят (като червило са) минаваш с това после забърсвах и полираш, оня ден гледах на марката Turtle комплект коректор и шише паста струваше 20лв.

Може ли инфо къде се продават такива, колега :?: Мерси!

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Пон 24 мар 2008 17:44

Ръждата се третира до метал. След това се нанася грунд, боя, кит... каквото ти изнася. Щом нямаш на видими места още по- лесно. Ръждата покрита с каквото и да е продължава да работи :wink: ...ааа корозия май се казва :idea:

jamox
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jamox » Вто 25 мар 2008 14:55

Абе за такива малки дефекти само си купуваш боя с твоя номер на цвета и с четчица номер 1 или две ги попълваш внимателно, ръжда няма да избие.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”