:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Ама какви майстори имаме в Асеновград

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Ама какви майстори имаме в Асеновград

Мнениеот FELIPE » Вто 06 мар 2012 17:59

:D :banghead: Колеги колеги,ужас,оставил съм колата да и чистят променливата геометрия на турбото в един от сервизите,който ми препоръчаха ,че ремонтирал само с дизелови коли и турбини в Асеновград,както и да е,вчера уж са свалили турбото и са го закарали в Пловдив на стенд който се занимавал само с турбини,днес трябваше да ми кажат резултата-ще се чисти ли,ще се рециклира ли,та отивам преди малко при майстора и го питам какво става и той ми отговаря,че турбото т.е. перката била добре,но щели да слагат "геометрия(лопатки) втора ръка " понеже моята била развалена :bowdown scare :banghead: ,аз нищо не му казах,но сега се чудя къде да хвана,от тази приказка разбирам,че или нито той,нито тези в Пловдив си нямат и представа какво правят или ме пускат по пързалката,какви геометрии втора ръка,тя евентуално ще иска само почистване.
Не се оплаквам,само споделям за нивото на майсторите в града ни,как ще я оправям тази кола при една по сериозна повреда направо не знам :cry: .

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Re: Ама какви майстори имаме в Асеновград

Мнениеот 6669 » Вто 06 мар 2012 18:06

Не защитавам никой, но е добре да си вземеш старата геометрия(даже мисля че имам и аз втора ръка). Може просто да са изсипали лопатките и да ги мързи да ги събират или чистят. :wink:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 06 мар 2012 18:27

Първо казваш че си я оставил за чистене,после вече турбото отива в Пловдив на стенд /за чистене стенд не трябва/ а накрая ще се слага геометрия втора употреба :shock за първи път чувам да се налага смяна на лопатките на геометрията :!: Изобщо системата е малко "синджира си иде,козата я нема" :063:

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 06 мар 2012 20:03

много често се случва геометрията да е за смяна.мисля, че е рано да клеветите майсторите.

vas_konti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vas_konti » Вто 06 мар 2012 20:24

Кажи ми в кой сервиз си закарал колата за да ти кажа какво да очакваш.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Вто 06 мар 2012 20:45

да колега кажи за кой сервиз става въпрос

Потребителски аватар
6669

Мнениеот 6669 » Вто 06 мар 2012 22:07

predat0r написа:да колега кажи за кой сервиз става въпрос

Мисля, че е рано да казва името на сервиз. Нека се види стоката първо и тогава :wink:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 08 мар 2012 10:47

Между другото имам геометрия от ASZ, която до последно работише без проблеми. При мен турбината изпуши от луфт в компресорното тяло. За 120000км проблеми със забиване съм нямал. Ако това може да бъде някаква гаранция за безпроблемна работа.

В случай че не можеш да си намериш читава геометрия :)

За турбо сервиза в Пловдив, мисля не трябва да имаш притеснения, момчетата са точни. Задочно имам наблюдения върху работата им, хората са доволни. До колкото знам са двама братя. Те ми поставиха диагнозата, прекалено износено компресорно тяло, което не е препоръчително да се отремонтира, а да се замени със здраво. Просто рециклирането излизаше толкова съкъпо, че разликато от ново, поне за мен беше пренебрежимо малка :) .

Потребителски аватар
6669

Мнениеот 6669 » Чет 08 мар 2012 11:22

До колкото разбрах от другата тема на момчето, колата е готова, но са му барали актуатора и сега колата върви по-малко :beer

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Чет 08 мар 2012 19:18

Аз пък мислех че темата ми е изтрита :D ,не трябва да ме вините за системата "синджира си иде,козата я нема",оставих колата със симптомите "влизане в сервизен режим",направили са диагностика,установили са че пренадува,оттам сваляне на турбото и така,каквото ми кажат на мен,това пиша.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Чет 08 мар 2012 22:27

morfei1 написа:
За турбо сервиза в Пловдив, мисля не трябва да имаш притеснения, момчетата са точни. Задочно имам наблюдения върху работата им, хората са доволни. До колкото знам са двама братя. Те ми поставиха диагнозата, прекалено износено компресорно тяло, което не е препоръчително да се отремонтира, а да се замени със здраво. Просто рециклирането излизаше толкова съкъпо, че разликато от ново, поне за мен беше пренебрежимо малка :) .

Аз съм със съвсем различен опит, чистиха ми турбото и така го изчистиха и регулираха че след 1500 км изпуши, здраво турбо с нормален луфт и нищо фрапиращо, рециклираха турбото (още 400 лева) и пак изпуши след 10к км, сложих си турбо 2-ра ръка и вече 50к км съм забравил за този агрегат. Тия 2-мата са толкова дървени философи и такива скапани измекяри че ги заобикалям от 200км, ако поразпиташ из Пловдив майстори и автокъщи за тия 2мата лумпени ще ти настръхне козината, няма такива идиоти :!: :!:
А ако ти рециклират турбото и изпуши като отидеш да претендираш за гаранция версиите са 2 или недостатъчно мазане понеже маслената помпа била на 10 години или чуждо тяло попаднало вътре, само като се сетя за тия 2-мата и тръпки ме побиват :horror: :horror: :horror:

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”