Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
lindermann
Мнения: 2
Регистриран на: Съб 25 апр 2020 19:13
Автомобил:
Двигател:

Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Мнениеот lindermann » Съб 25 апр 2020 19:52


Здравейте!

Имате ли някакви впечатления от въпросната програма на официалните сервизи, която е предназначена за обслужване на коли, които са на 4 или повече години? Какви части използват, правят ли някакви компромиси, за които не казват на клиента? Има ли изобщо много хора, които използват тази услуга, защото започвам да се съмнявам вече?

Моите лични впечатления не са добри. Наскоро попаднах на една тяхна реклама - https://www.porschesofiajug.bg/sierviz- ... /@@viewpdf Още по телефона ми намекнаха, че това били ориентировъчни цени и да очаквам някакви разлики, което ме учуди, но нали в България сме свикнали на разни такива схеми, та все пак реших да пробвам. На място получих устна оферта, в която цените се различаваха не малко, а драстично (може би двойно или дори повече). Попитах защо се случва това, но получавах само вдигане на рамене.

Още повече ме изнерви това, че не правят впечатление да са искренни и да действат професионално, защото имаше един момент, в който едва ли не ми казаха, че всичко по автомобила е за смяна, само и само да вземат парите. Интереса на клиента явно е на последно място.

Всичко това на мен ми прилича на типична българска измама. Жалко, имах някакви надежди, че в България нещо може би се е променило, но се оказа пълна загуба на време и късане на нерви. С умиление си припомних "добрите" стари времена, когато се сменяха здрави части с дефектирали или пък се извършваха фиктивни ремонти.

Ще може ли българите някога да станат истински европейци, има ли светлина в тунела?

С нетърпение очаквам вашите мнения и предварително благодаря за отделеното време!
Прикачени файлове
VW 4 плюс сервиз и ремонт.pdf
(1.45 MiB) Свален 81 пъти




Потребителски аватар
Кайзен
VW експерт
VW експерт
Мнения: 1125
Регистриран на: Съб 28 май 2011 10:07
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Германия

Re: Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Мнениеот Кайзен » Съб 25 апр 2020 20:28


При тази програма се използват Volkswagen Economy Parts.
Прочети от това мнение нататък - http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=4712948#p4712948


lindermann
Мнения: 2
Регистриран на: Съб 25 апр 2020 19:13
Автомобил:
Двигател:

Re: Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Мнениеот lindermann » Нед 26 апр 2020 1:54


Благодаря! Прочетох малко за въпросните части. Самите Фолксваген обясняват, че се правят от различни материали и с опростен дизайн, така че да могат да постигнат по-ниска цена, като по този начин да конкурират 'aftermarket'. Но също така казват, че имат същата гаранция като 'genuine' частите, както и същото качество, но по-къс живот.

В България обаче никой нищо не обяснява на клиента, тоест какви части може да използва, каква е разликата и т.н. На клиента му се налага да добива поредната допълнителна специалност "полумеханик/майстор Тричко".


Потребителски аватар
gz
Мнения: 6
Регистриран на: Сря 13 авг 2008 8:32
Автомобил: Passat b8
Двигател: 150hp
Местоположение: София

Re: Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Мнениеот gz » Чет 28 май 2020 12:29


И аз имам за пасата 4+ "екстра" . Не смея да им се обадя повече. Последния път миналия месец попитах за последната дата на обслужване. След дълго търсене ми обясниха, че трябва да дойда за сервизна проверка. Казах им, че ми показва сервиз след 300 дни, те веднага: по-добре елате, хубава оферта ще ви направим. Като знам последната оферта.... по-добре сам да си я обслужа.


bongoo
Мнения: 92
Регистриран на: Сря 13 юни 2018 15:16
Автомобил: Passat B8
Двигател: 150 hp diesel

Re: Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Мнениеот bongoo » Чет 28 май 2020 15:11


Аз смених там по тази програма ангренажа с водната помпа+антифриз+спирачна течност за 1200лв(b8 TDI).Цената беше идентична с тази в голям и реномиран сервиз.Дават гаранция и стана за един ден.Доволен.


Потребителски аватар
DoH_KuXoT
VW експерт
VW експерт
Мнения: 4959
Регистриран на: Пон 12 сеп 2005 14:01
Автомобил:
Двигател:

Re: Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 28 май 2020 15:56


lindermann написа:Още по телефона ми намекнаха, че това били ориентировъчни цени и да очаквам някакви разлики, което ме учуди...цените се различаваха не малко, а драстично (може би двойно или дори повече).

Поразгледах офертата и вътре е описано, че цените са "от ХХХлв" труд и допълнителни материали не са включени - това мисля отговаря на първото ти учудване.
Не знам за какви части и ремонти , хубаво е да се уточни, но смяна на накладки при цена от 80лв например + два сервизни часа по 50лв са 180лв , давам най-общ пример, допълнително може да има измиване на автомобила, калъф за волан, постелка седалки, приемане издаване, медна паст, грес, обезмаслител, все неща , които някой извършва и получава пари за свършената работа.
За мен е хубаво да кажеш за какви части сте говорили и какви са разминаванията, защото иначе много общо си го написал и написаното няма особена стойност, а просто оплюване на някой , заради погрешни очаквания на непрочетена задълбочено оферта. :rolleyes


bulldozer
Мнения: 15
Регистриран на: Пет 17 ное 2006 23:08
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Мнениеот bulldozer » Пон 08 юни 2020 15:22


За B7 бензин предни дискове + накладки (VW original предполагам, имаха си парт-номерата написани на тях 3C0... и т.н) + спирачна течност ~ 700 лв.
Ако погледнете цените ОТ, различава се, но това ми направиха по VIN.
Иначе найлонче на седалка и волан имаше, но за жалост не може да идеш при монтьора или да наблюдаваш поне от някъде какво се случва.
Старите части при желание - в багажника. Надявам се, че течността е сменена, на доверие.


Потребителски аватар
DoH_KuXoT
VW експерт
VW експерт
Мнения: 4959
Регистриран на: Пон 12 сеп 2005 14:01
Автомобил:
Двигател:

Re: Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 08 юни 2020 15:37


клиентските цени без каквито и да било отстъпки са следните
- дисковете е 250.2лв за брой = 500,40лв - ако се ползва пълната търговска отстъпка 151,25 за брой = 302,50лв
- накладки 263,9лв след отстъпка 140,57лв
- спирачна течност литър - 36,79лв след отстъпка 20,63лв
-труда не мога да го коментирам , но да речем 2 сервизни часа по 50лв та нещата си идват на мястото. Като се добавят разни болтчета, пасти, обезмаслители технологично и т.н. Сумата си е нормална.
Делите си отстъпката горе долу с дилъра.


Потребителски аватар
igi7803
Мнения: 5
Регистриран на: Съб 13 юни 2020 2:05
Автомобил: Passat B8
Двигател: 150HP

Re: Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Мнениеот igi7803 » Съб 13 юни 2020 3:32


Ето и моето преживяване. Отивам за смяна на накладки и инспекция, като предварително си бях направил сметка от рекламата за 4+. Отивам аз, сядам, чакам, в един момент търговеца ми казва нещо от порядъка на 1600-1700 лв, не помня вече точната сума, но се различаваше с около 98-110% от сумата, която сам си бях изчислил по офертата от онлайн документа. На въпрос откъде идва такава голяма разлика между двете оферти, ми се отговори, че при тях нямало такива цени, каквито пишело в онлайн реклманата оферта. А забелязах, че онлайн офертата я имаха дори на печатни материали! След това нещо смъмриха и си измиха ръцете с техни колеги.

Ето как изчислих първоначално, че ремонта с части и труд трябва да ми излезе общо 806 лв. Отваряме линкнатата оферта и четем:

Инспекция с включени части и труд за Passat 2.0 TDI, година на производство 14-19 - 454 лв

Накладки, предни (с включени части и труд) за Passat 2.0 TDI, година на производство 14-19 - 193

Накладки, задни (с включени части и труд) за Passat 2.0 TDI, година на производство 14-19 - 159

Пакетите от програмата Сервиз 4+ включват Volkswagen Economy части, както и труда за тяхната подмяна.


Общо с ДДС - 806 лв. Разлика между рекламната оферта и офертата на място - между 794 и 894 лв, понеже не си спомням точната сума.

Всички цени в рекламната оферта за 4+ включват ДДС и труд. Изключение правят само цените за акумулатори, където труд не е включен. Всичко това го пише в рекламата!

@bulldozer, по цени от онлайн рекламната оферта, само за предни дискове и накладки е трябвало да ти вземат 454 лв, като това е цената за по-новия пасат - Б8. Това също така е цена с включено ДДС и труд, което пише отново в рекламата!

Не знам колко е трябвало да ти вземат само за смяна на спирачна течност, ама едва ли е 250 лв!

@DoH_KuXoT, предварително да ти кажа, че не става въпрос за плюване, а за споделяне на съвсем реална случка. Нямам и конкурентен сервиз, нито го и рекламирам, нито изобщо се занимавам с коли. Всеки може и е длъжен да провери сам! Ще се радвам, ако някой получи добра оферта, тоест такава която да отговаря на рекламата, и после да сподели как точно го е постигнал! Между другото, последно за час труд ми казаха 80 лв, едва ли са намалили цените. Интересното е, че после във фактурата не пише никъде труд и цена... Може би цената е калкулирана заедно с цената на частите, както е в рекламната оферта? Кой знае!

@DoH_KuXoT, би ли се опитал да ми обясниш какво значи понятието 'ОТ' при цените от рекламата и как точно пробега на МПС има ценоопределяща роля за накладки?

Само за момент си представи, че аз имам магазин, пускам реклама, в която цените са от 1 лв. Идват клиентите в магазина, а на място им казвам, че цената всъщност е 100 лв и е станало объркване, или пък че продукта за 1 лв е свършил и мога да им предложа такъв от 100 лв. Това си е измамна практика, както и да го погледнеш. Има я описана в дебелите книги - https://en.wikipedia.org/wiki/Bait-and-switch Аналогична измама направиха преди няколко години от Емаг за един Черен петък, ако някой си спомня!

В крайна сметка, толкова ли е трудно да се рекламира без измама и подвеждащи способи?


Потребителски аватар
DoH_KuXoT
VW експерт
VW експерт
Мнения: 4959
Регистриран на: Пон 12 сеп 2005 14:01
Автомобил:
Двигател:

Re: Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 13 юни 2020 8:21


Много правилно си го разбрал , цени "от" 1лв до "???" лв
"Магазини за 1лв" ... Когато всички хитруват , хитруваш и ти ако си търговец , иначе си будала.... Много хора като прочетат, че дадено нещо цената му почва от 100лв слагат 100лв в сметките и после недоумяват от къде е разликата.
Явно работи, вече няколко човека идват при мен да ми се жалват , че са ги жулнали с тая оферта 4+ , вадят ми оферти, подчертавали, ама половината от тях от захлас по ниските цени не бяха видели "от" , другите видели, но преценили, че няма да е много по -скъпо...


Потребителски аватар
igi7803
Мнения: 5
Регистриран на: Съб 13 юни 2020 2:05
Автомобил: Passat B8
Двигател: 150HP

Re: Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Мнениеот igi7803 » Съб 13 юни 2020 9:59


@DoH_KuXoT, ако имаше реална оферта с цената, която е спомената като 'от', проблем нямаше да има. Но когато цената, упомената в 'от' не съществува, тогава става въпрос за заблуждаваща практика, което е незаконно! Още повече, че самите те отричат да имат такива цени и ти предлагат такива, които са двойно по-високи! Друг е въпроса, че повечето българи не познават законите добре и нямат правна култура, за да си търсят правата.

На теб нормално ли ти се струва някой да те лъже така? Ти как би се почувствал, ако на някаква реклама видиш някаква цена, отидеш на място, само за да разбереш, че си излъган и цената е двойна! Това не е сериозно и не приляга на компания от ранга на Volkswagen...

@DoH_KuXoT, сравнението с "Магазин за 1 лв" не е много удачно. В случая става въпрос за конкретен продукт и услуга, които са представени с описание и конкретна цена чрез реклама, като накрая се оказва, че всичко е една измама, чиято цел е разкарване и лъгане на клиента! Докато в "Магазин за 1 лв" наистина има и стоки за по 1 лв, освен останалите боклуци.


Потребителски аватар
alpinab
Мнения: 292
Регистриран на: Сря 26 юни 2013 20:22
Автомобил: VW Passat B7
Двигател: CFFB
Местоположение: София

Re: Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Мнениеот alpinab » Съб 13 юни 2020 16:03


Мой опит с Порше Изток през 2017г.

Колата ми нямаше оригинално темпомат. Отивам искам цена от горните в отдел продажба части и т.н. Цената на оригинален кит в кашонче ми беше ок. Понеже исках монтаж с гаранция за услугата както и за кита, човека на рецепцията ме прати в отдел сервиз за оферта по монтажа му.

Там един господин ме видя и привика при него . Обясних му желанието си от-до с подробностите за да си спестим някакви неизговорени финансови и т.н. последствия за мен. Цената беше за от-дото беше точно 150лв.Тук повторно попитах дали включва всичко по процедурата. Бях ок с тази цена и се връщам в позиция 1 да си платя и поръчам кита.

Платих го, поръчах го, всичко точно. Връщам се при отдел сервиз, обаче моят човек отишъл да пуши и колегата му до него ме привика. Подавам му документите за поръчката, за да уточним час за монтаж. Приемчика чукна нещо на компютъра си и ми казва другата седмица еди кой си ден, и тук идва момента Х цитирам: “адаптиране на темпомат 200лв, монтажа ще кажат сервиза според ставката часове”, ще ви кажем като си вземете колата.

Станах безмълвно от бюрото му.... изчаках моят пушещ приемчик да се върне като нещата си станаха за уречените 150лв.

Изводите са ясни.


Потребителски аватар
group®
Темерут
Мнения: 8839
Регистриран на: Вто 08 мар 2005 23:28
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA
Местоположение: София

Re: Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Мнениеот group® » Съб 13 юни 2020 17:31


alpinab написа:
Изводите са ясни.


Това е недопустимо (не знам каква дума да използвам)!
За съжаление и аз ставам свидетел на различно ценово отношение, в зависимост с коя част нагоре е станал даден служител. Не знам що за бизнес модел го допуска това?!


cecoa1
VW експерт
VW експерт
Мнения: 758
Регистриран на: Пет 22 апр 2011 20:21
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Re: Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Мнениеот cecoa1 » Съб 13 юни 2020 20:15


Бизнес модел?! Ти сериозно ли?!
Доста такива сервизи нямат нужда от такъв. Поради местни особености.
Или по-скоро моделът, който имат е по-различен отколкото нормалния клиент може да очаква.


bulldozer
Мнения: 15
Регистриран на: Пет 17 ное 2006 23:08
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Официален сервиз на VW - програма сервиз 4+

Мнениеот bulldozer » Вто 16 юни 2020 9:54


Аз се свързах предварително по мейл с тях, изготвиха ми оферта и ми я пратиха.
Искам да отбележа, че тук във форума съм виждал не един път мнение, че хора са заплащали изготвена оферта за всеки ред, което е меко казано идиотска практика, но при мен нямаше такова нещо.
Друго което виждам в сайта е :
"Забележка:
Цените на различните сервизни пакети зависят от модификацията на автомобила и се определят индивидуално по номер на шаси. Пакетната цена включва Volkswagen Economy части съответно Volkswagen Оригинални части®, както и труда за тяхната подмяна."
Съответно така беше - дадох им VIN и ми върнаха оферта.
Във офертата фигурираха парт номера на дискове и накладки, без труд, защото по техни думи трудът е бил включен в пакет. Пакетите бяха 2 - дискове+накладки+смяна и спирачна+смяна.



Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 3 госта