Здравейте,
Искам само да споделя приключенията си от последните 2 седмици.
Малко след поставянето на летните гуми (Nexen), започна да се чува странен звук в купето. Звукът се получаваше при скорост над 110км/ч. До около 125км/ч. Звукът се чуваше на равни по продължителност вълни, сякаш от двигателя или от ходовата част. Не можех да определя добре. Така карах около 2 седмици. В последствие започна да се чува явно бучене при около 50-60км/ч. Започнах да се тревожа и отидох в сервиза. Там ми направиха ремонт за около 500 лева. Смениха ми задните дискове с накладките, един преден носач и накрайниците на кормилната рейка. Но звукът си остана. Закарах колата в друг сервиз. Там хората си играха 2 дни с нея, разглобиха цялата предница, смениха ми един преден лагер. Но бученето въпреки всичко си остана. Накрая ходих в 2 гумаджийници и се установи, че и четирите гуми са се изкривили по отношение на протектора, като едната, задна дясна, се е износила така, сякаш съм я карал поне 5 години! А това им е второто лято на тези гуми. Поисках да ми направят наново баланс на четирите гуми, но ми отказаха, чащото нямало смисъл.
Та така... Добре си помислете дали да купувате такива гуми. Аз лично няма да повторя. Поне едно хубаво има в цялата приказка, а именно, че предницата ми е проверена на 100% и всичко, каквото е имало за смяна, е сменено и отремонтирано. Дори ми бяха направили пълен преглед на скоростната кутия, да не би тя да издава този звук.
P.S. Забравих да кажа, че в гумаджийниците използваха думата "назъбени". Гумите се били назъбили, поради некачествен каучук.

Некачествени гуми Nexen
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Некачествени гуми Nexen
Описаният от мен случай днес получи развитие. Отидох в една гумаджийница и си купих 2 сравнително запазени гуми Мишлен, които сложиха отпред. А предните сложиха на задните колела. Пробвах и останах много доволен - гадният звук изчезна напълно. Така че тезата се потвърди - за цялата дандания бяха виновни гумите. Гуми на около 25 хилади километра, които си мислех, че ще мога да търкалям и това лято. Да, ама не.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Некачествени гуми Nexen
Да колега , така е същият филм съм го гледал с Тигър прима !!! Има гуми които са фабрично криви ... 

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”