:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Автоаларма - Помощ

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
ceco_valchev
Автомобил:
Двигател:

Автоаларма - Помощ

Мнениеот ceco_valchev » Вто 28 юни 2011 14:52

Здравейте,

Поставиха ми на личния автомобил Audi A4 (1998 г. 1.6, 101 hp, седан) автоалармена система Saturn M6

В началото ми обещаха, че колата ще има функцията на самозаключване след няколко секунди ако съм натиснал неволно дистанционното и колата се е отключила. Но след като постави алармата и ми взе парите - работника ми каза, че колата нямала начин как да приеме тази функция и затова не може да се инсталира.

Вярно ли е това, че моя модел Audi A4 - не може да приеме функция на самозаключване?

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Re: Автоаларма - Помощ

Мнениеот williams_vn » Вто 28 юни 2011 15:12

абе има вариянт да е така както искаш ама на някои не му се е занимавало да връзва диоди и бутони по вратите играчка си е в общи линии

ceco_valchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceco_valchev » Вто 28 юни 2011 15:30

williams_vn написа:абе има вариянт да е така както искаш ама на някои не му се е занимавало да връзва диоди и бутони по вратите играчка си е в общи линии

Следователно може да се направи на моето Ауди А4 (1998 с централно заключване) - самозаключващата се функция на алармата.

Е, да но като изрично попитах майстора в началото преди да му дам 165 лв. за алармата и поставянето - дали ще има функция на самозаключване, той ми каза твърдо, че ще има.

И сега май ще трябва да ставам лош, че ми писна в тази държава всеки да се прави на тарикат.

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Вто 28 юни 2011 15:36

амиии такъв ти е маистора щом сте се разрали трябва да направи всичко за което сте се разбрали ще опъва кабели до всеки бутон щом трябва и при цена от 165 лева за аларма при условие че при мен са по около 120-140 та почва да я прави както я искаш няма невъзможни неща на тоя свят

ceco_valchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceco_valchev » Вто 28 юни 2011 15:43

williams_vn написа:амиии такъв ти е маистора щом сте се разрали трябва да направи всичко за което сте се разбрали ще опъва кабели до всеки бутон щом трябва и при цена от 165 лева за аларма при условие че при мен са по около 120-140 та почва да я прави както я искаш няма невъзможни неща на тоя свят

Да прав си така си е. Определено е така наистина

Ох май не трябваше да ми казваш колко са при теб, че вече ми идва да го ...... не знам и аз какво направя моя майстор. За какво ме лъже - мъзри ли го нз

Все едно аз в моята фирма за уеб дизайн да кажа на някой клиент - ми ще ти направим сайт с 10 страници и после да му направим 7 и да му кажем, "Ми не може да стане твоя сайт с 10 страници"

Няма да се оправи тази държава.

Потребителски аватар
Shanovec
Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
Двигател: AEX 1997 AKL 1999

Мнениеот Shanovec » Вто 28 юни 2011 15:45

williams_vn написа:амиии такъв ти е маистора щом сте се разрали трябва да направи всичко за което сте се разбрали ще опъва кабели до всеки бутон щом трябва и при цена от 165 лева за аларма при условие че при мен са по около 120-140 та почва да я прави както я искаш няма невъзможни неща на тоя свят

:да: клиентът винаги има право. "мъчи се да те цака с топла бира". той май не знае че който дава парите той поръчва музиката

ceco_valchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceco_valchev » Вто 28 юни 2011 15:55

Shanovec написа: :да: клиентът винаги има право. "мъчи се да те цака с топла бира"

Май май това прави. Ще отида утре да го питам какви са тези работи дето ми разправя, че не може да постави тази функция на самозаключване.

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Вто 28 юни 2011 16:14

ами по лесно му е да не се занимава да връзва всички бутони а закача плафона директно и краи но като отключиш колата винаги плафона светва и дава че колата е отворена и за това не се самозаключва

ceco_valchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceco_valchev » Вто 28 юни 2011 16:22

williams_vn написа:ами по лесно му е да не се занимава да връзва всички бутони а закача плафона директно и краи но като отключиш колата винаги плафона светва и дава че колата е отворена и за това не се самозаключва

Да и един човек дето се разбира от аларми ми каза така:

"Ако алармата е вързана към плафона, при отключване плафона светва и
алармата го отчита все едно е отворена врата и не се включва.

Трябвало е да я вържат към датчиците на вратите, тогава щеше
да се включва ако се спре алармата, а не се отвори врата."

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Вто 28 юни 2011 22:02

Здравей,алармата ти има такава функция,а също така и колата ти(ако е снабдена с фабрично дистанционно централно заключване).Функцията реализирана чрез алармата е програмируема-тоест и ти можеш да си я включиш,стига да е монтирана правилно алармата.По повод некадърен монтаж не мога да оправдавам никой,но не е коректно да се коментират цените на конкуренцията-всеки може да работи на каквато цена прецени.В големите градове има повече клиенти и повече конкуренция и е нормално да е по ниска цената :idea:
Също така монтажника на алармата е длъжен да ти осигури гаранция 2г :idea:
П.С. Потърси Здравко от Троян,той ще реши всичките ти проблеми свързани с алармата :wink:

VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

Мнениеот VALENTINO87 » Вто 28 юни 2011 22:09

и аз наскоро си слагах аларма във варна и няма тази опция за самозаключването ако случайно натисна копчето,а не отварям вратата...как може да го пусна като опция..не ми се ходи много много при алармаджиите,които я слагаха,макар че е в гаранция

ceco_valchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceco_valchev » Сря 29 юни 2011 10:22

Vladko написа:П.С. Потърси Здравко от Троян,той ще реши всичките ти проблеми свързани с алармата :wink:

Ха ми точно Здравко от Троян ми направи алармата по този начин и ме ПРЕТУПА.

Не искам да му правя лоша репутация във форума но не е коректно така да прави. Защото вече няколко пъти неволно ми беше включена алармата и колата седеше отворена. А и съм си платил за това което съм поискал. Ако преди да платяя ми беше казал, че не може да направи функцията или че не му се занимава нямаше въобще да я правя при него. А не после да ме ЛЪЖЕ, че моята кола не можела да има такава функция.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 29 юни 2011 10:50

така, никого не искам да защитавам или каквото и да е, но...
принципно на Г4 и пасат 5 и 5.5 комфорт модула пали плафоните в момента на отключване на колата. всяко утежняване или интервенция в електроинсталацията на колата е в по далечен план вредно. затова всяко нещо, което добавяме към оригиналната инсталация трябва да е просто и добре премислено.
това е причината при тези коли алармата да се връзва към комфорт модула, оттам, при отключване се подава на алармата сигнал че врата е отворена автоматично, което обезсмисля функцията.
сега, ако клиента иска (но само след като е предварително запознат с рисковете!) може да се предприеме директно изваждане на всяка врата направо от ключето за плафоните и да се магери нещо, но пак казвам: това е усложнение, което в по далечен план може излезе с по лоши последствия, отколкото това, да внимаваш дали не си отключил колата инцидентно...
мое мнение.
:012:

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 29 юни 2011 12:37

Аз нещо не мога да вникна във въпроса на колегата, моят пасат Б5 99г. е с фабрична аларма и се замозаключва ако неволна отключа и не отворя врата, не виждам причина ако комфорт модула подържа фунцията да не може да се подава сигнал към присадената аларма. Иначе съм сложил и отделна аларма за пред застраховател но тя гледа само за токова консумация и не е вързана към централното. Така че с наличната информация от колегата едва ли някой може да каже трябва ли да се рови в комфорт модула за да се прави или е въпрос на просто включване. Тъй като едвали Владко ще препоръча човек който работи през пръсти, явно самият модул на колата не подържа функцията, но въпросният Здравко не му се е вярвало че е възможно. Според мен просто е трябвало да звънне на клиента и да каже какво е положението, а клиента да си реши какво да прави. За да не продължава чесането на пръсти нека колегата отговори на това
(ако е снабдена с фабрично дистанционно централно заключване)

ceco_valchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceco_valchev » Чет 30 юни 2011 14:42

vaskoto1 написа:(но само след като е предварително запознат с рисковете!) може да се предприеме директно изваждане на всяка врата направо от ключето за плафоните и да се магери нещо, но пак казвам: това е усложнение, което в по далечен план може излезе с по лоши последствия, отколкото това, да внимаваш дали не си отключил колата инцидентно...
мое мнение.
:012:

Какви са тези рискове?

Аз просто искам да ми се самозаключва колата след примерно 1 минута това е. Толкова ли е сложно

В нашата фирма за уеб дизайн като дойде някой клиент за уеб сайт не му казвам предварително, че ще му направим точно такъв уебсайт, а после да го ИЗЛЪЖЕМ, че то при него не можело така да стане защото КОММЮТЪРА МУ Е СМОТАН

Не е редно така да правят майсторите в Бъглария - затова няма да се оправи тази страна защото никой не си гледа работата

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”