Смяна на маслото с помпа ???????
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Смяна на маслото с помпа ???????
Здравейте да споделя с вас какъв проблем имам . сега на колата ми нямам пробка на картера и секи път ходя при масларя да сменям маслото но въпроса ми е някои знае ли каде се продават ето този модел помпи и дали някои е използвал такава ( 6.5-Liter Hand Pump Oil Extractor ) вижте в гоогле там я има споделете някаква информация благодаря предватително.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на маслото с помпа ???????
За каква кола иде реч.Това да няма пробка ми звучи малко стресиращо.Чувал съм и съм виждал да нямат щека за маслото заводски,ама да няма пробка 

enigma79 написа:За каква кола иде реч.Това да няма пробка ми звучи малко стресиращо.Чувал съм и съм виждал да нямат щека за маслото заводски,ама да няма пробка
има пробка или е заварена или е спекла картера е аломиниев и ще се сцепи ако го напъна как си трябва пробвал съм не става колата е голф 3
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
pumaa написа:enigma79 написа:За каква кола иде реч.Това да няма пробка ми звучи малко стресиращо.Чувал съм и съм виждал да нямат щека за маслото заводски,ама да няма пробка
има пробка или е заварена или е спекла картера е аломиниев и ще се сцепи ако го напъна как си трябва пробвал съм не става колата е голф 3
Друг по евтин вариант,сменяш картера.Много по евтин е този вариант

enigma79 написа:pumaa написа:enigma79 написа:За каква кола иде реч.Това да няма пробка ми звучи малко стресиращо.Чувал съм и съм виждал да нямат щека за маслото заводски,ама да няма пробка
Друг по евтин вариант,сменяш картера.Много по евтин е този вариант
и това е варянт но искам да разбера с тази помпа някои работил ли е ? попринцип искам да си взема такава и ме интересува дали хората са доволни от нея картер нов не искам да взимам не не е евтин а помпата може да ми свърши работа и за напред казах че на маслар не ми се ходи.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не ти говоря за нов картер,виж по форума има доста обяви за втора употреба.Според мен тази помпа не може да източиш изцяло всичкото масло.Отделно помисли ако имаш някакъв проблем по двигателя и ако се наложи да източваш маслото с метални частици,как ще го направиш?Ще топиш магнит и после с помпата?Не става и не е практично,според мен втора ръка е най добре и смяна 

enigma79 написа:Аз не ти говоря за нов картер,виж по форума има доста обяви за втора употреба.Според мен тази помпа не може да източиш изцяло всичкото масло.Отделно помисли ако имаш някакъв проблем по двигателя и ако се наложи да източваш маслото с метални частици,как ще го направиш?Ще топиш магнит и после с помпата?Не става и не е практично,според мен втора ръка е най добре и смяна
Аз си сменям маслото така от 4 години на машина при масларя проблеми няма за сега благодаря ти се пак
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Ето ти алтернатива на помпата: http://www.intertechnic.bg/index.php?p= ... ls&id=1049
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Колега ако сам си сменяш маслото и филтъра, ти обещавам и позволявам да ползваш моята помпа безплатноединственото условие е да идваш на място тъкмо няма да се притесняваш за старото масло.
E това са добри отговори благодаря на колегата със саита dancing_niki ще я проверя към края на месеца а на колегата keymaker много ти благодаря попринцип си ми близо аз съм лесновез за момента ако реша да сменям маслото ще доида при теб ако не съм се снабдил с помпа де
че ми е няква мания тва повярваите ми.

- slavi13
- Автомобил:
- Двигател:
пич, смени си го сам, вземи една медна тръбичка от тези дето подменят на спитачките тръбите, подгреи маслото добре и ползвай обикновена бензинова помпа от ауди да речем стар модел външна, аз ползвам от ланд ровер, става за минути, незнам какав ти е двигателя, но ако маслениат филтер е с елемент изсмучи маслото и от корпуса на маслениат филтър, и там остава доста, когато го изсмукваш ко измервай , някой модели остава малко, успех
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”