Смяна зимни гуми къде и колко?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- RossenVlad
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна зимни гуми къде и колко?
Интересува ме какви са цените за смяна на думи, като това ключва и поставяне на зимните гуми на мястото на летните,т.е. ще има отлепване, баланси и т.н.?
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
Оказва се, че на много различни цени можеш да попаднеш - ето пример:
- Аз си смених преди 2 седмици летните със зимни - 24 лева общо за 4-те гуми + 2 лева за лепещите се тежести по джантата заради баланса - просто джантите ми нямат ръб и затова не ги набиват между гумата и джантата, а ги лепят. Смених ги в Надежда при един пич, дето бачка в един трафопост, направи ми впечатление, че много съвестно си върши работата.
- Мой колега обаче отиде в някакъв голям център (Радиал ми се върти в главата, ама дано не бъркам...
) и сподели, че за същата процедура са му взели 44 лева - това се е случило тази събота.
С това инфо мога да ти помогна! Успех!
- Аз си смених преди 2 седмици летните със зимни - 24 лева общо за 4-те гуми + 2 лева за лепещите се тежести по джантата заради баланса - просто джантите ми нямат ръб и затова не ги набиват между гумата и джантата, а ги лепят. Смених ги в Надежда при един пич, дето бачка в един трафопост, направи ми впечатление, че много съвестно си върши работата.
- Мой колега обаче отиде в някакъв голям център (Радиал ми се върти в главата, ама дано не бъркам...

С това инфо мога да ти помогна! Успех!

- RossenVlad
- Автомобил:
- Двигател:
- simion
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте, току-що се прибирам от моята епопея - смяна на гуми, продължила около 4 часа
Понеже изпуснах момента, сега чаках на уж скромна опашка от 6 коли (10 мин на гума х 4 гуми х 6 коли = 240 мин = 4 часа)
Сервиза иначе ми хареса, работят като че ли добре и на приемливи цени. Намира се на кръстовището на бул. България и бул. Тодор Каблешков, срещу Била по диагонал. Ако пътувате по България към Бояна, на Каблешков се свива в ляво на светофара, след което почти веднага се прави пак ляв завой, срещу обръщалото на автобус 204 се намира сервиза, зад автомивката.
Ако си купите нови гуми от там, както направих аз (4 гуми DEBICA 185 х 60 х 14 цола = 94 лв. за гума или 376 общо), та ако си купите нови, монтажа и демонтажа е за сметка на сервиза. Досега бях с гуми 185 / 55 / 14, които са сравнително по-скъпи като модел, не като марка, заради спецификата.
Смениха ми още 4 бр. винтили х 3 лв. = 12 лв.
баланс на 4 бр. гуми х 2 лв. = 8 лв.
тежести 180 гр. х 0.05 ст. = 9 лв.
ОБЩО = 405 лв.
и си тръгвате с евтини нови зимни гуми, които придават добра стабилност.
Не питах отделно колко струва услугата смяна на гуми, ако вие си носите гумите, но предполагам е около 30 лв. Фирмата се казва НАФТИМЕКС ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АД, по фактурата.
Мои приятели се оплакаха, че в този пиков момент на места се налага да чакат по 4-5 часа на опашки, за да сменят гумите. Затова, ако имате познати в сервиз с по-малко работа, по-добре си купете гумите от друго място и да ви ги сменят по-бързо при вашите познати. Аз нямах време да обикалям, а снегът както винаги ни "изненада"
Поздрави и успех на всички при смяната на гумите!
пп
А да, за тези които са в шах и се чудят какви са цените, аз използвах базата данни на сайта http://www.avtogumi.bg/
Много е подробна и ще се ориентирате за разликите в различните модели, които бихте могли да си сложите.
Поздрави!

Понеже изпуснах момента, сега чаках на уж скромна опашка от 6 коли (10 мин на гума х 4 гуми х 6 коли = 240 мин = 4 часа)
Сервиза иначе ми хареса, работят като че ли добре и на приемливи цени. Намира се на кръстовището на бул. България и бул. Тодор Каблешков, срещу Била по диагонал. Ако пътувате по България към Бояна, на Каблешков се свива в ляво на светофара, след което почти веднага се прави пак ляв завой, срещу обръщалото на автобус 204 се намира сервиза, зад автомивката.
Ако си купите нови гуми от там, както направих аз (4 гуми DEBICA 185 х 60 х 14 цола = 94 лв. за гума или 376 общо), та ако си купите нови, монтажа и демонтажа е за сметка на сервиза. Досега бях с гуми 185 / 55 / 14, които са сравнително по-скъпи като модел, не като марка, заради спецификата.
Смениха ми още 4 бр. винтили х 3 лв. = 12 лв.
баланс на 4 бр. гуми х 2 лв. = 8 лв.
тежести 180 гр. х 0.05 ст. = 9 лв.
ОБЩО = 405 лв.
и си тръгвате с евтини нови зимни гуми, които придават добра стабилност.
Не питах отделно колко струва услугата смяна на гуми, ако вие си носите гумите, но предполагам е около 30 лв. Фирмата се казва НАФТИМЕКС ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АД, по фактурата.
Мои приятели се оплакаха, че в този пиков момент на места се налага да чакат по 4-5 часа на опашки, за да сменят гумите. Затова, ако имате познати в сервиз с по-малко работа, по-добре си купете гумите от друго място и да ви ги сменят по-бързо при вашите познати. Аз нямах време да обикалям, а снегът както винаги ни "изненада"

Поздрави и успех на всички при смяната на гумите!
пп
А да, за тези които са в шах и се чудят какви са цените, аз използвах базата данни на сайта http://www.avtogumi.bg/
Много е подробна и ще се ориентирате за разликите в различните модели, които бихте могли да си сложите.
Поздрави!
Re: Смяна зимни гуми къде и колко?
Във Варна втора година сменям гумите в гумаджийницата на "Мир", под околовръстното. Доволен съм, работят бързо и качествено. За смяна на 4 гуми /14"/, почистване на джантите, баланс и тежести - 30лв!
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна зимни гуми къде и колко?
През интернет си избрах гуми, поръчах ги с наложен платеж. Докараха ми ги до офиса където работя и ми ги сложиха на колата паркирана на служебния паркинг срещу 10 лв на гума. Много съм доволен - като си спомня какво чакане и какви опашки са обичайно парите ми се виждат нищо.
Гумите са Debica Frigo2 175/70/13 DOT 4409. Купих два броя и всичко /гуми, доставка, монтаж, баланс, махане стари, поставяне и тн и тн/ ми излязоха 147,30 лв
Момчетата бях учтиви бързи и професионални - всичко небходимо им беше в един товарен бус. Казаха пролетта да им се обадя и може да дойдат само да сменят зимни с летни без да е необходимо да се закупува от тях гуми.
Това е фирмата
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/index.php
а това са гумите които си поръчах.
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... -1362.html
Гумите са Debica Frigo2 175/70/13 DOT 4409. Купих два броя и всичко /гуми, доставка, монтаж, баланс, махане стари, поставяне и тн и тн/ ми излязоха 147,30 лв
Момчетата бях учтиви бързи и професионални - всичко небходимо им беше в един товарен бус. Казаха пролетта да им се обадя и може да дойдат само да сменят зимни с летни без да е необходимо да се закупува от тях гуми.
Това е фирмата
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/index.php
а това са гумите които си поръчах.
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... -1362.html
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”