Читав сервиз за автоклиматици в Хасково/Ст.Загора - има ли?

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Читав сервиз за автоклиматици в Хасково/Ст.Загора - има ли?

Мнениеот krraynov » Чет 17 юни 2010 22:03

Има ли около Хасково (Ст.Загора) свестен сервиз за автоклиматици? Където - като отида и кажа че искам профилактика и смяна на маслото във хладилната част - да не ме гледат като извънземно-и да ми викат че това не се прави-защото нещо като работи не се пипа... както и със спирачната течност (между другото), която не се сменяла никога според заклети 'майстори'....

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Читав сервиз за автоклиматици в Хасково/Ст.Загора - има ли?

Мнениеот zfa159 » Чет 17 юни 2010 23:01

mhihi .Част от колегите ми не са хора :Mr Green Fun
Извинявай за ОФФ-а ама не мога да се сдържа.Говорих си с един познат,който и той решил да се занимава с автоклиматици и му казвам нали,че във фреона има и масло и той "да бе,знам,знам,ама то е много скъпо и не мисля да купувам и да слагам изобщо...то и без друго в системите има по малко,ще кара и без него." :shocked
Иначе някои колеги от район-а,за който питаш, бяха намерили някакво място,където горе-долу вършеха работа,ама трябва да ти кажат къде и за какво става въпрос.
Успех! :beer

Потребителски аватар
krraynov
Контакти:

Мнениеот krraynov » Пет 18 юни 2010 7:27

zfa159 написа:mhihi .Част от колегите ми не са хора :Mr Green Fun
Извинявай за ОФФ-а ама не мога да се сдържа.Говорих си с един познат,който и той решил да се занимава с автоклиматици и му казвам нали,че във фреона има и масло и той "да бе,знам,знам,ама то е много скъпо и не мисля да купувам и да слагам изобщо...то и без друго в системите има по малко,ще кара и без него." :shocked
Иначе някои колеги от район-а,за който питаш, бяха намерили някакво място,където горе-долу вършеха работа,ама трябва да ти кажат къде и за какво става въпрос.
Успех! :beer

Точно за туй :banghead: иде реч :да:

Потребителски аватар
mopowah
Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
Двигател:

Мнениеот mopowah » Пон 21 юни 2010 15:16

Съжалявам, не си спомням името нито на сервиза, нито на човека.. но:

Караш от центъра в посока КАТ. Малко преди КАТ в дясно има автосервиз с няколко халета. Влизаш през портата на сервиза, веднага в дясно и после в ляво, в последния гараж от дясната ти страна е човекът, който ти трябва.

Потребителски аватар
krraynov
Контакти:

Мнениеот krraynov » Вто 29 юни 2010 14:34

mopowah написа:Съжалявам, не си спомням името нито на сервиза, нито на човека.. но:

Караш от центъра в посока КАТ. Малко преди КАТ в дясно има автосервиз с няколко халета. Влизаш през портата на сервиза, веднага в дясно и после в ляво, в последния гараж от дясната ти страна е човекът, който ти трябва.

Да мерси колега. Там ходих. Макар че не поискаха да сменят маслото- не знам дали го източиха или не- но включиха един апарат който изсмука фреона (не знам дали и маслото). Оказа се че са останали само 350 грама фреон. Почистиха една игла която имаше и филтър заедно с нея-но нямаше боклуци по филтъра - намира се в тръбопровода, точно до единия вентил за зареждане.
След това заредиха общо 650 грама - толкова трябвало.
Сега пак си работи- с тая разлика, че едната (по-дебелата) тръба която се вижда (мисля че е връщащата от вътрешното тяло) е цялата в кондензат, а и климатика работи.
И този човек- каза че за 2 години е нормално да го няма половината от фреона.
За допълването вземаха 20лв. Време - около 30мин.

Накрая им споменах че преди това се отбих в един друг един 'сервиз' (на входа на Хасково от Димитровград - до бензиностанция 'Братя Василеви') ми казаха да се върна при тях.. когато спре да работи климатика. Сега не било нужно нищо да се прави.. и ме посъветваха, когато е много горещо.. да работи климатика само на вътрешна циркулация - защото така не се натоварвал прекомерно...Ще речеш че не знам за какво е таз функция.

Направиха ми и контролен преглед (безплатен) на климатичната система- която се явяваше в: запали :roll: , пусни климатика-: Чакай да пипнем тръбите :idea: ... :wink: аа то става студенко .. значи работи :banana - карай си спокойно- няма проблеми.. и тия дето разправяли за профилактика - не разбирали от нищо... :shock

Това са сервизите в БГ.. някой могат така да те 'оправят'.. че просто.. No comment

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”