Здравейте,
Благодарение на този форум и хората тук успях да си намеря дълго търсените уреди за налягане на мастлото и волтметър свалени от Cordoba SX. Уредите обаче са без датчици. Авомобила ми е Ибиза GTi AGG двигател и се чудя от къде да намеря подходящи за тях. Търся и добър майстор по тази част, който да ги монтира и приспособи за автомобила ми. Ако познавате такива хора или имате впечетления от ваши колеги, приятели ще се радвам да споделите тук. Благодаря предварително. Поздрави.
ПС:Ако някой може да прати снимка къде точно се намира датчика за налягане на маслото - може би ще мога и него да взема от въпросната блъсната Cordoba, за волтметъра предполагам че само трябва да се изведе + и - и трябва да сработи?

Препоръчайте ми майстор
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Препоръчайте ми майстор
Датичк показващ текущото налягане на маслото съм виждал само един - на VDO (в смисъл един тип). Представлява едно като буренце и е доста по-голямо от другите датчици. Би трябвало да се намира или някъде на маслената конзола, или горе на главата.
Изглежда така:

Вземи го от ударената кола, че не са от най-евтините. За сервиз - Мишо ги чува жиците (viewtopic.php?f=13&t=7096) . Ще има заигравка защото на тия VDOта датчика им за таблото е обратен на повечето дето се използват сега. Тоя по-горе е с идея да замести точно този датчик за таблото и да докара сигнал за уреда. На снимките изглежда с 2 извода, ама са 3 - земя през мотора, сигнал (в омове от 0 до 180) за налягането на маслото и сигнал за таблото (тип има налягане/няма налягане).
Изглежда така:
Вземи го от ударената кола, че не са от най-евтините. За сервиз - Мишо ги чува жиците (viewtopic.php?f=13&t=7096) . Ще има заигравка защото на тия VDOта датчика им за таблото е обратен на повечето дето се използват сега. Тоя по-горе е с идея да замести точно този датчик за таблото и да докара сигнал за уреда. На снимките изглежда с 2 извода, ама са 3 - земя през мотора, сигнал (в омове от 0 до 180) за налягането на маслото и сигнал за таблото (тип има налягане/няма налягане).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за информацията колега. Точна така мисля да постъпя както ме посъветва. Вече писах на Мишо, сега остава само да намеря същия датчик. За щастие друг съфорумник ме посъветва, че същите датчици ги има както на Кродоба SX, така и на Audi 80/90 купе, 100 и А6 така, че като се оправи времето тръгвам по моргите. Поздрави и благодарности още веднъж.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Може и да не са същите. Датчика трябва да отговаря на уреда. А май ги има във варианти от 5, 7 и 10 бара. За 10 съм на 100% сигурен, щото такъв е за момента на моята кола
. Та потърси от кола на която уреда мери колкото твоя.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”