Привет колеги. Искам да похваля този сервиз и конкретно човека който се занимава с климатиците. Вярно, че излиза като реклама, но аз съм доволен от човека...Ето малко предистория на проблема...Миналата година един колега ми препоръча негов познат, да ми напълни климатика с фреон, че вече не охлаждаше. Речено сторено. Отиваме, човека вади бутилката, почва да налива...."дай газ, охажда ли? - не...ще почне. Едната бутилка свърши...Дойде на помощ втора...Хлади ли? - да...добреееее. Да ама не е добре. Компресора почна да вие, човека се притесни...даже не поиска пари, ама аз си му дадох. Материал е все пак, пък е и скъп...Както и да е. Тръгнах и за да се изнеса от кръстовището, дадох повечко газ и онова вътре ( компресора ), щеше да изхвръкне....е нема такъв "вой" ви казвам. Тръгнах да търся други "майстори", да оправят проблема, че не мога да си пусна климата ( само на място и по инерция, на ниски обороти на колата ). Отивам при едни ( втори път и при тях няма да мина ), слагат маркучетата, мерат, цъкат - заминал ми е дехидратора...и чух неква цифра 300 и от горе и се притесних...а ми казаха, че може и компресора да е за смяна. Да ама аз се отказах. Дръпнаха малко от фреона, за да не вие толкова...да ама пак си вие, верно при по високи обороти, но си беше за притеснение. В последствие се оказа, че това което те ми показаха, като дехидратор, не е това а е разширител.

Та си спестих минимум 300 кинтес...Бях се отчаял...почнаха жегите, без клима е кофти, особенно като чакаш реда си на Хемус преди тунела в ремонт...деца, жена - мрънкат...Така се стигна до ето тук...
Какво се случва днес - човека , който ми прави колата - Тодор Дунев, ме прати при един човек , името му е Митко Василев, работи на Хладилника в бившия ПУЦ по строителна механизация срещу Бош магазините. Отивам и му споделям проблема и къде съм ходил и при кого, човека погледна, чу какво прави компресора и ме попита дали са ми слагали и масло във фреона и аз му отговорих че не са. Да кажа че Митко има специалната машина на Бош за диагностика и пълнене на климатици. Закачи я той, тя си направи всички проверки, изкара принтаут на всичко и какво се оказа - фреон в системата- 570 грама/виж по-горе - 690 трябваше да е/, масло - 49 грама при нужни 75.
Ще завърша че засега всичко приключи щастливо - системата и компресора са си ми абсолютно ок и няма да трябва да давам 550 лв, при положение , че Митко има компресори втора употреба с гаранция за 200лв!!!
Така че - Митко Василев тел. 0888840233.
Гаранция че ще ви свърши работа.
P.S.....а само да добавя че това което Митко ми взе е......40лв.!!!
Уредих си среща. Открих го. Закачи климата към машината ( супер машинка ползва - Бош ). Онова цъка, мисли, писа и какво се оказа. Въпреки източването на част от фреона, въпреки, че със сигурност е изспуснал друга част през зимата, в колата имаше налични 1700 грама

при нужни 1200 за модела...

Човека се бъзикаше, че той трябва да ми даде пари за 500 грама фреон дето му остана в машината...

Каза ми, че съм имал материал за още 4 години мунимум...

Много точен пич, работи със супер техника. На кратко за машината. Диагностицира всичко, дали трябва да се долее фреон или да се изспусне, дали да се долее масло и т.н. Накрая на бележка разпечатва всичко което се е случило...има резервоар за масло, което машината долива в системата...абе супер е...Взе ми 10 лева за работата, почерпих нещо и по живо по здраво, с вече работещ невиещ климатик...
Та колеги, не ходете при разни самозвани "майстори" или при такива дето ще ви сдерат кожата за несъществуващи неща.
Така че - Митко Василев тел. 0888840233