Настройка и ремонт на мех.инжекцион Bosch KE Motronic ?

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Настройка и ремонт на мех.инжекцион Bosch KE Motronic ?

Мнениеот slaveiko67 » Нед 27 мар 2016 19:01

Здравейте,колеги!
Издирвам колега или сервиз който може да настрой и евентуално ремонтира горепосоченият Bosch KE Motronic.
Двигател 9А,монтиран в Корадо-93г.с номер на компа- 8A0 907 404 CC. Възможно е и закупуването на инжекциона,от кола-Пасат Б3 или Корадо,която не е била на газ.
Благодаря! :th_up

Потребителски аватар
slaveiko67

Re: Настройка и ремонт на мех.инжекцион Bosch KE Motronic ?

Мнениеот slaveiko67 » Чет 31 мар 2016 19:09

Нещата се развиват...В стил оправяй се сам :banghead ,случайно,след ровене нета попаднах на тази стара тема от Ауди форума--http://audibg.com/forum/index.php?/topic/25746-как-да-си-регулираме-сами-дебитомера-след-гърмеж-от-агу/&page=1...
БЛАГОДАРЯ НА КОЛЕГАТА,който си е направи труда да опише детайлно как се правят нещата!!!
Следвайки неговите препоръки и разполагайки с две НЕ работещи инжекции,успях да понастроя едната/по-здравата/ до фаза -добро палене и относително равномерни ниски обороти...Даже колата става и за каране.САМО на бензин,но на мен това ми беше и целта-колата да се оправи на бензин...Естествено има още куп други проблеми,които трябва да се оправят,но това,с времето си...
:beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 31 мар 2016 19:24

Аз ти гледам темата откакто си я пуснал, но за жалост тези инжекциони сигурно ги разбират хора които могат на пръстите на едната ръка да се изброят и поне аз не познавам никой от тях

Потребителски аватар
slaveiko67

Мнениеот slaveiko67 » Чет 31 мар 2016 19:39

Аз удрях на камък в няколко сервиза,за които знам,че уж имат стендове и апаратура...Оказа се,че нямат кадри и поради тази причина машините им стоят в склада.Съветите им бяха-махай тази инжекция и слагай АБФ-ска...
Ма не искам!
Може да е тъпо,но мисля да дооправя Мотроника...оказа се,че не е толкова невъзможно... Дано да се окажа прав...то времето ще си покаже.Засега разхода по МФА-то показва 40++ за градско...И брутален резултат от настройките-две взривени гърнета/крайно и средно/...Е,бяха изгнили,но днес,като ги смених гледката беше шокираща... :death

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 01 апр 2016 6:22

В интернет би трябвало да има доста информация по устройството, теста и ремонта на механичния инжекцион на Бош. Ако панимаеш руски те съветвам да започнеш от там. Моят съвет е да не се занимаваш със сервизи изобщо. Тези инжекциони са вече сравнително почти изчезнали безвъзвратно от автопарка и никой няма за цел тепърва да ги учи.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пон 04 апр 2016 15:51

Може да се оправи, разхода да спадне може. Препоръчвам ти да потърсиш от ebay комплект гумички и гарнитурки. Да свалиш всичко, да почистиш, уплътниш наново и да се занимаваш после с настройки.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”