Къде да си сменя маслото на авт.ск.кутия?

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Stif
Автомобил:
Двигател:

Къде да си сменя маслото на авт.ск.кутия?

Мнениеот Stif » Вто 04 юни 2013 17:16

От известно време ме тормози въпроса къде да си сменя маслото на авт.ск.кутия /6 степенна автоматична,типтроник/. Възможностите най-общо са две - Порше или специализиран сервиз за автоматични ск.кутии.
Проверих в Порше - грубо смяната /то не е смяна, а опресняване защото от 7л. могат да се източат около 4-5л./ е около 600 лв./масло,гарнитура,филтър и труд/.Дават гаранция само за протичане на масло от кутията.
В сайта на братовчедите Шкода препоръчват алтернативен сервиз за автоматици в София -Автоцентър Автоматик, някъде над Хладилника, а за маслото - фирма от Троян,която внася ориг.масла на приемливи цени.Проверих, в този вариант смяната ще излезе около 450-500 лв.всичко.Друг с-з е Джемини,но там не работят с оригинално масло на VAG и не приемат такова купено от клиента.Въпросите са ми са два.
Къде е по добре да сменя маслото - Порше или специализиран сервиз при положение че в Порше гаранцията на практика е само за гарнитурата /прокапване/.
Някой ползвал ли е посочените сервизи Автоматик и Джемини /там предлагат масло Мобил/ и впечатления.
Всякакви съвети в посока къде да сменя маслото на авт.ск.кутия са добре дошли. :screwy :screwy

Потребителски аватар
petiaivanova12
Автомобил: SEAT ALTEA XL 2.0TDI
Двигател: BKD 2008

Re: Къде да си сменя маслото на авт.ск.кутия?

Мнениеот petiaivanova12 » Пон 02 сеп 2013 14:17

Смени ли маслото?

botceto
Автомобил: Passat B5 2000g
Двигател: APU

Re: Къде да си сменя маслото на авт.ск.кутия?

Мнениеот botceto » Пон 02 сеп 2013 14:55

Аз си смених маслото в джемини и ми започнаха проблемите.С Пасат 1.8Т автомат-типтроник съм.По думите на шефа на друг сервиз за автоматици,ми бяха наблъскали най евтините и скапани масло,филтър и гарнитура.Колата спря да включва задна и почукваше при смяна на предавки.Направих нова смяна на всичко и нещата се оправиха.Успех със смяната.
П.С. Защо искаш да го сменяш?

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”