Сьвет за ремонт на глава.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- sstambo
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: BVK 2007
Сьвет за ремонт на глава.
Здравейте колеги,препорьчайте ми майстор за ремонт на автомобилни глави,имам едно ауди 80 на което искам да му сменя гумички на клапани, гарнитура и други ремонти по нея ако се налага.Благодаря
Последна промяна от sstambo на Сря 21 мар 2012 14:08, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Препоръчайте ми майстор- автомобилни глави
http://www.head-service.com/machines/sw800.htm
Ако можеш я занеси там,няма да сбъркаш.
Ако можеш я занеси там,няма да сбъркаш.
Колега,там са много добри и си вършат работата,шлайфат клапаните и леглата на ръка,виждал съм го
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Здрасти колега 
Ако ти трябва човек,който да направи ремонта на самата кола (демонтаж на главата,монтаж на главата и т.н. всичко,което следва от това),тогава сме много хората,които ще ти го направим и можеш да си избереш от всички нас точно в тази тема
Ако ти трябва място,където да шлайфат главата и да и сменят гумички,водачи и т.н. каквото се налага,след като вече е свалена главата (така нареченото обслужване на глава) - следвай линка от мнението на колегата над мен.Аз си правя главите (няколко лично мои и доста на клиентски коли) в Джуди от 5-6 години и нямам никакви оплаквания.Да,малко скъпичко взимат спрямо гаражните майстори на глави (в стил бай Иван
),но пък работят доста добре и никога не съм имал оплаквания от работата им (поне 50-60 глави съм носил).

Ако ти трябва човек,който да направи ремонта на самата кола (демонтаж на главата,монтаж на главата и т.н. всичко,което следва от това),тогава сме много хората,които ще ти го направим и можеш да си избереш от всички нас точно в тази тема

Ако ти трябва място,където да шлайфат главата и да и сменят гумички,водачи и т.н. каквото се налага,след като вече е свалена главата (така нареченото обслужване на глава) - следвай линка от мнението на колегата над мен.Аз си правя главите (няколко лично мои и доста на клиентски коли) в Джуди от 5-6 години и нямам никакви оплаквания.Да,малко скъпичко взимат спрямо гаражните майстори на глави (в стил бай Иван

- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
zfa159 написа:..........
Колко пари излиза цялата работа бе Стефчо? Аз май ще трябва да сменям гарнитура на главата

- ivchoforever
- Автомобил: Passat B3 1992
- Двигател: 2.0 115 ADY
Препоръчвам и с двете ръце колегата над мен Стефан (zfa159),той ми прави ремонта на моята глава на Passata всичко стана перфектно и най-важното с оригинални части 

- sstambo
zfa159 написа:Здрасти колега
Ако ти трябва човек,който да направи ремонта на самата кола (демонтаж на главата,монтаж на главата и т.н. всичко,което следва от това)
Да трябва ми човек за ремонта,и евентуално кое колко ще ми струва?

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Споделете какви са двигателите,за да ви кажа горе-долу някакви цени ,понеже за 8 и за 16V никак не е еднакво (за обслужването на главата искам да кажа
).

- sstambo
zfa159 написа:Споделете какви са двигателите,за да ви кажа горе-долу някакви цени ,понеже за 8 и за 16V никак не е еднакво (за обслужването на главата искам да кажа).
Здравей двигателя е 1.8S.NE,90к.с,карбуратор -90 год

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гладам че темата е станала за хвалби
и аз ги праим много хубаво гарнитурите ама много скъпо взимам, така че няма да се класирам тука.
На Джуди карам от 15 г глави и нямам никакъв проблем.
А за колегата с оригиналните части - не вярвам. Гумички и водачи оригинални са ти 400 лв. Болтове, гарнитура, и т.н. са поне още талкова.
Иначе по темата - за глава като твоята от-до взимат около 110 лв., но всичко е много относително - един такъв ремонт на това Ауди може да излезе както 300 така и 500 лв /има много неща които се виждат чак след разглобяването и не могат да се предвидят/. Аз затова никога не мога да дам твърда цена - това не е като да смениш масло и филтри /въпреки че и там има изненади понякога/.

А за колегата с оригиналните части - не вярвам. Гумички и водачи оригинални са ти 400 лв. Болтове, гарнитура, и т.н. са поне още талкова.
Иначе по темата - за глава като твоята от-до взимат около 110 лв., но всичко е много относително - един такъв ремонт на това Ауди може да излезе както 300 така и 500 лв /има много неща които се виждат чак след разглобяването и не могат да се предвидят/. Аз затова никога не мога да дам твърда цена - това не е като да смениш масло и филтри /въпреки че и там има изненади понякога/.
- sstambo
То аз затова питам да не остана изненадан,скоро четох за колега на който "майстор" му защипал гумичките някак си и за няма и година процедурата на ново.Та затова питам ,наясно сьм че гумичките няма да са от порше
,разбирам че цената варира,ако нешлайфам глава а само се сменят гумички на клапани. 110 лв излиза това с труд и материали ли? 

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Никси е много прав и за двете неща
Че не се знае точната цена,както и че също ги прави много хубаво (сериозно го казвам,да не решите,че се базикам нещо)
Трудно може да се каже точна цена,защото не се знае какво се случва.Съвсем наскоро имах един случай,където за една глава в Джуди ми взеха 200лв,защото имаше 8 разцепени водача и много язви по водните магистрали и трябваше да се наварява (долу от към блока),което доста оскъпява нещата.Може да се видят ред други неща като се свали,които няма как да се знаят преди да се свали
Иначе Никси е казал грубо как вървят цените на нещата общо взето.Г-рите по мотора са макс. 100лв всичките + пластмасовите фланци по главата (така и така се свалят,не е лошо да се сменят с нови).На мен също обикновено ми взимат 100-120лв в Джуди,но както вече казахме,там е относително,както и труда също не може да се предвиди на 100% и заради това крайната цена варира в някакви граници,които Никси горе вече написа
Иначе за смяна на гумички на място,без да се сваля главата,аз лично не се занимавам и не мога да кажа въобще някаква цена.

Трудно може да се каже точна цена,защото не се знае какво се случва.Съвсем наскоро имах един случай,където за една глава в Джуди ми взеха 200лв,защото имаше 8 разцепени водача и много язви по водните магистрали и трябваше да се наварява (долу от към блока),което доста оскъпява нещата.Може да се видят ред други неща като се свали,които няма как да се знаят преди да се свали

Иначе Никси е казал грубо как вървят цените на нещата общо взето.Г-рите по мотора са макс. 100лв всичките + пластмасовите фланци по главата (така и така се свалят,не е лошо да се сменят с нови).На мен също обикновено ми взимат 100-120лв в Джуди,но както вече казахме,там е относително,както и труда също не може да се предвиди на 100% и заради това крайната цена варира в някакви граници,които Никси горе вече написа

Иначе за смяна на гумички на място,без да се сваля главата,аз лично не се занимавам и не мога да кажа въобще някаква цена.

- sstambo
Извинявам се че повдигам пак темата но моля за сьвет.Един колега продава отремонтирана глава (ремонта е правен в джуди)преди 3 год но не е слагана,поради смяна на целият двигател с друг.Модела на двигателя е сьщият NE само че 91г,а моята 90г.Гарантира че не е пукана и прегрявана.Какво ще ме посьветвате да я взема ли ,и евентуално би ли имало някакьв проблем че шлайфането ,гумички и т.н е от преди 3 год.
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”