Ваг-Ком къде в София и колко струва
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Ваг-Ком къде в София и колко струва
Колеги здравейте,сигурен съм че се е писало много по темата ,но общо взето не можах да открия това което ме интересува.Всеки втори отговор във форума е закарай колата на ВАГ-КОМ,та въпроса ми е какво представлява,какво може да ти покаже и КОЛКО СТРУВА ТАЗИ УСЛУГА.Знам че много е писано по темата ,но все пак две три думи.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ваг-Ком къде в София и колко струва
ваг-ком или както се казва официално VCDS от известно време, се счита погрешно за панацея.
това е диагностичен инструмент, много мощен, но той не оправя колата. работещия с него трябва да оправи колата.
тука малко нещата са на моменти като в кристалната сфера-трябва правилно да се интерпретират резултатите от диагностиката с VCDS, и в никакъв случай не трябва да се трият грешки безрасъдно и безконтролно!
грешките не пречат. те са лог. който ориентира за минали събития и ако причината е отстранена-лога и да е с грешка-това не пречи на работата на колата! но пречи при спорадична причина тя да се открие.
отделно не всяка кола подлежи на подобаваща диагностика с VCDS. по старите коли комуникират, но сведенията са бедни и недостатъчни, а дори в повечето случаи няма никаква грешка логната, че и логове за минали събития няма.
и оттам се почва обърквация.
така че имай предвид тези неща за този инструмент. той далеч не е най важен и критичен във всички случаи!
едни клещи никога не работят сами...
това е диагностичен инструмент, много мощен, но той не оправя колата. работещия с него трябва да оправи колата.
тука малко нещата са на моменти като в кристалната сфера-трябва правилно да се интерпретират резултатите от диагностиката с VCDS, и в никакъв случай не трябва да се трият грешки безрасъдно и безконтролно!
грешките не пречат. те са лог. който ориентира за минали събития и ако причината е отстранена-лога и да е с грешка-това не пречи на работата на колата! но пречи при спорадична причина тя да се открие.
отделно не всяка кола подлежи на подобаваща диагностика с VCDS. по старите коли комуникират, но сведенията са бедни и недостатъчни, а дори в повечето случаи няма никаква грешка логната, че и логове за минали събития няма.
и оттам се почва обърквация.
така че имай предвид тези неща за този инструмент. той далеч не е най важен и критичен във всички случаи!
едни клещи никога не работят сами...

Заглавие: Ваг-Ком къде в София и колко струва
VAG COM можеш да си купиш от ebay.com, примерно този кабел:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/USB-VAG-Code-Reader-Scanner-OBD2-Audi-VW-Skoda-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem230693f37bQQitemZ150434214779QQptZMotorsQ5fAutomotiveQ5fTools
той има ограничени функции но за диагностика и промяна на някой данни става.
ако искаш да имаш пълен контрол ти трябва:
http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?f=43&t=15274
VAG-COM VCDS 908
обикновено една диагностика и изчистване на грешки е около 20-25лева, ако се прави нещо повече, цената тръгва стръмно на горе...
ако си купиш кабела от първия линк ще ти излезне 9.98$ или приблизително 14.67 лева - още със първото закачане и си си избил парите...
аз имам кабела от първия линк и съм си много доволен
не претендирам да разбирам, но това което правя с него напълно ме удовлетворява 
виждам че си от София, аз мога да ти помогна безплатно
g_ianev написа:Благодаря за отговора ,но все пак къде и колко струва
VAG COM можеш да си купиш от ebay.com, примерно този кабел:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/USB-VAG-Code-Reader-Scanner-OBD2-Audi-VW-Skoda-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem230693f37bQQitemZ150434214779QQptZMotorsQ5fAutomotiveQ5fTools
той има ограничени функции но за диагностика и промяна на някой данни става.
ако искаш да имаш пълен контрол ти трябва:
http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?f=43&t=15274
VAG-COM VCDS 908
обикновено една диагностика и изчистване на грешки е около 20-25лева, ако се прави нещо повече, цената тръгва стръмно на горе...
ако си купиш кабела от първия линк ще ти излезне 9.98$ или приблизително 14.67 лева - още със първото закачане и си си избил парите...
аз имам кабела от първия линк и съм си много доволен

storms написа:[url=http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=2247044#p2247044]аз имам кабела от първия линк и съм си много доволенне претендирам да разбирам, но това което правя с него напълно ме удовлетворява
Колега само информативно какво точно си проверяваш с този кабел(предполагам че трябва и софтуер).При мен засега само на таблото ми пише че ми остават определени км до сервиз които намаляват и ми казаха че с ваг-ком може да се изчистят,защото незнам какво ще стане като станат 0 км.(може би ще се разписка нещо)
с кабела обикновено ти дават и софтуера, но можеш да си го изтеглиш и от интернет
с този кабел може да се четат/изтриват грешки, да се правят логове на различните канали, да се чете/пише по някои контролери...
а, за това на таблото, има теми как се нулира този сервизен интервал, потърси
успех
с този кабел може да се четат/изтриват грешки, да се правят логове на различните канали, да се чете/пише по някои контролери...
а, за това на таблото, има теми как се нулира този сервизен интервал, потърси
успех
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
g_ianev написа:При мен засега само на таблото ми пише че ми остават определени км до сервиз които намаляват и ми казаха че с ваг-ком може да се изчистят,защото незнам какво ще стане като станат 0 км.(може би ще се разписка нещо)
За това не ти трябва ВагКом, поне не и за Пасат 5.5 и Голф 4:
viewtopic.php?f=6&t=180264&hilit=service
Ти ква кола караш?
Това, че си нулирал сервизния интервал не означава, че колата движи вече така, все едно си сменил маслото. Това е улеснение за теб, а не нещо, което с "трик" да замести смяната на маслото

Чудомир написа:
Ти ква кола караш?
Това, че си нулирал сервизния интервал не означава, че колата движи вече така, все едно си сменил маслото. Това е улеснение за теб, а не нещо, което с "трик" да замести смяната на маслото
[/quote]
Колата е Голф 41.6SR .Наясно съм че като занулиш сервизното напомняне не означава че си сменил маслото
.Питам какво ще стане ако не го занулиш и стигне нула,нищо друго и някои общи неща които се правят с ВАГ-Ком,тъй като всеки втори отговор в форума е отиди на ВАГ-КОМ
Ти ква кола караш?

Колата е Голф 41.6SR .Наясно съм че като занулиш сервизното напомняне не означава че си сменил маслото

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ще експлодира...
нищо няма да стане-ще почне да квичка че маслото е за смяна и да пиеш service now! на всеки контакт, ако си с големия дисплей, а а ко не си-ще почне да мига service вместо километража по 5-10 пъти на всяко палене и толкова.
никакви ядове whatsoever няма да имаш с колата ако не го занулиш.
всъщност-мога да ти го махна дори, мисля, този интервал. мисля, защото на някои табла не се маха-без да съм видял-не мога да кажа.

нищо няма да стане-ще почне да квичка че маслото е за смяна и да пиеш service now! на всеки контакт, ако си с големия дисплей, а а ко не си-ще почне да мига service вместо километража по 5-10 пъти на всяко палене и толкова.
никакви ядове whatsoever няма да имаш с колата ако не го занулиш.
всъщност-мога да ти го махна дори, мисля, този интервал. мисля, защото на някои табла не се маха-без да съм видял-не мога да кажа.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”