къде в Пловдив ремонтират ел.стъкла
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
-
- Автомобил:
- Двигател:
къде в Пловдив ремонтират ел.стъкла
Колеги къде в Пловдив ремонтират ел.стъкла,предполагам водача е счупен,и откъде мога да купя водача с щипките.Благодаря предварително.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Re: Въпрос за колегите от Пловдив.......

- e$co
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за колегите от Пловдив.......
juve написа:... нека отправна точка ти е борса Лъч..двора на завод Балкан...
Точно така - отиди там ако:
1. Искаш работата да бъде свършена некадърно и колата да ти е побългарена;
2. За сметка на това бавно, защото са "велики специалисти" и има огромен наплив при тях и не си дават зор да не се преработят;
3. Но пък поне не е евтино - няма ремонт, който при тях да струва под 100лв., независимо колко елементарен е (за справка - сваляне на 2 предни кори и "профилактика" - разбирай смазване - на механизмите на ел. стъклата - 50лв. Ако искаш фактура +20% ДДС - 60лв.).
Примерно - елементарно (за сметка на това супер тъпо) решение за "ремонт" на стъклен люк на Голф 3 - при тях е омазването му със силикон за мивки, което удоволствие струва скромните 100лв. (с думи: СТО ЛЕВА).
Ако трябва мога да разкажа за мои 5-6 посещения там, които ме убедиха в некадърността им, но пък си платих за това с над 500лв.

Та горещо те съветвам да ги пропуснеш като избор.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Re: къде в Пловдив ремонтират ел.стъкла
Не разбрах люка дали го ремонтираха за 100лв или само го намазаха със силикон да не се отваря повече 

- e$co
- Автомобил:
- Двигател:
Историята накратко: приятели от София тръгват за морето. На магистралата, малко преди Пловдив, стъклото на оригиналния люк на Голф 3 отлита (нещо нормално за модела). Идват в Пловдив и ме питат кой да им го оправи, като настояват това да стане същия ден. Предложих им да купим от форума или от някоя морга стъкло и да им го монтирам (гледам стъклата вървят по 20тина лева, а за 80-100 има комплект люк с моторче, механизми и водачи и т.н.), но те исках да стане веднага.
Давам им телефона на този индивид, те се разбират с него "да оправи люка" и му оставят колата. Идват да хапнем и да пийнем. След 3-4 часа "майсторът" звъни - колата е готова. Отиваме заедно да я вземем, при което проблемът е решен кардинално и завинаги - стъкло от моргата, омазано обилно с черен силикон, без изобщо да е захванато за механизми, водачи и т.н.!
Понеже колата не е моя, а и те напираха, аз не вземам отношение по проблема. Обявена е цена за ремонта 100лв.
И те останаха изумени, но си платиха и си заминаха на море. Колата и до ден днешен си я карат в София с омазания таван, мога да направя снимки при нужда.
Бърза калкулация - стъкло шибидах = 15-20лв.; туба силикон = 7-9лв.; 15 мин мазане на силикона = останалите 75лв. НЕ Е ЗЛЕ!
Имам още 3-4 такива допира с въпросния велик спец, ако държите, ще ги опиша.
Давам им телефона на този индивид, те се разбират с него "да оправи люка" и му оставят колата. Идват да хапнем и да пийнем. След 3-4 часа "майсторът" звъни - колата е готова. Отиваме заедно да я вземем, при което проблемът е решен кардинално и завинаги - стъкло от моргата, омазано обилно с черен силикон, без изобщо да е захванато за механизми, водачи и т.н.!

Бърза калкулация - стъкло шибидах = 15-20лв.; туба силикон = 7-9лв.; 15 мин мазане на силикона = останалите 75лв. НЕ Е ЗЛЕ!

Имам още 3-4 такива допира с въпросния велик спец, ако държите, ще ги опиша.
- predat0r
Добре де тези хора на този индивид казаха ли му да намаже люка... Или му казаха да го направи люка както си е и да си работи нормално.... Ако си оставя колата за ремонт на люк и ако ми го намажат със силикон без да съм му казал да го прави..... Ще го трепа

- e$co
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм присъствал на разговора лично, по техни думи са му казали, че стъклото е хвръкнало и искат да им постави друго. Той отговорил, че ще го оправи. Това знам.
Мога да разкажа за други случаи, в които аз ЛИЧНО съм имал участие.
Примерно - една приятелка си оставя колата (някаква японска Хонда, Нисан нещо такова) в сервиза с оплакване - копчето на шофьорското ел. стъкло ту работи, ту не работи - явно някъде прекъснва. Казват й, че ще го поправят. След ден й звънят да й обяснят, как двата електромотора за вдигане на стъклата са много зле и са за смяна!
Тя се съгласява да и ги сменят с НОВИ (по техните думи) с някаква гаранция. Понеже тя не разбира от коли, моли ме като си взема колата да отидем заедно. Отиваме, проблемът с копчето е решен така - побългарена е буксата на копчето и е включена в другото копче (за дясното стъкло). По този начин с копчето за пасажерското стъкло се сваля лявото стъкло от конзолата на шофьорската врата, а дясното не може да се управлява вече от водача. Лесно, но ТЪПО! Моторчетата според тях са сменени и на двете врати, обаче старите - ми те някъде колегата ги е сложил, на вас за какво са ви, те за нищо вече не стават и от тоя сорт приказки. Както и да е - не се намериха, тя и не настоя. Тоталът - 275лв.
Две моторчета по 100лв., "оправяне" на копчето на шофьорската врата + труд по смяна на моторите... Тя си плаща и си заминаваме. Минават 2-3 месеца и двете предни стъкла почват да се движат трудно, да засичат и спират. Тя ме моли да закарам колата, защото уж са й обящали гаранция - да я оправят. Отивам, обяснявам какво е правено, те ровят в тетрадката, дето си пишат какви коли правят, намират я, сещат се... ОК, ще я оправим. Оставете я - до ден-два ще ви се обадим. На другия ден ми звънят, че водачите на стъклата били се прецакали, били гадни на тоя модел коли (пластмасови и ненадеждни), обаче те си имали собствен начин да ги "лекуват", правили си собствено производство метални, карали вечно. Съгласяваме се, правете ги. Колко пари - мииии... около 80лв. ДОБРЕ! На другия ден отивам да взема колата - сменили били въжетата, сложили от тяхните невероятни, доживотни и нераязвалящи се метални водачи (собствен патент
) и повече тая кола с ел. стъклата дертове НИКОГА няма да има. Плащане - ми то такова, онакова - 120лв. Викам нали казахте 80 - е да де, 80 за водачите, 40 за труд. Хубаво - пак плащаме. Гаранция - Франция! Наистина 2-3 месеца стъклата работеха много добре. Но минаха 6-7 месеца, един ден си стоя на червен светофар с тая кола и шофьорското стъкло с трясък пада до долу, без да е докоснато. За моя учудване не се счупи. Отивам при "спеца" и му обяснявам - моторчета нови, въжета нови, водачите от доживотните... и джама падна. Разглобиха я, при което за пръв път виждам какво са "работили" по шофьорската врата.
Както вече обясних, буксата за копчето рязана, дялкана, за да влезе на другото копче, понеже са коренно различни. Въжетата изобщо не приличаха на сменяни, но да кажем не е толкова важно. Моторчето - абе... не беше ЧИСТО НОВО, както бяха обяснили на собственичката, а естествено втора ръка. Викам им - това моторче сте го сменяли за НОВО, а то не е. Първо взеха да се обясняват, че няма такова нещо, те по тая кола не са работили
Показах им картонче, което ни бяха дали за "гаранция" (УЖ!) - взеха да си ровят в тетрадката - намериха, взеха да им се завръщат спомени... Увъртаха, че не са казвали ЧИСТО НОВО моторче, а просто ново, което можело да бъде и ревизирано от тях... ала-бала. Викам да се върнем на проблема, че джама ми падна на светофара. Ми - тия тяхни изобретения металните водачи, нещо се бил отворил единия, ма щели да го оправят. Да ида УТРЕ! Викам - а, не - на мен колата ми трябва ДНЕС (бях продал моята и карах тази на момичето). Почнаха веднага да го оправят - как - изкривиха разни ламаринки, запояваха ги - циганска работа на японска кола.
След 2 часа мъки, на които аз присъствах, защото вече не исках да им оставям колата без надзор, прозорецът тръгна да се движи. Искат ми 60лв.
Питам защо, нали съм си платил вече за "патентованите" им водачи с доживотна гаранция? Еми да, ама то... Плащай и не питай!
Междувременно карах служебен Пасат В4 с предни ел. стъкла, които зимата се движеха бавно и исках да ги смажат и някаква профилактика, ако е нужно. Обявиха ми - сега сме много заети, ела след 2 седмици - ще струва 50-60лв. За демонтаж на предните кори и да ги напръскат с WD40 и малко грес ми се видя много и си го направих сам.
Докато се обяснявахме, идва един чичо и той с В4 комби Пасат - разбили му задно дясно стъкло. Купил си чичото от моргата стъкло за 20лв. и иска да му го монтират. Те взеха да му обясняват, как не е толкова просто, щото от разбиването вероятно има поражения и по механизмите за задвижване (електрическо стъклото) и по моторчето и или трябва пак (познайте - ПРОФИЛАКТИКАААААА), или те не могат да носят отговорност дали ще работи и колко ще работи, ако само му монтират за 50лв. стъклото. За профилактиката трябва да си остави колата 1 ден и пак за 20-30лв. щели да му я направят и монтаж на стъклото - 50лв....
Преди това карах Голф 3 с 4 врати и ръчни стъкла. На шофьорското се скъса жилото и взех от ударена кола пълен комплект всичко необходимо за преминаване на 4 ел. стъкла. Отивам да го питам тоя може ли да ми ги монтира и колко пари - той почва да ми философства - ама зак'во ти е сега, не се занимавай, то няма смисъл. Викам абе аз си го искам, купил съм ги - ти кажи можеш ли. Ми то много работа, трябва преди това да се направи "профилактика" (любимото му е!!!
) на моторчета, въжета, водачи... Тя ще струва по 20лв. на врата. После, ако са читави (ама при него никаго няма да са читави, все има нещо за "ремонт" от него) - монтаж на инсталацията и механизмите - по 50-60лв. на врата. Викам дооооооообре, довиждане! Тотал 280лв. за монтаж само на 4 перфектно работещи ел. стъкла на Голф 3 - това да не е Бентли бе! Друг, много по-добър майстор ми ги монтира перфектно, като преди това прегледа всеки детайл - за 120лв. на 4те врати.
И още драми с приятели с този индивид, та повече там не стъпваме! Но който иска - може сам да пробва.
За да не ме обвини някой в голи нападки, само в 1 от случаите (когато падна стъклото на светофара) бях сам. На всички останали случки имам свидетели! За хубаво или лошо, вече не съм в БГ и нямам подобни проблеми. Някой може и да е доволен от въпросния майстор, аз лично имам горчив опит и повече за нищо на света не бих стъпил при него. Особено пък за старо VW, на което частите тук във форума струват много по-малко от ремонтите при него. По-добре колегата да си смени сам проблемната част, отколкото... Абе всеки си преценява. УСПЕХ!
Мога да разкажа за други случаи, в които аз ЛИЧНО съм имал участие.
Примерно - една приятелка си оставя колата (някаква японска Хонда, Нисан нещо такова) в сервиза с оплакване - копчето на шофьорското ел. стъкло ту работи, ту не работи - явно някъде прекъснва. Казват й, че ще го поправят. След ден й звънят да й обяснят, как двата електромотора за вдигане на стъклата са много зле и са за смяна!

Междувременно карах служебен Пасат В4 с предни ел. стъкла, които зимата се движеха бавно и исках да ги смажат и някаква профилактика, ако е нужно. Обявиха ми - сега сме много заети, ела след 2 седмици - ще струва 50-60лв. За демонтаж на предните кори и да ги напръскат с WD40 и малко грес ми се видя много и си го направих сам.
Докато се обяснявахме, идва един чичо и той с В4 комби Пасат - разбили му задно дясно стъкло. Купил си чичото от моргата стъкло за 20лв. и иска да му го монтират. Те взеха да му обясняват, как не е толкова просто, щото от разбиването вероятно има поражения и по механизмите за задвижване (електрическо стъклото) и по моторчето и или трябва пак (познайте - ПРОФИЛАКТИКАААААА), или те не могат да носят отговорност дали ще работи и колко ще работи, ако само му монтират за 50лв. стъклото. За профилактиката трябва да си остави колата 1 ден и пак за 20-30лв. щели да му я направят и монтаж на стъклото - 50лв....
Преди това карах Голф 3 с 4 врати и ръчни стъкла. На шофьорското се скъса жилото и взех от ударена кола пълен комплект всичко необходимо за преминаване на 4 ел. стъкла. Отивам да го питам тоя може ли да ми ги монтира и колко пари - той почва да ми философства - ама зак'во ти е сега, не се занимавай, то няма смисъл. Викам абе аз си го искам, купил съм ги - ти кажи можеш ли. Ми то много работа, трябва преди това да се направи "профилактика" (любимото му е!!!

И още драми с приятели с този индивид, та повече там не стъпваме! Но който иска - може сам да пробва.
За да не ме обвини някой в голи нападки, само в 1 от случаите (когато падна стъклото на светофара) бях сам. На всички останали случки имам свидетели! За хубаво или лошо, вече не съм в БГ и нямам подобни проблеми. Някой може и да е доволен от въпросния майстор, аз лично имам горчив опит и повече за нищо на света не бих стъпил при него. Особено пък за старо VW, на което частите тук във форума струват много по-малко от ремонтите при него. По-добре колегата да си смени сам проблемната част, отколкото... Абе всеки си преценява. УСПЕХ!
mania написа:В Пловдив само един се занимав ас тия неща. 0898736029. Приготви се за дране!
- juve

п.с ако сме честни, работата с тези механизми си е доста пипкава, а за водачите на Г4...неми се говори...3 фанелки смених само за едната врата ..

сорри за оффтопика

- e$co
- Автомобил:
- Двигател:
Просто исках да споделя своя горчив и скъп опит с т.нар. "майстор", за да може колегите тук да преценят сами дали да го посетят или да го пропуснат. 

- juve
Аз лично никога не съм ходил там, но разни мои приятели ми казваха, че по рано се работело доста добре... логично за България допускам, че може с времето да се е започнало да се работи и за повече пари, защото тази ниша е зле застъпена като цяло ( няма много майстори) ...и като последното 10 - на доста места съм наблюдавал, че с нарастналата работа майстора си взима работници и като не уцели хората...до там му е името!
Не знам в случая дали е така... пак казвам че не съм ходил, само чувал... 

- predat0r
На някой от Пловдив ако му се разкарва до Асеновград мога да му кажа читави майстори... За такива неща... Сменял съм цял механизим на стъклото на предна лява врата на Г3.. Купих от морга за 20лв (механичен) Свалиха моето сложиха новото и за цялата работа 10лв 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Първо да се извиня че не ползвах търсачката,а що се отнася до въпросният сервиз вече не се намира до борса "лъч" а близо до Куклен ,за информация на мен ми взеха 65 лева=30 лева труд+35 лева за 2 два държача,което е доста за две пластмаси.......
- e$co
- Автомобил:
- Двигател:
Затова писах, че ако караш масов модел VW, много по-лесно е да си купиш цял читав механизъм втора ръка за тези пари и да си го монтираш - елементарно е. Да не говорим кой знае колко ще изкара този "ремонт".
- predat0r
Като чета мненията на колегите които са били при този майстор.. Разбирам че бая си е изял хляба... 

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Тези водачи явно са като болест...добре,че не съм боледувал още,но ако си по-сръчен,малко време и нерви ще се справиш!
http://www.bulauto.net/search.php
тук имат водачи,свържи се и питай!
Сваляш кората и си ти...няма майстори,няма космически цени! 
http://www.bulauto.net/search.php
тук имат водачи,свържи се и питай!

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”