Преди година и половина след зареждане на "качествена" нафта от Лук Ойл нафтовата помпа предаде фронта
Тогава я закарах във
ДИЗЕЛ-РУСЕ-ООД
Ремонт на Гориво-Нагнетателни помпи
със управител Цанко Лазаров
http://www.diesel.ruse.bg/
за ремонт понеже управителят им се славеше като добър "майстор" на ГНП даже прякорът му е "Цанко Помпата". Преди ремонта помпата течеше и гореше 10/100 поне така казаха че имало теч и затова е горяла толкова.
След ремонта пораженията са:
Заоблена гайка на зъбното колело на ГНП
Неправилно зацепен ремък за газоразпределение т.нар. Ангренажен ремък със Два зъба разлика спрямо разпределителен вал. Коляновият и помпата бяха на белег а разпределителният не. Все едно не са виждали пасат
Колата работеше като лешникотрошачка биеше на метал. Помпата беше забита на максимално предварение. "Майсторите" ме убедиха че бил хидравличен повдигач понеже била стояла 2 дена. Веднага закупих комплект повдигачи INA и последва монтаж и познайте какво установихме със колегата със който ги сменях (безмислена смяна м-у другото) 2 зъба разминаване. Направо подивях и тъй като не ми издадоха касова бележка за ремонта нямаше как да претендирам че те са из@кали това л..но. Та след като помпата беше "ремонтирана" разхода си остана 10/100 градско.
При първата жега тази година колата почна да не пали. Закарах я при човек който наистина е професионалист и даде точна и ясна диагноза която в последствие се оказа и вярната. Износена глава на ГНП беше диагнозата.
Главата е била износена и тогава обаче "майсторите" във въпросният сервиз предпочетоха да вземат парите. Защото можеха и тогава да ми кажат че помпата не става и че е за смяна а вместо това ми взеха 120лв за една осова семерина и един "О" пръстен на главата който не съм сигурен даже дали е сменен ама ще проверя. Защото отгоре беше правена и там нямаха работа за което ги бях предупредил.
Въпросната семерина може да се смени дори на място само трябва да се махне зъбното колело на помпата. Във това съм 100% сигурен защото съм го виждал със очите си. Въпреки това са сваляли помпата и там са из@кали още едно л..но. Водното съединение което отива от главата към водната помпа е махано понеже пречи да се извади ГНП ( ако си тъп и упорит като мене не пречи ) и по точно пречи да се развие един болт който я застопорява отзад. Та на това водно съединение скобата беше така сложена че съм някакъв див късметлия че не е избило. Него го видях при смяната на ГНП която извърших собственоръчно понеже вече ме е страх да ходя на сервиз.
Така че колеги ако искате да имате коли и да ги карате безаварийно НЕ ХОДЕТЕ във ДИЗЕЛ-РУСЕ-ООД