Спецовете в Юнитрейд - Дружба

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
GrayWolf
Автомобил:
Двигател:

Спецовете в Юнитрейд - Дружба

Мнениеот GrayWolf » Чет 26 ное 2009 13:12

Такааа, въпреки че по темата вече се е писало няма как да остана безучастен, искам и аз да "похваля" ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ от този толкова ПРОФЕСИОНАЛЕН сервиз death .
Днес сутринта се наложи да посетя сервиза с надеждата, че ще получа бързо и качествено обслужване.
Причината - снощи като запалих колата след 5 минути ми светна лампата на двигателя, появи се странна вибрация, промени се шума на двигателя и колата стана осезаемо немощна.Прибрах се в нас и му казвам на баща ми какво е станало.Той излезе запали колата и първите му думи бяха "Като че ли работи на по-малко свещи."
Аз обаче приех скептично думите му и заявих, че не е това, без сам да си имам идея какво може да е и реших веднага на другия ден сутринта да закарам колата в Юнитрейд(по простата причина, че ми е нужна всеки ден) - все пак това е СПЕЦИАЛИЗИРАН сервиз за автомобили на VAG.
Бях там в 8:30, без записан час, надявайки се че няма да има много коли и ще ме приемат за диагностика.За мой късмет така и стана - преди мен имаше само един човек и сервиза беше празен.Наложи се обаче да изчакаме до 9(човекът преди мен сподели, че чака от 8), за да може приемчикът да се напуши, напие,начете на сутрешната преса и да извърши други дейности, за които не искам да мисля и чак тогава да дойде и да ни приеме.
"Приемането" на първия клиент отне около 20 минути, през които приемчикът вкарваше данните му в компютъра като натискаше по 3-4 клавиша в интервал от 10 секунди, придружено с реплики като "К'во става бе?", "А!Тука нещо..." и други подобни.Междувременно клиентът спомена за "висяща фактура", по която е платил за услуга, която сервизът не е извършил.Приемчикът се опули и измънка, че после ще се "оправят"...
Дойде моят ред и процедурата по приемането се повтори, този път за 15 минути.Казах какъв е проблемът и ми бе съобщено, че ще трябва да оставя ключовете и всички документи за колата, за да "...не ни глобят полицаите по време на тестването."След като уточнихме в какво ще се състои "тестването", вкараха колата в сервиза.Докато чаках си полафих с човека преди мен.Той, за да ме успокои каза, че идва за втори път поради един и същи проблем, нерешен от първия опит.По едно време де що имаше хора в сервиза се скупчиха около моята кола и започнаха да зяпат, да сочат с пръст и да си говорят нещо.След 10-ина минути дойде приемчикът, стиснал в ръка една свещ(за която солидарно заяви, че не е за моята кола, което може и така да е, не споря) и каза,че не работят две свещи и някаква бубина е изгоряла.На въпроса ми кога ще е готова колата, той каза, че понеже нямат свещи в сервиза се бил обадил да докарат от склада в Овча купел, и че след час, час и половина ще пристигнат.Тогава беше 10:10.
Връщам се аз в 11 и приемчикът ми казва, че свещите още не са дошли.Аз се помотах малко докато не зърнах сервизния магазин.Отидох до там и за ташак попитах дали имат свещи.Казах им за каква кола, какъв двигател, при което магазинера ми съобщи, че в 12 часа ще тръгне колата от склада и ще докара свещи!
Като чух тези думи съответно веднага доприпках при господин приемчика и го попитах дали тази информация е вярна.Той каза "Ъъъ, сега ще проверя.".След 10 минути идва(часът е 11:45) и ми казва "Колегите пътуват и ще са тук към 13:30, че правят обиколка".Аз не можах да се сдържа и му се изсмях в лицето, но все пак запазих добрия тон и му благодарих.
Сега отивам да видя какво става и ще споделя остатъка от приключението ми по-късно.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Re: Спецовете в Юнитрейд - Дружба

Мнениеот eddyman » Чет 26 ное 2009 13:30

Времето на клиентите за нищо го нямат, все едно основния им сегмент са безработни шофьори

GrayWolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GrayWolf » Чет 26 ное 2009 15:49

Епопеята приключи и все пак съм благодарен,че минах относително добре и относително бързо
.Бях там в 13:30, свещите бяха пристигнали и вече бяха монтирани.Запалиха колата в мое присъствие(но аз бях зад стъклото на 10 метра разстояние)и звука си беше екстра,така от разстояние всичко си изглеждаше нормално.Дойде време за фактурата.Може би някъде около 30-40 минути приемчикът не можеше да я изкара на принтера.Пуфкаше и ахкаше,въртя телефони и накрая се оказа,че не бил вкарал цената на диагностиката.
На съседното гише също имаха проблем с фактура.Най-накрая всичко беше готово, платих на касата, лично приемчикът ми изкара колата на паркинга и ми върна ключовете.Видимо човекът се беше смутил.
Но е факт, че смяната на 4 свещи и една бубина отне много нерви от моя страна и 6 часа.
Сега колата се държи добре, върви си както преди и се надявам и занапред да е така.Дано не са ми прецакали нещо друго, че току виж съм им се сторил симпатичен клиент и са се погрижили пак да се видим :lol:
Ако зависи от мен аз не бих стъпил повече в този сервиз.Но ако разполагате с повече пари и прекалено много свободно време може и вие да се пробвате.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 26 ное 2009 16:56

Колко ти струваше удоволствието,ако не е тайна?

cobra_11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cobra_11 » Чет 26 ное 2009 20:36

Колега , гледам че с главни букви си написал: "ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ от този толкова ПРОФЕСИОНАЛЕН сервиз " ,значи че са некъдърни ли?

GrayWolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GrayWolf » Чет 26 ное 2009 22:26

Значи, че поставям под въпрос тяхната кадърност.Защото както вече споменах по-горе, човека, с който говорих днес си беше закарал колата за втори път, поради неотстраняване на проблема първия път.Специално за мойта кола - надявам се да са си свършили работата, защото нямам интерес да не са само и само да заявя ЕТО НЕКАДЪРНИЦИ СА.Това времето ще покаже.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Чет 26 ное 2009 22:32

cobra_11 написа:Колега , гледам че с главни букви си написал: "ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ от този толкова ПРОФЕСИОНАЛЕН сервиз " ,значи че са некъдърни ли?

Предполагам това е имал предвид колегата mhihi
Ама 6 часа за смяна на 2 свещи е безобразие :beat_butt2
На мен също ми е интересно колко пари са ти взели.

GrayWolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GrayWolf » Чет 26 ное 2009 22:38

Взеха ми 280 лв. както следва:
-45 лв. диагностика
-90 лв. свещи
-66 лв. бубина
-останалото за "работата" - 79 лв.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 26 ное 2009 22:43

Аз ли недовиждам или никъде не пише за каква кола става дума.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 26 ное 2009 22:46

някоя с бУбини. не се научихте как се пише бобина мааму стара! :beat_butt2
за 66 кинта бобина за 4 свещи няма как да стане-подозирам 1.8Т някакъв?

GrayWolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GrayWolf » Чет 26 ное 2009 22:56

vaskoto1 написа:някоя с бУбини. не се научихте как се пише бобина мааму стара! :beat_butt2
за 66 кинта бобина за 4 свещи няма как да стане-подозирам 1.8Т някакъв?

:lol: вярно, че се пишело с "о".Не знаех и ти благодаря, че ме дообразоваш :lol:
Ти ще кажеш, че няма как да стане.Колата е VW Bora 1.6 04г.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 26 ное 2009 23:02

GrayWolf написа:Взеха ми 280 лв. както следва:
-45 лв. диагностика
-90 лв. свещи
-66 лв. бубина

:banghead: :screwy

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 27 ное 2009 11:42

Работа буквално за 1 час заедно с бирата и пари не повече от 150лв за всичко, ама като не четеш закачените теми в този раздел е така... :deal :banghead:

Потребителски аватар
mishogti
Автомобил: VW GOLF VR6
Двигател: AAA

Мнениеот mishogti » Пет 27 ное 2009 23:35

love.vw love.vw love.vw

Последна промяна от mishogti на Сря 06 яну 2010 19:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 30 ное 2009 8:08

GrayWolf написа:Взеха ми 280 лв. както следва:
-45 лв. диагностика
-90 лв. свещи
-66 лв. бубина

Очевидно става дума за 1.6 16V двигател (или 1.6 FSI), щом е 2004.
Цените на свещите и бобината са точно такива по каталог (и в действителност), така че в това няма нищо притеснително.

45лв за диагностика..... за мен в конкретния случай са много, но за съжаление доста от големите сервизи плякат такава стандартна такса, така че не съм учуден. И 70лв да беше казал, пак нямаше да съм.

А 80лв труд - ясно е, че са доста за смяна на бобина и свещи...... ама Юнитрейд е това. Така е и по цял свят при оторизираните дилъри, но пък в повечето случай човек има спокойствието, че всичко е свършено както трябва! Дали и до каква степен и в БГ е така - може мноооого да се спори, но да ви кажа при неясен проблем вече и аз ще ходя във VW, щото напатих достатъчно от "майстори" и предпочитам да си дам двойно, ама да знам че всичко ще е както трябва.... иначе после всичко излиза през носа и човек пак плаща най-малко толкова, ама си уврежда и колата и здравето от нерви... за време да не говорим.

От събрания до момента опит със сервизи и майстори има наистина броени на пръстите на едната ръка няколко, на които още не съм писал черни точки (или са за сега съвсем микроскопични) и са ми все още в белия списък, един от които е и Ваското :да: (като майстор де... като мод е друга тема mhihi )

:beer

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”