Повдигане на предницата на ГОЛФ 4

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
pace
Автомобил:
Двигател:

Повдигане на предницата на ГОЛФ 4

Мнениеот pace » Пет 12 фев 2016 13:50

Здравейте колеги, притежавам МК4 1.9 ТДИ 98г (90кс) много съм доволен от колата карам я вече шеста година и имам един малък проблем- много е ниска и сменям вече 7-8 картера.Та въпроса ми е как най-евтино мога да повдигна предницата с няколко см в момента карам с по-високи гуми ( 15 ) и има минимален ефект. Или другото ми питане е познавате ли човек който монтира по-дебела ламаринена кора под картера и дали е възможно да се монтира такава кора защото аз съм от Благоевград и ми казват че няма къде да се захване кората

Благодаря ви предварително :flag_bulgaria

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Повдигане на предницата на ГОЛФ 4

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 12 фев 2016 14:26

Виж в раздел "Продава", колегата продава метални кори на добра цена.
Иначе в " Направи си сам" има подробна тема.
Имай впредвид,че като повдигнеш предницата с 2см,а то е толкова,леко се вдига разхода заради нарушената аеродинамика.
П.П.7-8 картера,как караш бе човек?

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Съб 10 сеп 2016 22:47

Аз един път пуках картер на дълъг път, та ми беше побеляла косата..... Намислил съм с някакви фланци да повдигна малко двигатела нагоре с 15-20мм мисля че ще стане. Реално погледнато 20мм не е нищо, но понякога и 10мм са решаващи дали ще го пукнеш или не....
Та някой колега ако знае нещо откъде могат да се намерат такива фланци да казва :love.vwclub

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 10 сеп 2016 22:52

Търсете, колеги.
Ползвайте търсачката...
viewtopic.php?t=84543
viewtopic.php?t=293088
Втулки, по-високи пружини, евентуално нови амортисьори и няма грижи...

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 11 сеп 2016 1:09

Мерси колега, но не това искам, идеята ми е да вдигна двигатела нагоре 1.9 ТДИ ПД, за да се изравни нивото на картера долу-горе с предната броня, щото в момента виси много заплашително над асфалта и съм на тръни постоянно по неравностите където асфалта се е слегнал и има коловози или някой скрит камък на някоя поляна и т.н. И други ниски коли съм имал, даже много по-ниски, но проблем с картери досега не съм имал... Просто картера на ТДИ-то е по-ниско от предната броня и понякога 20мм са достатъчни за да не го пукнеш и да останеш на пътя...
Идеята е да се запази височината на окачването, за да не се разваля визията на голфа и в същото време да отдалечим картера от земята, при ТДИ-то позволява защото двата странични тампони стъпват отгоре на гредите.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Нед 11 сеп 2016 9:24

Слагаш шина между тампона и купето, и така ще повдигнеш около 10-12мм. Ако искаш повече да вдигнеш ще трябва да правиш нови болтове на тампоните.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”