Автоаларма - Помощ
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
-
- Автомобил:
- Двигател:
Автоаларма - Помощ
Здравейте,
Поставиха ми на личния автомобил Audi A4 (1998 г. 1.6, 101 hp, седан) автоалармена система Saturn M6
В началото ми обещаха, че колата ще има функцията на самозаключване след няколко секунди ако съм натиснал неволно дистанционното и колата се е отключила. Но след като постави алармата и ми взе парите - работника ми каза, че колата нямала начин как да приеме тази функция и затова не може да се инсталира.
Вярно ли е това, че моя модел Audi A4 - не може да приеме функция на самозаключване?
Благодаря предварително!
Поставиха ми на личния автомобил Audi A4 (1998 г. 1.6, 101 hp, седан) автоалармена система Saturn M6
В началото ми обещаха, че колата ще има функцията на самозаключване след няколко секунди ако съм натиснал неволно дистанционното и колата се е отключила. Но след като постави алармата и ми взе парите - работника ми каза, че колата нямала начин как да приеме тази функция и затова не може да се инсталира.
Вярно ли е това, че моя модел Audi A4 - не може да приеме функция на самозаключване?
Благодаря предварително!
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
Re: Автоаларма - Помощ
абе има вариянт да е така както искаш ама на някои не му се е занимавало да връзва диоди и бутони по вратите играчка си е в общи линии
-
- Автомобил:
- Двигател:
williams_vn написа:абе има вариянт да е така както искаш ама на някои не му се е занимавало да връзва диоди и бутони по вратите играчка си е в общи линии
Следователно може да се направи на моето Ауди А4 (1998 с централно заключване) - самозаключващата се функция на алармата.
Е, да но като изрично попитах майстора в началото преди да му дам 165 лв. за алармата и поставянето - дали ще има функция на самозаключване, той ми каза твърдо, че ще има.
И сега май ще трябва да ставам лош, че ми писна в тази държава всеки да се прави на тарикат.
- williams_vn
- Двигател:
амиии такъв ти е маистора щом сте се разрали трябва да направи всичко за което сте се разбрали ще опъва кабели до всеки бутон щом трябва и при цена от 165 лева за аларма при условие че при мен са по около 120-140 та почва да я прави както я искаш няма невъзможни неща на тоя свят
-
- Автомобил:
- Двигател:
williams_vn написа:амиии такъв ти е маистора щом сте се разрали трябва да направи всичко за което сте се разбрали ще опъва кабели до всеки бутон щом трябва и при цена от 165 лева за аларма при условие че при мен са по около 120-140 та почва да я прави както я искаш няма невъзможни неща на тоя свят
Да прав си така си е. Определено е така наистина
Ох май не трябваше да ми казваш колко са при теб, че вече ми идва да го ...... не знам и аз какво направя моя майстор. За какво ме лъже - мъзри ли го нз
Все едно аз в моята фирма за уеб дизайн да кажа на някой клиент - ми ще ти направим сайт с 10 страници и после да му направим 7 и да му кажем, "Ми не може да стане твоя сайт с 10 страници"
Няма да се оправи тази държава.
- Shanovec
- Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
- Двигател: AEX 1997 AKL 1999
williams_vn написа:амиии такъв ти е маистора щом сте се разрали трябва да направи всичко за което сте се разбрали ще опъва кабели до всеки бутон щом трябва и при цена от 165 лева за аларма при условие че при мен са по около 120-140 та почва да я прави както я искаш няма невъзможни неща на тоя свят

-
- Автомобил:
- Двигател:
Shanovec написа:клиентът винаги има право. "мъчи се да те цака с топла бира"
Май май това прави. Ще отида утре да го питам какви са тези работи дето ми разправя, че не може да постави тази функция на самозаключване.
- williams_vn
- Двигател:
ами по лесно му е да не се занимава да връзва всички бутони а закача плафона директно и краи но като отключиш колата винаги плафона светва и дава че колата е отворена и за това не се самозаключва
-
- Автомобил:
- Двигател:
williams_vn написа:ами по лесно му е да не се занимава да връзва всички бутони а закача плафона директно и краи но като отключиш колата винаги плафона светва и дава че колата е отворена и за това не се самозаключва
Да и един човек дето се разбира от аларми ми каза така:
"Ако алармата е вързана към плафона, при отключване плафона светва и
алармата го отчита все едно е отворена врата и не се включва.
Трябвало е да я вържат към датчиците на вратите, тогава щеше
да се включва ако се спре алармата, а не се отвори врата."
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей,алармата ти има такава функция,а също така и колата ти(ако е снабдена с фабрично дистанционно централно заключване).Функцията реализирана чрез алармата е програмируема-тоест и ти можеш да си я включиш,стига да е монтирана правилно алармата.По повод некадърен монтаж не мога да оправдавам никой,но не е коректно да се коментират цените на конкуренцията-всеки може да работи на каквато цена прецени.В големите градове има повече клиенти и повече конкуренция и е нормално да е по ниска цената
Също така монтажника на алармата е длъжен да ти осигури гаранция 2г
П.С. Потърси Здравко от Троян,той ще реши всичките ти проблеми свързани с алармата

Също така монтажника на алармата е длъжен да ти осигури гаранция 2г

П.С. Потърси Здравко от Троян,той ще реши всичките ти проблеми свързани с алармата

-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
и аз наскоро си слагах аларма във варна и няма тази опция за самозаключването ако случайно натисна копчето,а не отварям вратата...как може да го пусна като опция..не ми се ходи много много при алармаджиите,които я слагаха,макар че е в гаранция
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vladko написа:П.С. Потърси Здравко от Троян,той ще реши всичките ти проблеми свързани с алармата
Ха ми точно Здравко от Троян ми направи алармата по този начин и ме ПРЕТУПА.
Не искам да му правя лоша репутация във форума но не е коректно така да прави. Защото вече няколко пъти неволно ми беше включена алармата и колата седеше отворена. А и съм си платил за това което съм поискал. Ако преди да платяя ми беше казал, че не може да направи функцията или че не му се занимава нямаше въобще да я правя при него. А не после да ме ЛЪЖЕ, че моята кола не можела да има такава функция.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
така, никого не искам да защитавам или каквото и да е, но...
принципно на Г4 и пасат 5 и 5.5 комфорт модула пали плафоните в момента на отключване на колата. всяко утежняване или интервенция в електроинсталацията на колата е в по далечен план вредно. затова всяко нещо, което добавяме към оригиналната инсталация трябва да е просто и добре премислено.
това е причината при тези коли алармата да се връзва към комфорт модула, оттам, при отключване се подава на алармата сигнал че врата е отворена автоматично, което обезсмисля функцията.
сега, ако клиента иска (но само след като е предварително запознат с рисковете!) може да се предприеме директно изваждане на всяка врата направо от ключето за плафоните и да се магери нещо, но пак казвам: това е усложнение, което в по далечен план може излезе с по лоши последствия, отколкото това, да внимаваш дали не си отключил колата инцидентно...
мое мнение.

принципно на Г4 и пасат 5 и 5.5 комфорт модула пали плафоните в момента на отключване на колата. всяко утежняване или интервенция в електроинсталацията на колата е в по далечен план вредно. затова всяко нещо, което добавяме към оригиналната инсталация трябва да е просто и добре премислено.
това е причината при тези коли алармата да се връзва към комфорт модула, оттам, при отключване се подава на алармата сигнал че врата е отворена автоматично, което обезсмисля функцията.
сега, ако клиента иска (но само след като е предварително запознат с рисковете!) може да се предприеме директно изваждане на всяка врата направо от ключето за плафоните и да се магери нещо, но пак казвам: това е усложнение, което в по далечен план може излезе с по лоши последствия, отколкото това, да внимаваш дали не си отключил колата инцидентно...
мое мнение.

Аз нещо не мога да вникна във въпроса на колегата, моят пасат Б5 99г. е с фабрична аларма и се замозаключва ако неволна отключа и не отворя врата, не виждам причина ако комфорт модула подържа фунцията да не може да се подава сигнал към присадената аларма. Иначе съм сложил и отделна аларма за пред застраховател но тя гледа само за токова консумация и не е вързана към централното. Така че с наличната информация от колегата едва ли някой може да каже трябва ли да се рови в комфорт модула за да се прави или е въпрос на просто включване. Тъй като едвали Владко ще препоръча човек който работи през пръсти, явно самият модул на колата не подържа функцията, но въпросният Здравко не му се е вярвало че е възможно. Според мен просто е трябвало да звънне на клиента и да каже какво е положението, а клиента да си реши какво да прави. За да не продължава чесането на пръсти нека колегата отговори на това
(ако е снабдена с фабрично дистанционно централно заключване)
-
- Автомобил:
- Двигател:
vaskoto1 написа:(но само след като е предварително запознат с рисковете!) може да се предприеме директно изваждане на всяка врата направо от ключето за плафоните и да се магери нещо, но пак казвам: това е усложнение, което в по далечен план може излезе с по лоши последствия, отколкото това, да внимаваш дали не си отключил колата инцидентно...
мое мнение.
Какви са тези рискове?
Аз просто искам да ми се самозаключва колата след примерно 1 минута това е. Толкова ли е сложно
В нашата фирма за уеб дизайн като дойде някой клиент за уеб сайт не му казвам предварително, че ще му направим точно такъв уебсайт, а после да го ИЗЛЪЖЕМ, че то при него не можело така да стане защото КОММЮТЪРА МУ Е СМОТАН
Не е редно така да правят майсторите в Бъглария - затова няма да се оправи тази страна защото никой не си гледа работата
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”