Автосервиз Даков / ASD - Auto Service Dakov / - Обеля 2

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Автосервиз Даков / ASD - Auto Service Dakov / - Обеля 2

Мнениеот pronobis » Съб 08 ное 2008 21:40

Та в този сервиз ми смениха ламбдата, свалиха катализатора и го замениха с резонаторно гърне. Като цяло съм доволен от сервиза - приятно и уредено място и добро отношение.
Е, имаше и майтап - там ми викат - "абе, некой ти е направил ебаси предварението на искрата, ние сме го върнали в нормални стойности... а, и къв е тоя маркуч тука да отвежда картерните газове? искаш ли да го махнеме?"
"Нееее", викам аз "остави си го така..."
Да уточня - точно тази настройка на предварението на искрата на запалване ми я направи ваското1, както и отвеждането на картерните газове, когато бях при него преди около 2 месеца... mhihi
Е, наложи ми се да отида при мой човек, за да ми пипне пак предварението, щото вървеше като куца кранта... сега е като след когато васко я беше правил... :wink:

Ето и цена: 170 лв общо за - демонтаж катализатор, монтаж резонаторно гърне, поставяне ламбда сонда и диагностика. /ламбдата аз си я взех, тя не влиза в тази цена/.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Съб 08 ное 2008 22:23

И аз имам положителни и отрицателни впечатления.
Там отиде и една вектра -

Смяна на ангренажни ремъци - ОК
Диагностика на шум от лагер/гуми - ОК
Смяна на дискове с накладки - Казаха че дисковете са ОК и ще карат още, обаче си купих микромер, мерих няколко пъти и бяха 0.6мм над нормата. Та вместо да ги измерят и сменят, наш'те вземали флекса - изрязали ръба и турили новите накладки - груба простотия, с цел пестене на пари, като имаше изрично поставено условие, да се измерят и ако са тръгнали да се сменят, явно са искали да натрупат точки, но безопасността за мен е на първо място. Такова нещо в един Европейски Сервиз пък и било спазване на най-елементарните норми, не би трябвало да се случва.
Нещо повече - след макс 10 000км, тези дискове ще изтънеят под нормата
и ако човек трябва да ги смени после, ще си купува втори път накладки, така че икономията отива на кино.

А цената, която описваш ми изглежда много, може и да греша, но съм чувал други цени, когато ти свалят катализатора и ти слагат резонаторно гърне.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 09 ное 2008 6:24

Гледам доста обяви за изкупуване на катализатори за около 100лв, а гърнетата на тяхно място към 100-120 вървят ... ако не са ти дали катализатора, значи тия 170 кинта си ги дал само за работа ... малко множко ми се струва и на мен ... а и после е трябвало да ходиш другаде за да ти оправят предварението ... мисля, всеки сам ще си направи изводите :mrgreen:

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Нед 09 ное 2008 7:03

Катализаторът си е в мен, пазя го за всеки случай. А и сондата, която бях взел била универсална с подгряване, а старата била еднокабелна без подгрев - монтираха я, че и ток за подгрева й пуснаха. Така че цените за мен са нормални.
Ама най ме впечатли това за картерните изпарения - дразнели го такива доработки и вика "да го махна, а?" mhihi
А васко я беше настроил кат часовник...
Така че, малко са ми смесени впечатленията, точно като на lyubobg

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”