Диагностик за печка webasto в Пловдив

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Диагностик за печка webasto в Пловдив

Мнениеот paagrio » Съб 09 ное 2024 13:36

Печката е webasto на Голф 5 дизел. Като я включа през бутона с пламъка шумоли 2-3 минути и спира. Ако е през таймер задейства духалките на климатроника за няма и 10 секунди и пак спира. Предишният собственик каза, че му се е включвала сама през нощта и затова в някакъв сервиз я "спрели" но не знае как точно. Моля препоръчайте човек в Пловдив, който може да я диагностицира и настрои.

Последна промяна от paagrio на Вто 07 яну 2025 14:00, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
ZEDYCUS
Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
Двигател: AUY 2001
Контакти:

Re: Диагностик - програматор за печка в Пловдив

Мнениеот ZEDYCUS » Съб 09 ное 2024 18:24

Мернах една реклама за ремонт на печки Ебершпехер и Вебасто, след моста на завод Напредък посока гробищата в дясно първата голяма пресечка(първия склад за мрамор и гранит). Може да се разходиш да провериш.

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Съб 09 ное 2024 23:34

Калпав модел са тия печки баш... Едва ли ще е само настройка, а читав ремонт е към четирицифрена сума.
За заключването ще го оправят без проблем.

Потребителски аватар
paagrio
Двигател:

Мнениеот paagrio » Сря 13 ное 2024 11:35

ZEDYCUS написа:Мернах една реклама за ремонт на печки Ебершпехер и Вебасто, след моста на завод Напредък посока гробищата в дясно първата голяма пресечка(първия склад за мрамор и гранит). Може да се разходиш да провериш.

Благодаря ти, намерих го и ме прие. За съжаление не можа да свърже лаптопа с диагностиката и ми обяви следваща стъпка сваляне + качване на печката 160 лева и ремонт на самата платка в нея около 250. И чак след това ще се разбере по горивната система дали всичко е наред или ще трябват още ремонти. Отказах се защото в момента не ми е силно необходима тази печка и му заръчах поне да я откачи от ел. системата на колата да не прави своеволия с акумулатора ми. 50 лева струваше този преглед и ми показа едно нещо по климатичната система, на което в кварталните сервизи не обръщат внимание като "доливат" фреон.

Потребителски аватар
ZEDYCUS
Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
Двигател: AUY 2001
Контакти:

Мнениеот ZEDYCUS » Чет 14 ное 2024 19:44

От опита ми с Ебершпрехер за да не се свърже с диагностиката при мен беше изгнил единия кабел в буксата.
Заради тези цени от няколко години си ги поддържам сам, имам две. Досега само проблем с изгнили кабели, изгорели свещи и едни цедки които се надяват на свеща. Един път спечен лагер на вентилатора.

Потребителски аватар
paagrio
Двигател:

Мнениеот paagrio » Чет 14 ное 2024 23:41

Не знам, беше свалил буксите и пробва по няколко начина да я свърже директно но лаптопа така и не получи никакъв сигнал, а иначе контролния панел вътре в купето имаше някаква връзка с нея. На този голф подкалника е от две части събиращи се точно където е печката с буксите и колко литри вода са минали оттам на автомивките не ми се мисли.
Иначе и аз мисля че за 250 лева може да се покрие цялата платка с чисто злато :biggrin не само да се презапои някой елемент. да не говорим че излизат обяви за ревизирани печки за същите пари.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 15 ное 2024 8:29

paagrio написа:Иначе и аз мисля че за 250 лева може да се покрие цялата платка с чисто злато

Удар с чукче поправя корабен двигател, сметката 10 хил лв. Ама много скъпо!? Сметката, чукче - 10 лв, знанието къде да чукнеш 10 хил лв.
Та щом мислиш, че с 250 лв можеш да покриеш платката със злато, защо не си я оправиш!?

Потребителски аватар
paagrio
Двигател:

Мнениеот paagrio » Пет 15 ное 2024 13:34

К.Одаджийски написа:
paagrio написа:Иначе и аз мисля че за 250 лева може да се покрие цялата платка с чисто злато

Удар с чукче поправя корабен двигател, сметката 10 хил лв. Ама много скъпо!? Сметката, чукче - 10 лв, знанието къде да чукнеш 10 хил лв.
Та щом мислиш, че с 250 лв можеш да покриеш платката със злато, защо не си я оправиш!?

Някой ден може да си я оправя, както си направих сам ключа за палене на предишната кола за 56 лева с материалите и диагностичния интерфейс и лиценза които си ми останаха занапред, вместо 170 лева еднократно които ми искаха в Практикер :screwy Все пак сме форум на Фолксваген - народната кола, виж във форума на Лексус биха платили 300 лева на някой да програмира плафона да гасне десет секунди по-късно.

Потребителски аватар
nikidimow
Автомобил: VW sharan
Двигател: BRT 2008г

Мнениеот nikidimow » Пет 15 ное 2024 19:35

Оправих си моята ,Ебершпехер на Шарана ,сваляне на платката ,махане на заливката което е най трудоемко без да се счупи някой елемент ,сваляне на всички чипове и презапояване на всичко .Това им е основния проблем

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 16 ное 2024 7:57

paagrio написа:
К.Одаджийски написа:

Някой ден може да си я оправя, както си направих сам ключа за палене на предишната кола за 56 лева с материалите и диагностичния интерфейс и лиценза които си ми останаха занапред, вместо 170 лева еднократно които ми искаха в Практикер :screwy Все пак сме форум на Фолксваген - народната кола, виж във форума на Лексус биха платили 300 лева на някой да програмира плафона да гасне десет секунди по-късно.

Нямам нищо против да си я оправиш, пожелавам успех, тъпо ми е определянето на цената на труда на другия.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”