:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Колко взима Пътна помощ на километър?

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Колко взима Пътна помощ на километър?

Мнениеот ohdan » Пет 06 авг 2010 11:30

Колеги , за пръв път ми се наложи да ползвам услугите на Пътна помощ а съм шофьор от доста години и съм сменил до сега 3 коли. Никога обаче до сега не ми се е случвало да ми се повреди кола по време на път. Наскоро пътувах до София от Пловдив и точно на първата отбивка след тунела спрях за кратка почивка и установих теч от охл. система. Карам в момента VW- пасат Б3 1,8 91. .При опипване на маркучите за да открия от къде е точно течът , с едно леко докосване на маркуча който е изходящ от дясно на двигателя, се откъсна нацяло и се оказа че всъщност съм бил до там, а щях да прибирам човек от летището. Положението беше такова че не можех да ходя до София по сервиз и да се връщам да правя рямонт затова реших да ползвам тази услуга, а и за щастие в момента там имаше кола. Та човекът ме закара дори направо при майстор , и даже в близост до летището и точно навреме от което съм доволен, но все-пак цената за това ми дойде много солена 223,00лв. за превоза за 63км. и 25,00лв. за ремонта.
Как мислите нормално ли е ? Някой да сподели ако е имал такива проблеми. И понеже съм инвалид , надявах се на някаква отстъпка , а ми бе казано че сега всичко било частно и сервизи и Птна помощ и такива работи нямало.
Дано не ви доскучавам , но ... Благодаря !! :да:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колко взима Пътна помощ на километър?

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 06 авг 2010 11:34

аз имам абонамент към СБА за пътна помощ.

http://www.uab.org/index.php?option=com ... 20&lang=en

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 06 авг 2010 12:20

Това е доста солена сума :shock , затова добре е човек да си направи тая книжка viewtopic.php?f=4&t=199480 все щеше да си намери човек да ти помогне . Но и в твоя случай ако си бързал може би е било решение . Есента шефа ми закъса на тунелите , блокира мотора на джипа death .. и от там до Русе сумата беше малко над 900 лв , по каква тарифа ги смятаха не знам . Помня само оня му е взел 25лв само някаква такса за повикване . Шефчето беше втрещено ,аз за тия пари не до Русе ..до морето щях да го тегля mhihi

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Пет 06 авг 2010 13:29

red rider написа:Това е доста солена сума :shock , затова добре е човек да си направи тая книжка viewtopic.php?f=4&t=199480 все щеше да си намери човек да ти помогне . Но и в твоя случай ако си бързал може би е било решение . Есента шефа ми закъса на тунелите , блокира мотора на джипа death .. и от там до Русе сумата беше малко над 900 лв , по каква тарифа ги смятаха не знам . Помня само оня му е взел 25лв само някаква такса за повикване . Шефчето беше втрещено ,аз за тия пари не до Русе ..до морето щях да го тегля mhihi

Колега ,нещо не разбрах за какво точно служи тази книжка :screwy

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 06 авг 2010 13:54

Marto_VN написа: ...Ама кво да прая бам телефона - пътна помощ - 170 лева...

Нека колегата каже за колко км. е кихнал 170лв. и коя е фирмата за пътна помощ. :idea:

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 06 авг 2010 14:01

Ами идеята и е когато си закъсал да намериш колега за помощ . Затова и е написана по местожителство с възможност да обхване повече населени места . В София особенно са повечето потребители на този форум и предполагам щеше да имаш успех .Нали форума все пак е за взаимопомощ в точно такива ситуации .Иначе за цени на пътна помощ като цъкнеш в нета излизат доста , като цените варират взависимост пълен празен и т.н. например http://www.roadhelpbg.com/

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Пет 06 авг 2010 15:34

Ljubon написа:
Marto_VN написа: ...Ама кво да прая бам телефона - пътна помощ - 170 лева...

Нека колегата каже за колко км. е кихнал 170лв. и коя е фирмата за пътна помощ. :idea:

Не знам за кой Марто става въпрос :roll:
На мен ми взе 223лв. за 63км. без издаване на фактура. Фирмата беше от гр.Ихтиман.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 06 авг 2010 17:23

Не знам колко важно е било да пристигнеш навреме, но в подобни случаи аз бих махал за помощ от преминаващите коли. Колкото и невероятно да звучи все още има хора, които поемат риска да им се случи нещо лошо и спират да помогнат дори късно през ноща, аз също спирам в подобни случаи. Макар, че се иска късмет. Бях закъсал около полунощ близо до Стара Загора и като започнах да махам ме подминаха 2 - 3 коли и един джип спря и ме дръпна. Веднъж спрях на един моторист пак през ноща на АМ Тракия и той ми каза, че е махал 4 часа преди да се появя аз, беше умрял от жажда, имах едно шише с гореща вода стояло 2 седмици в колата и въпреки, че само след 5 минути щеше да може да си купи студена вода не можеше да чака и се напи от моето шише, само че той беше доста подозрителен с черни кожени дрехи през нощта, докато на инвалид с пасат едва ли щеше да се наложи да маха повече от 20 минути. Аз бих спрял и ако не успея да закърпя маркуча, щях да те дърпам до София.

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Пет 06 авг 2010 18:20

ktamen написа:Не знам колко важно е било да пристигнеш навреме, но в подобни случаи аз бих махал за помощ от преминаващите коли. Колкото и невероятно да звучи все още има хора, които поемат риска да им се случи нещо лошо и спират да помогнат дори късно през ноща, аз също спирам в подобни случаи. Макар, че се иска късмет. Бях закъсал около полунощ близо до Стара Загора и като започнах да махам ме подминаха 2 - 3 коли и един джип спря и ме дръпна. Веднъж спрях на един моторист пак през ноща на АМ Тракия и той ми каза, че е махал 4 часа преди да се появя аз, беше умрял от жажда, имах едно шише с гореща вода стояло 2 седмици в колата и въпреки, че само след 5 минути щеше да може да си купи студена вода не можеше да чака и се напи от моето шише, само че той беше доста подозрителен с черни кожени дрехи през нощта, докато на инвалид с пасат едва ли щеше да се наложи да маха повече от 20 минути. Аз бих спрял и ако не успея да закърпя маркуча, щях да те дърпам до София.
[quote="ktamen"]
Важно беше да съм там навреме защото както казах очаквах човек с полет от Германия а беше с малко дете. Да махам за помощ не ми се налагаше защото и там където бях спрял имаше доста коли и хора, а и човекът от пътна помощ сам ми предложи да ме откара защото проблемът не можеше да се реши по друг начин освен замяна на часта. Колкото до инвалидноста ми тя е от такъв характер от който не личи да съм инвалид , и просто няма как да направи впечатление, просто имах в предвид че като такъв ползващ се с многото други неща като инвалид мога да ползвам някакви отстъпки. Знам че има както казваш хора които като теб биха и така ми помогнали , но така се стекоха обстоятелствата. В крайна сметка всичко мина благополуно , само дето на следващият ден се оказа че ще трябва да остана и без работа понеже шефът не можеше вече да ни плаща, а не беше плащал от месец.
Така че ще продължаваме напред и heavy metal zork

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 06 авг 2010 19:40

от софия има доста момчета, които биха се отзовали в подобна ситуация...
да посрещнат човека на летището дори само...
и нямаше да ти стъпи близо 300 лева...
за това има форум и клуб!
общо взето това е целта на всичко наоколо, нищо че в последно време се обърна на официално надпърдане и прехаби другарче.
все още има хора, на които може да се разчита за това-онова... :bowdown

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 06 авг 2010 19:55

Пътната помощ е безбожно скъпа (макар, че с предварителен пазарлък цената може да се свали наполовина). На практика където и да спреш по магистралата и вдигнеш капака максимум до 20 минути се появява Пътна помощ и предлага "помощ". Трябвало е да помолиш за помощ някой шофьор (с по-скапана кола - те са по-компетентни) от спрелите за почивка. Ако аз бях там, дори да видя, че си вдигнал капака, ако не ме помолят ще ми бъде неудобно да си натрапвам услугите, иначе съм почти сигурен, че щях с подръчни материали да закърпя пасата да изкара до София. Един колега преди два дни си взе такъв пасат за 800лв, помощ за 250лв за толкова евтина кола за мен не е помощ, а разбойничество. Вчера на 50м от руското посолство сме вдигнали капака на въпросния пасат и се приближи един чичко "Фиатчето не ще да запали, а не разбирам от дизели." - насред София майстори и части колкото щеш, ама струват пари, а чичкото очевидно не разполагаше с излишни количества от този артикул. Запалих го за пет минути и му обясних каква е повредата и как да пали докато я отстрани, и още ми е кеф, че съм му помогнал.

Просто ме е яд за тези 250лв, сякаш са излезли от моя джоб.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 06 авг 2010 20:19

ktamen написа:...Пътната помощ е безбожно скъпа (макар, че с предварителен пазарлък цената може да се свали наполовина). На практика където и да спреш по магистралата и вдигнеш капака максимум до 20 минути се появява Пътна помощ и предлага "помощ"...

Елементарната психика на подобни търгаши (не всички са такива, разбира се) е, че когато си с повреда на пътя си в безизходица; с теб може да има деца, възрастни хора или пък да бързаш за някъде като колегата и си готов да развържеш кесията, за да се оттървеш от гадната ситуация. Затова съобщават нереални суми за "помоща" си, ако мине номера, мине.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 07 авг 2010 6:30

Плащал съм след Пазарджик до София 700лв mhihi преди 8год.Ама гръмнах мотора на нова кола в 6ч вечерта и нямаше как да я прибера :D Ако беше останала на магистралата сутринта и ламарината нямаше да я има mhihi
Навремето към автокаското даваха безплатен асистент за безплатна пътна помощ и работеше идеално :wink: ама няма вече mhihi Другия варянт е да си извадиш карта от СБА.

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Съб 07 авг 2010 11:15

santo_trafficante написа:Плащал съм след Пазарджик до София 700лв mhihi преди 8год.Ама гръмнах мотора на нова кола в 6ч вечерта и нямаше как да я прибера :D Ако беше останала на магистралата сутринта и ламарината нямаше да я има mhihi
Навремето към автокаското даваха безплатен асистент за безплатна пътна помощ и работеше идеално :wink: ама няма вече mhihi Другия варянт е да си извадиш карта от СБА.

Точно това и ще направя , ще се възползвам от тези http://www.uab.org/index.php?option=com ... 20&lang=en мерси! :да:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 07 авг 2010 12:05

Не е нужно да е на СБА картата. Мисля че имаше няколко компаний дето правеха допълнително авто асистънс за безплатна пътна помощ. И пак за толкова кинти горе-долу. Нещата около 30-40 лв се въртяха.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”