Поправка на ключалка Голф 4

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
rmanev
Автомобил:
Двигател:

Поправка на ключалка Голф 4

Мнениеот rmanev » Чет 04 дек 2008 15:12

Здравейте.

Ще се опитам без емоции да споделя мнението си за "услугата" която ми направиха.

Автомобил: Голф 4 ТДИ 99-та 4 врати.

Проблем: Ключалката на лявата (шофьорската) врата се счупи след като се опитах една вечер да заключа вратата. Автомобилът е с централно заключване но няма аларма, която да управлява централното. След няколко заключвания/отключвания с ключа, започнах да усещам трудно движение в ключалката и въпросната вечер ключалката се счупи напълно като ключът се заклещи. След няколко по-сериозни опита успях да измъкна ключа, но повече не можеше нито да се заключи нито да се отключи, ключът се въртеше свободно в двете посоки. Същото положение беше и дясната врата (при дясната врата проблема си дойде още при закупуването на автомобила)
На други ден успях да намеря телефонен номер на автоключар, обадих се и след 30 мин. бях при ключаря (на Голфа поне багажника успях да отключа). Ключарят ми каза, че е запознат с този проблем и предполага какво може да е. Обясни ми че по-лекия проблем е някаква част която струва 20-тина лева + ремонта 10 аз се приготвих за 30 лв. Понеже майстора имаше работа по друг автомобил ми предложи да оставя ключовете и номера на телефона ми и той като е готов ще ми се обади. Няколко пъти му казах да направи ремонт само на лявата врата (шофьоската), а за другата да не бута нищо докато не се чуем по телефона. Повтарям това го уточнихме няколко пъти. След 2-ва часа той се обажда и пред свършен факт ми съобщава че е направил 2-те врати и че му дължа 70 лв. по 35 за двете врати. Отидох на място, попитах го защо не ми е се е обадил за втората врата преди да я ремонтира - отоговор нямаше. Платих му, огледах вратите, на едната липсваше кръглото черно уплатнение. На въпроса ми къде е, той ми каза, че не той е ремонтирал точно тази врата а някой друг. Нямах нужното търпение да гледам този майстор и се махнах веднага.

Заключение: Всеки път когато трябва да се прави ремонт по автомобила ми се свива сърцето, останъл съм с впечатлението, че всеки един "майстор" се опитва по всякакъв начин да те излъже и да те набута повече. Оглеждат ме с недоверие и премислят всяка тяхна дума, с предубеждението как да ме минат повече. Е, и този път бе същото. За пореден път изтръпвам когато трябва да се доверя на такива хора и да треперя да не ме ограбят с много. С две думи: Прецакан съм.

Сервизът се намира в Русе, между Мототехника и КАТ.

Потребителски аватар
Toshko83
Автомобил:
Двигател:

Re: Поправка на ключалка Голф 4

Мнениеот Toshko83 » Чет 20 сеп 2012 23:30

Ключаката на шофьорската врата се прецака.Върти се колкото си иска и на където си иска като пъхна ключа.
Някакви идеи в днешно време къде и колко струва поправката и ?
Не пускам нова тема,защото все пак има такава създадена.
Благодаря Ви!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 21 сеп 2012 8:41

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Съб 13 окт 2012 0:32

За София и региона е ясно, че това са момчетата за подобни ремонти, но гледам колегата е от Варна... :gruebel

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Съб 13 окт 2012 7:51

rmanev написа:Здравейте.

Ще се опитам без емоции да споделя мнението си за "услугата" която ми направиха.

Автомобил: Голф 4 ТДИ 99-та 4 врати.

Проблем: Ключалката на лявата (шофьорската) врата се счупи след като се опитах една вечер да заключа вратата. Автомобилът е с централно заключване но няма аларма, която да управлява централното. След няколко заключвания/отключвания с ключа, започнах да усещам трудно движение в ключалката и въпросната вечер ключалката се счупи напълно като ключът се заклещи. След няколко по-сериозни опита успях да измъкна ключа, но повече не можеше нито да се заключи нито да се отключи, ключът се въртеше свободно в двете посоки. Същото положение беше и дясната врата (при дясната врата проблема си дойде още при закупуването на автомобила)
На други ден успях да намеря телефонен номер на автоключар, обадих се и след 30 мин. бях при ключаря (на Голфа поне багажника успях да отключа). Ключарят ми каза, че е запознат с този проблем и предполага какво може да е. Обясни ми че по-лекия проблем е някаква част която струва 20-тина лева + ремонта 10 аз се приготвих за 30 лв. Понеже майстора имаше работа по друг автомобил ми предложи да оставя ключовете и номера на телефона ми и той като е готов ще ми се обади. Няколко пъти му казах да направи ремонт само на лявата врата (шофьоската), а за другата да не бута нищо докато не се чуем по телефона. Повтарям това го уточнихме няколко пъти. След 2-ва часа той се обажда и пред свършен факт ми съобщава че е направил 2-те врати и че му дължа 70 лв. по 35 за двете врати. Отидох на място, попитах го защо не ми е се е обадил за втората врата преди да я ремонтира - отоговор нямаше. Платих му, огледах вратите, на едната липсваше кръглото черно уплатнение. На въпроса ми къде е, той ми каза, че не той е ремонтирал точно тази врата а някой друг. Нямах нужното търпение да гледам този майстор и се махнах веднага.

Заключение: Всеки път когато трябва да се прави ремонт по автомобила ми се свива сърцето, останъл съм с впечатлението, че всеки един "майстор" се опитва по всякакъв начин да те излъже и да те набута повече. Оглеждат ме с недоверие и премислят всяка тяхна дума, с предубеждението как да ме минат повече. Е, и този път бе същото. За пореден път изтръпвам когато трябва да се доверя на такива хора и да треперя да не ме ограбят с много. С две думи: Прецакан съм.

Сервизът се намира в Русе, между Мототехника и КАТ.

Това което се е счупило струва по 10-15лв.Не се сменя трудно,най-вероятно си имаш заводска аларма щом е 99" година.Просто нямаш сгъвам ключ.Ходил си на най-хубавото място!Аз там съм ходил само веднъж.Момчето си се слави в миналото (по времето на групировките),когато трябва да се прави ключ на кола нов внос се правят 2... и колата изчезвала на вечерта.
Това съм го чувал от 2 места вече,немога да кажа дали е истина.Но моята кола никога не съм я водил там,и няма да я заведа!Сам си правя ключалки,механизми и т.н!

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Нед 21 окт 2012 9:49

Колеги и аз да споделя нещо.. от скоро съм собственик на голф 4 2000 година и всичките ключалки не вършат работа.. предишния собственик ми каза че от 2-3 години изобшо не са ползвани защото колата с аларма дистанционно което управлява всичко.. но аз все пак си искам да ми вършат работа.. та какво ме посъветвате.. ключа влиза но не се върти :roll: 'освен да намажа ключа с грес и да го пъхна а' :D :D :D

vo1vod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vo1vod » Сря 08 май 2013 12:14

Здравейте , имам питане към вас колеги които вече са се сблъскали с моя проблем. Питането ми е такова имам голф 4 1999 г. , работи ми само дясната ключалка , лявата превърта. Когато си пусна алармата ми падата и 4-те до преди няколко дни нямаше този проблем. Мисълта ми е такава дали да не завъртя двата патрона този от дясната страна да дойде на този на централното място или направо да махна патроните от вратите и да си отварям само с дитанционното. От там идва и другото ми питане, благодарен съм на колегите които са постнали в една друга тема за разглабянето на ключалаката. Искам да ви попитам това кабелче където се свързва с ключалката ако го спра от централната врата дали ще изолирам тази врата.В момента съм я паркирал колата в гараж на познат . Поздрави

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”