Ето защо бях намразил марката фолксваген или моя опит със сервиз ИПС Благоевград.
2007 г. купувам Пасат 5.5 нов внос и веднага отивам в ИПС Благоевград да ми сменят всичко нужно. Плащам си 1000 лв. и си заминавам, Пасата си е екстра. До тук съм доволен.
Две години по-късно ми влиза дъждовна вода в двигателя поради запушване на една дупка отпред. (Тогава не знаех причината). Отивам пак при тях с предварителна уговорка. Идват майсторите гледат и веднага казват „Глава е сигурно, всеки ден правим такива ремонти.” Идва баш шефа отваря казанчето за водата, подушва и казва „Главата е за шлайфане”. Останах очарован от професионализма и зарадван, че проблема скоро ще е решен. След 3-4 дни ми звънят Пасата е готов, ела и си го вземи.
масло
маслен филтър
семеринг
уплътнение клапан
антифриз
въздушен филтър
ремонтен комплект
шлайф глава
гарнитура глава
гарнитура изпускателни тръби
гарнитура
болтове глава
ремонт помпа дюза
двигател проверка
1050 лв. (излишно дадени пари)
Дават ми 1 година гаранция.
Плащам доволен и си заминавам.
След 7 месеца и 3500 км. пак същия проблем. Отивам пак при тях нали имам гаранция 1 година. Вече гаранцията не важи. Не било се развалило главата, сега а друго. Казаха, че маслото е старо и за това. Масло сложено от тях преди 3500 км. После измислиха, че е от масления охладител този път.
масло
маслен филтър
охладител
пвц скоби
добавка
предпазител
400 лв. (излишно дадени пари)
Пак си тръгвам с леко подозрение, че може и да са прави, ама може и да ме лъжат.
След няколко месеца пак същия проблем и накрая в един гараж за 5 лв. махнаха едно скъсано уплътнение, което запушваше дупката и проблема се реши.
Заради водата се развали серво-усилвателя на спирачките – 700 лв.
Над 2000 лв. излишно дадени пари без да броя разходите за бензин, масло и загубено време и нерви.
ИПС Благоевград или защо намразих Фолксваген
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- barzatarabota
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ИПС Благоевград или защо намразих Фолксваген
Какво ти е виновна колата?
Всички са сменяли здрави части по колите си преди да открият точните хора!
Тебе в тоя сервиз са те гледали като дойна крава...
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
ping23 написа:Какво ти е виновна колата?
Колегата е прав, и аз съм се натъквал на всякакви майстори, даже съм си ходил чак до Стара Загора, поради простата причина, че там имам един майстор от който съм доволен, да не казвам, че в София(няма да коментирам Перник

- barzatarabota
- Автомобил:
- Двигател:
Само да до уточня, че мразех Фолксваген за около година, но ми мина. Преди месец си купих Голф 6 от Порше Изток. Целта на поста е по-скоро да изразя мнението за сервиза и дано да почнат да работят по-добре. И да им благодаря, че ме накараха да си купя кола от магазина и повече никога да не купувам кола на старо. А и да внимават другите клиенти на сервиза.
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
kikogsxr написа:ping23 написа:Какво ти е виновна колата?
Колегата е прав, и аз съм се натъквал на всякакви майстори, даже съм си ходил чак до Стара Загора, поради простата причина, че там имам един майстор от който съм доволен, да не казвам, че в София(няма да коментирам Перник), почти навсякаде те гледат като дойна кравичка, съчувствам ти за преживяното
Подкрепям мнението на колегата!
И аз за майстор пътувам от КЮСТЕНДИЛ до ВАРНА!
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
kn9453 написа:....
Мда...и точно се върнеш и пак трябва да ходиш щот си за смяна на накладки....
Хайде недейте да се изхвърляте...никой не може да ме убеди че трябва да се минават по 500-600 километра за да намериш подходящ майстор. Особено в София има доста хора, клубни майстори и други, от които хората са много доволни.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
dlug написа:kn9453 написа:....
Хайде недейте да се изхвърляте...никой не може да ме убеди че трябва да се минават по 500-600 километра за да намериш подходящ майстор. Особено в София има доста хора, клубни майстори и други, от които хората са много доволни.
Лично аз имам няколко клиенти които бият път от Бургас, София и Варна дори за смяна на масло

- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, аз не казвам, че няма, но примерно мен като ме видят с регистрация СТ и си казват - Дай да го прее..ме и без това няма да се върне чак от СТ да спори

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Аз не казвам че няма и такива, свят голям... Аз лично обаче си правя колата при няколко човека, за които няма значени какво пише на номера-София или Чепръчане. Правят колите по един и същи начин и цените също са еднкави. Единият предполагам е споменаван един-два пъти дори тук-Ваското1. Другият си бачка в едно гаражче, но има отношението което казах по-горе. Далеч съм от мисълта всеки да си кара колата на първото срещнато място, но мисля че ако се потърси маааааалко информация ще може да се намери читав майстор и на по-малко от 150 километра 

- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм
колега, но както виждаш от скоро съм член на форума и вече се уча първо да питам и после да ходя където и да е. 

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Последното нещо което гледам на дадена кола е регистрацията, за мене няма значение дали даден човек е от София, Пловдив или долно нанагорнище, важното е да се свърши работа и всички да са доволни - е допускат се грешки които се надявам чрез обратната връзка с клиентите да се сведат до минимум.
Иначе по темата, много кофти случка, но за хора действащи праволинейно без да помислят е нормално да допуснат такава грешка,лошото е че 2 пъти са я допуснали /имам в предвид сервиза, не собственика на колата/.
Предполагам още първия път си закарал колата с майонеза вместо с масло /това имаш в предвид под "вода в мотора"/
Иначе по темата, много кофти случка, но за хора действащи праволинейно без да помислят е нормално да допуснат такава грешка,лошото е че 2 пъти са я допуснали /имам в предвид сервиза, не собственика на колата/.
Предполагам още първия път си закарал колата с майонеза вместо с масло /това имаш в предвид под "вода в мотора"/
- barzatarabota
- Автомобил:
- Двигател:
°niksi° написа:Последното нещо което гледам на дадена кола е регистрацията, за мене няма значение дали даден човек е от София, Пловдив или долно нанагорнище, важното е да се свърши работа и всички да са доволни - е допускат се грешки които се надявам чрез обратната връзка с клиентите да се сведат до минимум.
Всеки път влизаше много вода и маслото ставаше като грес и освен това увеличаваше обема си, а водата в казанчето не е падала и капка за всичките години (за което ме питаха и им казах, че не съм доливал вода и не намалява). Аз не разбирам от коли, но предполагам това е трябвало да им подскаже, че проблема не е спукана глава и влизане на вода от казанчето за водата.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
barzatarabota написа:Аз не разбирам от коли, но предполагам това е трябвало да им подскаже, че проблема не е спукана глава и влизане на вода от казанчето за водата.
Това ми е мисълта - гледали са праволинейно и не са вникнали в проблема.
А иначе е ясно - през сервото във тандем помпата и оттам в мотора.
Надявам се тепърва да си доволен от марката /в което да ти кажа честно малко се съмнявам/, но дано Г6 да няма глупавите проблеми и дефекти като на предишния.

- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Можеш да напишеш каквото си изкаш!
Не се изхвърлям дори малко ме е срам,защото по този начин изглеждам като "балък" във Вашите очи.
Това което написах е апсолютно ВЯРНО! Мога да ти разкажа за "клубните" дизелови майстори (на VW и AUDI)
от София,за един "официален" сервиз в Пловдив и още куп телефонни разговори и т.н.
И всичко това докато стигна до Варна.
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”