:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Съвет за бояджия и тенекиджия

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Ilia1977
Автомобил:
Двигател:

Съвет за бояджия и тенекиджия

Мнениеот Ilia1977 » Чет 10 мар 2011 13:24

Уважаеми съфорумци, пиша ви тук с надеждата да ми дадете едно рамо със съвет, каде да отстраня щета на автомобила. Автомобила ми е сравнително нов, Фолксваген Пасат 2008 година, и досега винаги когато ми се е налагало съм използвал Хаас Пловдив /официалният сервиз на марката за Пловдив/, дори след гаранционния период пак си ходя там за ремонти, подръжка и т.н. но както и да е. Автомобила ми е застрахован в Булстрад и на 6 март претърпях ПТП, необходимо е да се смени десен калник, и да се изчукат двете десни врати. Проблема ми е че, Булстрад не желаят да ми разрешат да използвам сервиза, в които ходя, защото било много скъпо и автомобила ми бил вече стар/ не знам ако автомобил 2008-ма е стар, кои е нов/. Веднага ме изпратиха в Ангелов, но аз не искам и да чуя, защото имам лични съображения за там. Другия вариант е да им донеса фактура за извършен ремонт от неоторизиран сервиз, но и това не ме устроива, нали за това плащам каско. От Хаас, ме увериха, че имат договор за доверен сервиз, и не би трябвало да ме препращат там, при положение, че колата няма 5 години. Сега уж се взеха лично да съдействат, но дали ще успеят въобще си нямам идея, та молбата ми е, бихте ли ме посъветвали, как да процедирам, при евентуален техен неуспех, и ако се наложи да плащам ремонта по фактура, кои работи с хубави части и бои?

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Re: Съвет за бояджия и тенекиджия

Мнениеот Presian » Чет 10 мар 2011 18:30

Е, то ако кола на 3 години е вече стара, то значи с моята би трябвало да са се придвижвали древните гърци при обсадата на Троя! Не позволявай на застрахователите да те въртят! Говори с memberlist.php?mode=viewprofile&u=102501 той се занимава със застраховки, дано ти помогне!
успех в начинанието :да:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 10 мар 2011 19:39

Фирмен сервиз се ползва до 3год.След това частен доверен освен ако няма валутно каско което предлагат някой ЗК :wink: Валутното е по скъпо но ползваш фирмен сервиз до 7 години :wink: Булстрад нямат такива екстри mhihi

nedialko_vento
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedialko_vento » Чет 10 мар 2011 23:10

Въобще не се оставяи да те въртят. Аз съм с кош, и нямам претенции, те и каско няма как да ми направят де, но ти с тая нова кола..... Мисълта ми е такава, изискваи си оторизирания сервиз, и въобще да не ти пука, имаш такова право, колата ти е нова и, до 5 години няма проблем, щото колата ти е 1-ва група. Аз се занимавам със застраховки също и им знам и кътните зъби. Специално за Пловдив, във София има един много отворен гъзар, дето дебне и гони клиентите на Булстрад постоянно с такива мишкарски изпълнения, няма да казвам как се казва, но мисълта ми е, че в Булстрад Пловдив/което вече е VIG, не Булстрад/ надали ще ти помогнат защото, ако тоя не разреши, никои не може. На мен същият господин лично ми е изгонил 5-ма сериозни клиента, поради същите случаи. При теб, все пак Хаас са представител на марката и сигурно те са ти сключили полицата там, би трябвало някои да ги чуе, и ако наистина са взели проблема ти присърце, вярвам, че нещата ще се развият положително за теб :) Все пак натискаи и ти, и не се съгласяваи до последно с това което ти предложат. И къв Ангелов за тая кола бе.....тея съвсем са се побъркали, там и БМХ-а няма да си закарам да ми го боядисат :D

Ilia1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ilia1977 » Пет 11 мар 2011 11:15

Уфф, ми не знам нещата явно не вървят на добре. Сега ми се обадиха от Булстрад, ще ми отказват щетата, щото ми е 3-та а нещо по протокола за ПТП "не им харесало", казвам го буквално . Не съм пил, викнал съм КАТ, не знам чесно кво да правя вече, дали не е някъв блъф, баси филма чесно, не съм очаквал, че ще е такава разправия. Последно вече остана Хаас и лизинга да ми съдеистват, щото аз съм вързан.

Ilia1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ilia1977 » Пет 11 мар 2011 13:53

Колеги да ви се похваля, от Хаас сега ми се обадиха, понеделник ми излиза Възлагателното, и вторник ще ме приемат да я ремонтират. Много се притесних, щото другаде не съм бил, а и чувам само лоши отзиви. Все пак едно благодаря от мен на сервиза, помогнаха ми, е и аз ги понатиснах малко де, както ме посъветва по горе колегата :) но важното, е че нещата се развиха добре за мен :) Благодря Ви и на вас за съветите, но смятам да се махам от Булстрад вече, явно като ми стане автомобила извън гаранция почват циганиите, мисля за ДЗИ, Армеец, или Алианц, идей някакви?

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Пет 11 мар 2011 14:28

Първо поздравления!
Второ...заинтересувай се и от Интерамерикан.За тях само хубави работи слушам.Друг е въпросът, че застраховките им са доста скъпи, но при щети поне плащат коректно. :!:

Ilia1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ilia1977 » Пон 14 мар 2011 14:03

Ами бях там, и трябва да ти кажа, че числото във Булстрад, и Интерамеикан е почти еднакво, но там пък ще се налага да си плащам щетите, след, което да ми възтановяват парите, което пак не ме удовлетворява. Един приятел сега е в Алианц и ме агитира да правя там, цените са им доста големи, но и тои е с нов Фолксваген и е нямал проблеми за сега.

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Сря 16 мар 2011 14:01

Един съвет малко извън темата - махай се от тея некадърни глупаци Булстрад. Миналата година ми се наложи да да ми изплащат щети. Ама за да ми ги изплатят трябвало да платя някаква сума ( 120 лева ) . Платих я , те ми направиха оценка и ми дадоха 87. Тва всичкото за заден ляв и преден десен калник които са чукнати. За с тея пари освен нафта да си сипя и да пия една много студена вода ...
Така че от Булстрад са мизерници , дано им изгорят офисите ...
Колега успех с пасата и догодина търси нова компания !

Ilia1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ilia1977 » Сря 23 мар 2011 17:19

Никога повече Булстрад, бяха перфектни ама до 2-рата година. Сега като трябваше да подновявам каското ме лъжат, че до 5 имам право да използвам официален сервиз, но автомобила ми е 2-ра група и трябвало евентуално при сериозна щета, да се използват "алтернативни" части, някои да ми каже за алтернативно табло или алтернативен Еърбег и ще го позлатя, или като се светнах, ще трябва да ми слагат 2-ра употреба такива. НЯМА ДА СТАНЕ.ДЗИ ме карат да правя добавъци за моят сервиз, иначи работели с някъв Гарант, дето не съм го и чувал... не става, аз няма да карам автомобила ми другаде освен Хаас поне още 2-3 години, апък ако е речено може да го сменя с по нов :) Та по въпроса, вече съм в Алианц, обещаха че ще ме пращат само в официален сервиз, дано не се изложат и те

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”