Смяна на маслото с помпа ???????

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
pumaa
Автомобил:
Двигател:

Смяна на маслото с помпа ???????

Мнениеот pumaa » Пон 10 яну 2011 0:33

Здравейте да споделя с вас какъв проблем имам . сега на колата ми нямам пробка на картера и секи път ходя при масларя да сменям маслото но въпроса ми е някои знае ли каде се продават ето този модел помпи и дали някои е използвал такава ( 6.5-Liter Hand Pump Oil Extractor ) вижте в гоогле там я има споделете някаква информация благодаря предватително.

pumaa
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на маслото с помпа ???????

Мнениеот pumaa » Пон 10 яну 2011 0:38

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 10 яну 2011 0:39

За каква кола иде реч.Това да няма пробка ми звучи малко стресиращо.Чувал съм и съм виждал да нямат щека за маслото заводски,ама да няма пробка :horror:

pumaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pumaa » Пон 10 яну 2011 0:48

enigma79 написа:За каква кола иде реч.Това да няма пробка ми звучи малко стресиращо.Чувал съм и съм виждал да нямат щека за маслото заводски,ама да няма пробка :horror:

има пробка или е заварена или е спекла картера е аломиниев и ще се сцепи ако го напъна как си трябва пробвал съм не става колата е голф 3

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 10 яну 2011 0:55

pumaa написа:
enigma79 написа:За каква кола иде реч.Това да няма пробка ми звучи малко стресиращо.Чувал съм и съм виждал да нямат щека за маслото заводски,ама да няма пробка :horror:

има пробка или е заварена или е спекла картера е аломиниев и ще се сцепи ако го напъна как си трябва пробвал съм не става колата е голф 3

Друг по евтин вариант,сменяш картера.Много по евтин е този вариант :beer

pumaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pumaa » Пон 10 яну 2011 1:02

enigma79 написа:
pumaa написа:

Друг по евтин вариант,сменяш картера.Много по евтин е този вариант :beer

и това е варянт но искам да разбера с тази помпа някои работил ли е ? попринцип искам да си взема такава и ме интересува дали хората са доволни от нея картер нов не искам да взимам не не е евтин а помпата може да ми свърши работа и за напред казах че на маслар не ми се ходи.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 10 яну 2011 1:08

Аз не ти говоря за нов картер,виж по форума има доста обяви за втора употреба.Според мен тази помпа не може да източиш изцяло всичкото масло.Отделно помисли ако имаш някакъв проблем по двигателя и ако се наложи да източваш маслото с метални частици,как ще го направиш?Ще топиш магнит и после с помпата?Не става и не е практично,според мен втора ръка е най добре и смяна :012:

pumaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pumaa » Пон 10 яну 2011 1:11

enigma79 написа:Аз не ти говоря за нов картер,виж по форума има доста обяви за втора употреба.Според мен тази помпа не може да източиш изцяло всичкото масло.Отделно помисли ако имаш някакъв проблем по двигателя и ако се наложи да източваш маслото с метални частици,как ще го направиш?Ще топиш магнит и после с помпата?Не става и не е практично,според мен втора ръка е най добре и смяна :012:

Аз си сменям маслото така от 4 години на машина при масларя проблеми няма за сега благодаря ти се пак

pumaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pumaa » Пон 10 яну 2011 11:01

Никой ли не е използвал такава помпа ?

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 10 яну 2011 14:43

Ето ти алтернатива на помпата: http://www.intertechnic.bg/index.php?p= ... ls&id=1049

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Пон 10 яну 2011 18:43

Колега ако сам си сменяш маслото и филтъра, ти обещавам и позволявам да ползваш моята помпа безплатноединственото условие е да идваш на място тъкмо няма да се притесняваш за старото масло.

pumaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pumaa » Пон 10 яну 2011 21:46

E това са добри отговори благодаря на колегата със саита dancing_niki ще я проверя към края на месеца а на колегата keymaker много ти благодаря попринцип си ми близо аз съм лесновез за момента ако реша да сменям маслото ще доида при теб ако не съм се снабдил с помпа де :) че ми е няква мания тва повярваите ми.

Потребителски аватар
slavi13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi13 » Нед 08 май 2011 23:59

пич, смени си го сам, вземи една медна тръбичка от тези дето подменят на спитачките тръбите, подгреи маслото добре и ползвай обикновена бензинова помпа от ауди да речем стар модел външна, аз ползвам от ланд ровер, става за минути, незнам какав ти е двигателя, но ако маслениат филтер е с елемент изсмучи маслото и от корпуса на маслениат филтър, и там остава доста, когато го изсмукваш ко измервай , някой модели остава малко, успех

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”