Здравейте колеги. Цялата ми история започва със закупуването на опел корса 1.2 ECOTEC за жената. От там започна проблема, че колата й светваше чека и започваше да си мени оборотите. Та отидох при прехваления Миро елкона, който се намира на пътя за каменар срещу орлин кар. Моторчето за празен вход не работеше действително. Разглоби го и го оправи. Но то продължи да не работи. След още хиляди мерения се стигна до извода че ECU-то не работи правилно. По негови думи да сменя ECU-то и всичко изведнъж ще си дойде на мястото. Речено сторено. За сега сме задна прашка 30 за него + 50 за ECU + 100 лева да програмират новото ECU по моя имобилайзер. Та сменихме го даже пробвахме с две ECU-та. Чудо!!! Проблемът си е същия, колата лае като куче, а на мен ми се плаче. Ядосан върнах се при Миро да му обясня, че проблемът си стои. Та мери си там и да ми хвърли кал в очите каза, че сега било много по-добре като замервания. И какво се сети човека и ми изкара отзад TPS датчика, нещо го човърка, поизчисти го, сложи го и чудо колата се оправи. И си заминах аз така подведен , че може TPS -a да е направил някоя мизерийка между другото и че всичко си е уж наред. Но подкарах си малко и усетих че колата държи малко по-високи обороти. Добре, за сега викам това ще се оправи. Паля на другата сутрин колата пак лае като куче. Мени си оборотите както си иска. Гледам МПХ работи. Но вече се бях отказал да ходя при Миро.... Омръзна ми просто. И звъннах на Вальо елконаджията който работи в двора на елпром. Отидох. Хората пипат така старателно колата . Всичко си правят като по учебник. Та Вальо разглоби всичко. Проверява свещи, всичко както си му е реда. И какво да видим. Отзад на дросела TPS -a, който беше ваден от Миро почти е паднал.... Въпросният човек не го и стегнал на мястото му..... За това са е върнал проблема. Както не беше сложил по местата си още няколко скобички... Общо взето палачорска работа. Та вързахме всичко на мястото си и колата заработи, но оборотите пак леко високи. След замерване се стигна до извода, че дросела не уплътнява хубаво. И този проблем беше отстранен. Вече колата мърка и пее като котенце. А това за дросела, че е така Миро си нямаше на идея какво се случва. И на всичкото отгоре си направих труда да върна старият компютър на колата и сега тя си работи с него. Извода какъв е - колата е имала проблем с МПХ, TPS и не уплътняваща дроселова клапа. Но беше по-лесно да сменя преди да се изчисти TPS а ЗДРАВИЯТ компютър. Хора, лично мое мнение е, не ходете при Миро, като в града ни има човек като Вальо! Само, че проблема при Вальо е, че не се занимава с коли с газово. Изводът ми е, че ако бях отишъл при Вальо веднага, едни 200 лева хвърлени на вятъра щях да си ги спестя. Успех Колеги!
елкон
варна
миро

Сервиз Миро елкон Варна - мнение
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
Сервиз Миро елкон Варна - мнение
Последна промяна от KadROo на Чет 05 яну 2017 22:11, променено общо 2 пъти.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Сервиз Миро елкон Варна - мнение
Аз този Миро не съм го чувал, кой ти го е хвалел не знам. Вальо всеки го знае, и всички са доволни. Ама така е, то в днешно време всички станаха майстори...
- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
Re: Сервиз Миро елкон Варна - мнение
Има няколко писания мнения , но това е положението. Всеки с кабел и лаптоп в ръка се мисли за "майстор". Просто приятелски съвет към всички колеги , които имат нужда от елкон за бензинова кола не ходете при Миро , за да не се набутате като мен със смяната на здрави части на стойност 200 лева. Адски съм доволен от работата на Вальо препоръчвам с две ръце ! 
елкон
варна
миро

елкон
варна
миро
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”